Ledsna över Batljans avgång?


Ilija Batljan säger sig förstå att många nu är besvikna när han försvinner ifrån socialdemokratin till näringslivet, möjligen överskattar han antalet när han använder ordet ”många” eftersom han själv har agerat sänke för partiet under ett antal år. (S) behöver något annat, och det är definitivt inte företrädare som står till höger om moderaterna i alla fall.

SvD: ”Under valrörelsen i fjol var Ilija Batljan ett av Socialdemokraternas affischnamn – nu lämnar han politiken helt och hållet. I en intervju med SVT säger han att han avgår från sin post som oppositionslandstingsråd i Stockholm. – Det är klart att det finns många som nu är besvikna. Men det är så här som politikens villkor ser ut. Man är med och bidrar några år till samhällsutvecklingen, sedan går man vidare, säger han. Nu ska Ilija Batljan bli vice VD i bostadsaktiebolaget Dombron, som ägs av Fjärde AP-fonden.”

Antagligen ökar Batljans avgångsocialdemokraternas chanser både på länsnivå och i stockholmskommunerna, de socialdemokrater jag känner antyder i alla fall det. Möjligen skulle (S) försöka göra sig av med Damberg också, men det finns väl inte hur mycket platser som helst snett uppåt. Egentligen borde jag inte bry mig, men visst ser jag hellre ett starkt social-
demokratiskt parti utan en massa högerfolk, än ett parti som inte har en chans att vända den negativa trenden.

För övrigt tror jag tror att många är på väg att ilskna till på den sittande regeringen, kanske kommer vi att få se regeringsfientliga demonstrationer, inte bara på 1:a maj?

it , , , , , svd12 dn12 ex12 ab123 svt


13 svar till “Ledsna över Batljans avgång?”

 1. Varför kan inte avdankade politiker skaffa sig riktiga jobb? Nu skall mina pensionspengar förvaltas av någon som inte har några meriter i fatighetsbranchen.

  • Det är många aktiva sossar som hävdar just det, en gammal sosse som varit aktiv i kommunalpolitiken sade att ett val till med högerfolk som kallar sig sossar, och det är slut med partiet. Mao verifierar man det genom att tala med folk…

  • Nämen jisses!? Det har väl sällan funnits sådana högersympatisörer som han, och som inte sparkats ut ur partiet. Det är väl det som har hänt nu, folk blev vansinniga när han nämndes som en eventuell partiledarkandidat. Hade du varit medlem så hade du inte behövt fråga.

 2. Tack o lov att han försvinner. Nu visade han att steget till näringslivet inte var långt när man börja vifta med lönechecken framför hans ansikte

 3. Bra att han lämnar politiken, nu behöver man bara rensa ur resten av höger sossarna och vi kanske kan få ett nytt arbetar parti.

  Men att han nu ska leka med våra pensioner är ju mindre bra.

 4. ”Man är med och bidrar några år till samhällsutvecklingen, sedan går man vidare, ”

  Intressant, nu ska han uppenbarligen ägna sig åt ngt som INTE bidrar till samhällsutvecklingen. Ja det är väl det jag har misstänkt om vissa delar och företeelser av näringslivet.

 5. Ingen kan väl vara förvånad att denne Quisling går vidare till näringslivet. Utan tvekan en belöning från Reinfeldt o Co för hans idoga arbete för en Allianzseger och fortsatt högervridning av det f d Arbetarpartiet (S).

 6. Framför allt är han väl sur över att han inte längre är aktuell som partiledarkandidat. Där rök den karriären, bäst att börja på en ny.
  I värsta fall får han väl gå över till moderaterna där han hör hemma.

 7. Det var bra att sossarna gjorde dunderfiasko i valet. Nu när en topposition i det partiet inte längre är en säker väg till makt och rikedom hoppar karriäristerna av. Hoppeligen, och ganska troligt, ökar då möjligheterna för folk med äkta vänsteråsikter att komma fram.