Liberalerna berömmer sig själva


Telekompaketet har fallit, säger vissa. Det är möjligt att man fick igenom ett krav på att ingen ska få stängas av från Internet med mindre än att det finns ett domstolsbeslut, men jag avvaktar nog en stund innan jag börjar berömma liberaler.

SvD: ”– Rättskipningen på internet måste handhas av domstolar, inte av privata aktörer. Därför är dagens omröstning i parlamentet en stor seger för alla oss som tror på ett rättssäkert samhälle. Det säger Olle Schmidt, europaparlamentariker (FP), med anledning av att Europaparlamentet idag, onsdag, återigen röstade för ändringsförslag 138 i det omtalade Telekompaketet som garanterar att ingen kan stängas från Internet utan ett tidigare domstolsbeslut.”

Dessutom undrar jag förstås hur det har gått med de andra lagarna som man funderar på. En variant är att t.ex. tullen ska kunna gå igenom vilka musik- eller filmfiler du har i din mobil, i din Ipod eller på din bärbara dator. Allt för att gynna upphovsrätts-
industrin. Detta förslag är såvitt jag vet inte avfört. Dessutom, att berömma liberaler är mig främmande. Liberalerna, eller illiberalerna som de också kallas, har i högsta grad stött tillkomsten av IPRED-lagen och FRA-lagen. Och det räcker rimligen med att säga Jan Björklund för att beskriva hur liberala dagens liberaler är.


Och när det gäller ACTA så är det till och med så hemligt att inte ens EU-parlamentarikerna får se vad de förväntas besluta om, trots att de är liberaler. En sådan beslutsprocess kan inte kallas för demokratisk.

Det faktum att tjeckerna röstat ja till Lissabon-
fördraget innebär att vi samtidigt gjort en enorm demokratiförlust.

Lyckliga Norge som slipper EU…

i Andra om: , , , , , , , , , t DN12345678 SvD12345678 AB1

[tags]EU, Telekompaketet, Acta, Ipred, FRA, Demokrati, EU-parlamentet, Illiberaler, Liberaler, Politik[/tags]


8 svar till “Liberalerna berömmer sig själva”

  1. ”En variant är att tull ska kunna gå igenom vilka musik- eller filmfiler du har i din mobil, i din Ipod eller på din bärbara dator.”

    Tänker på knarket som flödar över våra gränser när jag läser detta! Är det inte absurt? Du kan gå igenom tullen direkt kommen från Amsterdam fickorna fulla med diverse preparat som dalers erbjuder dig runt alla stora affärsgator i Amsterdams city (obs utanför coffeeshopen alltså) men vad tullen är intresserad av är några MP3-filer???

    Och jag som trodde att politik handlade om att lösa samhällsproblem, för medborgarnas bästa?

  2. I Sverige blir tillämpningen så att den domstol som beslutar om avstängning från internet blir en specialdomstol, som leds av domaren Tomas Norström.

  3. Pinsamt att borgarna påstår sig ha vunnit något i denna fråga. Bara det faktum att dessa idéer finns inom EU visar hur mycket centrala liberala begrepp som ”frihet” betyder när marknadskrafterna spänner musklerna. EU börjar mer och mer påminna om f d Sovjetunionen.