Lena Mellin gillar inte Sossar


Lena Mellin är Aftonbladets politiska reporter, hon har alltid fört alliansens fana i Aftonbladets spalter, och ofta nog låter hon sig intervjuas i stället för att skriva själv, oklart varför, även om jag förstås har mina funderingar.

Men nu står hennes namn under en artikel i tidningen som i puffen på webblöpsedeln har fått rubriken ”Uselt Juholt!”. På det sättet förmedlas intrycket av att väljare i allmänhet har fått en god uppfattning om den nya S-ledaren och faktiskt kunnat skaffa sig en åsikt. Men så är det givetvis inte, väljarna har inte varit på S-kogressen, de har inte heller hört Juholts tal, de arbetar nämligen på dagarna. Det är bara politiskt intresserade nördar som undertecknad som sett webbsändningarna från kongressen, resten av Aftonbladets läsare får sin information från borgerliga S-bloggare på Aftonbladet och den borgerliga politiska reportern Mellin, de flesta läser inte ens ledarsidan.

AB: ”Håkan Juholt valdes till Socialdemokraternas nionde ordförande förra fredagen. Han valdes, för att uttrycka sig milt, inte i medvind. Bara en fjärdedel, 24 procent, av väljarna har stort eller mycket stort förtroende för Juholt. Det är den sämsta noteringen hittills för en S-ledare sedan mätningarna inleddes 1995. De tidigare bottenrekorden står Mona Sahlin och Göran Persson för. Bara 27 procent av väljarna hade stort eller mycket stort förtroende för Persson efter fiaskot i Sydafrika 1999.”

Aftonbladets politiska chefredaktör utses av LO, likaså chefen för kultursidan. Men resten av tidningen är politiskt obunden vilket givetvis syns i spalterna. Aftonbladet utgör därför ett slående bevis för att vänstern behöver en egen dagstidning, och då inkluderar jag socialdemokraterna i begreppet ”vänstern”, vilket faktiskt kan ifrågasättas.

Lena Mellin själv har aldrig gillat sossar, hennes förföljelse av Mona Sahlin stack ut, och nu använder hon sin position till att skriva ner Juholt. Visst, vi har en fri press och därmed så får politiska reportrar klanka på vem fanken de vill. Men försöker de inbilla läsarna att de är politiskt neutrala och bara ”rapporterar” så är det inte ens nära sanningen. En nyvald partiordförande kan inte nå höga förtroendesiffror direkt om inte vederbörande är känd av en bred allmänhet redan innan. Det vet givetvis Mellin, men hon låtsas vara okunnig.

it , , , , , , ab1 ex1 dv svd sr


10 svar till “Lena Mellin gillar inte Sossar”

 1. Mellin är dessvärre inte ensam, Åsa Pettersson skrev en artikel i AB där det framgick att efter Juholts tal var det tydligen med allra största självövervinnelse som hon fortsättningsvis kunde tänka sig att rösta s. Han hade inget att komma med för ungdomen, kvinnorna, HBTQ-människorna eller klimatet …

  Fattar inte vad det är med dessa människor, efter många år kommer äntligen en sosse som håller ett socialdemokratiskt tal och samfällt sätter de igång med ifrågasättanden och negativa skriverier, medan borgarna ler i mjugg.

  Men hoppet står till de socialdemokratiska ombuden som bevistade kongressen. Med egna sinnen kunde vi både höra och se att dessa, med mycket få undantag, jublade över talet och såg det som väldigt positivt. Nu hänger det på dessa att de inte förtröttas i att verkligen ligga på Juholt och påminna honom om vad han sade och se till att åtminstone något av det också blir förverkligat i praktisk politik !

  • Men hur kan Juholt utnämna Waidelich till ekonomisk talesperson? Hörde en bra telefonör i ”Ring P1” idag, hon upplyste i kalla siffror om vilket jättebidrag till överklassen RUTavdraget innebär, samtidigt som den kommunala hemtjänsten dubblar eller tredubblar sina avgifter för de mindre bemedlade.

 2. Hur kan någon ha en åsikt vilket förtroende de har för Juholt?

  Karln är i stort sett ett oskrivet blad för oss som inte häckat i försvarsutskottet. Man hade lika gärna kunnat fråga respondenterna hur mycket förtroende de har för mustaschprydda smålänningar i allmänhet… värdelöst!

 3. Vi har Lena Mellin, Fredrik Reinfeldts största supporter.
  Där är Sväng-Björn Ljunggren, s-märkt men bara till murens fall.
  Där finns Lotta Gröning som bytte fot över en natt.
  Där finns mörkergänget pÅ Svenska Dagbladet.
  Möggänget på Dagens Nyheter under ledning av Wolodarski och koleriska Kjöler.
  Där finns lille (M)ats Knutsson.
  Plus opinionsinstituten som ständigt gör sina urval i nyrika medelklassen som ständigt fikar efter jobbskatteavdrag, rutavdrag och någon gång även rotavdrag,.
  Utgångspunkten är usel för frejdige Juholt.
  Urusel.
  Så långt har hon rätt, Mellinskan.

 4. Tänk att alla kan vara så jävliga mot Håkan Juholt fast alla kongressdeltagare jublade! Det är naturligtvis en konspiration mot det Socialdemokratiska partiet, sannolikt var det samma sammansvärjning som gick till val
  hösten 2010 och röstade kvar alliansregeringen! Vilka skitstövlar!

 5. Hade inte (s)-siffrorna skuttat upp rejält nyligen, är det inte det som avgör? Och kan man jämföra folk som haft åratal av massiv mediaexponering med nya namn som inte haft det? ”Populär” betyder ju ofta bara egentligen ”har synts mycket den senaste tiden”. Känns mest som diverse borgerliga tyckare med i medierna talar om att de ville ha en annan inrikting på (s). Om (s) & övrig vänster reser sig igen lär man få höra att ”räntan riskerar att höjas” ett antal gånger i tv när de ”expertisen” fritt får analysera dagspolitiken…

 6. Helt rätt det där att vänstern behöver en egen dagstidning. Att lägga ned arbetarpressen var ett stort misstag. Tyvärr tror de vanliga sosseväljare jag pratar med, att Aftonbladet är en socialdemokratisk tidning. Dessa personer får ju då intrycket att det måste vara fel på Sahlin/Juholt/valfri sosse, om de egnas dom är så hård.
  Plus att de flesta i min ålder(50) och äldre inte läser bloggar. Många av mina vänner har inte ens internet.
  Så hur skall man nå ut till väljarna?

 7. Förbannade borgarpress.

  Men vi har arenan, men då måste vi använda denna. Vi har arbetsplatserna, vi kan gå ut på torg, men vi måste prata med de våra om vad vi vill. Lokalradio är ett annat sätt. Men också en egen tidning vore kanon. Varför inte en här på nätet.

  50+ snart.