Landsförräderi av vår regering?


Nyss så berättade Dagens Eko att utländsk polis kommer att få rätt att verka inom Sverige, att de dessutom ska få agera i uniform och få ta in, och vid behov, använda vapen.

Under förra mandatperioden så fick Beatrice Ask frågor om detta i Sveriges Television, hon sade då att det var helt otänk-
bart, men uppenbarligen är en ändring på gång. Dels är det givetvis ytterligare ett i raden av de svek som kännetecknat vår nuvarande regering, men nu är det dessutom försvårat genom det faktum att Rumänsk, Ungersk, Engelsk, Tysk eller Fransk polis kommer att tillåtas agera på svensk mark.

Det rimmar utomordentligt illa med våra traditioner och jag kan faktiskt inte finna på något bättre uttryck än landsförräderi.

Wikipedia: ”Enligt svensk rätt (i modern tid) kan landsförräderi endast begås då Sverige är i krig. Landsförräderi innebär enligt svensk lag att man hindrar, missleder eller förråder dem som är verksamma för rikets försvar eller förleder dem till myteri, trolöshet eller modlöshet alternativt förråder, förstör eller skadar egendom som är av betydelse för totalförsvaret alternativt åt fienden anskaffar krigsfolk, egendom eller tjänster eller begår annan liknande förrädisk gärning (brottsbalken 22 kap. 1 §).”

Definitionsmässigt befinner vi oss i -två- krig, det betyder att termen är rimlig, dessutom utgör det givetvis ett brott mot grundlagen. Ingen regering har rätt att ändra den nuvarande lagstiftningen utan att det varit allmänna val mellan.

Ekot: ”Regeringens utredning om samarbete med utländsk polis gav i dag klartecken för att polis från andra länder ska kunna göra det som enbart svensk polis idag får göra i Sverige. – Det är första gången som det föreslås att, mer systematiskt, personal från andra EU-länder – poliser – ska finnas i Sverige, iförda uniform och medförande sitt tjänstevapen, och delta tillsammans med svensk polis, i operation. Det har aldrig skett tidigare, säger regeringens utredare, hovrätts-
lagman Krister Thelin. För att utländsk polis på ett smidigare sätt ska kunna ta med sig sina vapen till Sverige föreslår utredningen en ändring i krigsmateriellagen, så att tillstånd inte ska krävas för vapenförinförsel i Sverige. Exempel på vapen utländsk polis använder och som svensk polis förmodligen inte vill tillåta i Sverige är elpistoler och vattenkanoner. Utländsk polis ska också kunna använda våld i Sverige. Men det ska vara proportionerligt.”

Personligen har jag sett på den samhällsförändring som borgarna ägnar sig åt med visst jämnmod, det kommer ju nya val trots allt, och jag har inte trott att de skulle sälja ut landet och medborgarnas mänskliga rättigheter. Uppenbarligen har jag varit naiv, Sverigedemokraternas framgångar tyder på det, men nu tror jag att jämnmodet är på upphällning. Själv ska jag fylla sextiofem snart, men andra kan komma att agera på ett för regeringen mycket obehagligt sätt, och jag vet uppriktigt talat inte hur jag skulle ställa mig till det. Det kanske lutar åt att vi lite till mans tvingas att klättra upp på barrikaderna.

it , , , , , , , ekot dn svd ab


36 svar till “Landsförräderi av vår regering?”

 1. Är inte det här lite en höna av en fjäder? Här nere har vi ju haft den typen av samarbete mellan Danmark och Sverige i nästan 10 år (då Öresundsbron invigdes). Vi har patruller på bron där de åker både danska och svenska poliser i samma fordon och man får i viss mån göra ingripande på varandras territorium.
  De har liknande samarbete mellan Haparanda och Tornedalen.

  Jag tycker nästan det är värre när Stockholmspolisen kommer ner och försöker mopsa sig. ;)

  • Det är naturligvis allvarligt och och man kan fråga sig varför du försöker negligera det hela. Är du bara korkad eller en desinformatör. Alla sketna landsförrädare till politiker borde hängas i lykstolpar.

 2. Nationen skall väl alltid stå på den egna medborgarens sida. Man utlämnar inte sina egna medborgare hur som helst, man låter inte utländska myndigheter ingripa emot dem osv. Det är då tydligt att nationen numera enbart är lojal emot och tillvaratar politikerna och deras sponsorers intressen och så har det väl mer eller mindre varit sedan 1995.

 3. Ännu en pudelvändning från Beatrice Ask. Helt klart är det fråga om landsförräderi när utländsk polis får tillstånd att agera på svensk mark. Man kan då ställa sig frågan om vad vi överhuvudtaget behöver svensk polis till? När främmande länder får tillåtelse att ta över det arbete som borde skötas av just svensk polis.

  • Vi ska givetvis BARA ha svensk polis eftersom de talar svenska och alla har ungefär samma bakgrund. De kan regelsystemet och försvinner inte till Spanien eller Grekland när uppdraget är utfört. För första gången på mycket länge känner jag mig beredd att ta till utomparlamentariska metoder om så bara detta RISKERAR att genomföras. Reinfeldt lurade folk genom att påstå att polisen inte skulle jaga svenska fildelande ungdomar, Ask hävdade att detta aldrig kommer att ske. Jag kommer förbanne mig inte beklaga om det nu blir en så het diskussion så att plåster kommer få användas.

 4. hade kalla kriget pågått hade detta aldrig gått igenom, Sverige var ju som bekant ”neutralt” att låta andra makters snutar få glida runt här inne hade inte setts som bra hos ryssland/usa

  • Nu har Håkan Juholt fått en jättechans att profilera sig och SAP genom att peka med hela armen och hävda att detta kommer aldrig gå igenom med stöd av Socialdemokraterna. (V) har de givetvis med sig i detta, liksom (MP).

 5. Lite buttert kan man undra om man inte kan ”outsourca” hela polisverksamheten,Säpo och militären till ,var god välj: USA,Ryssland eller något annat demokratiskt land. Frågan är om inte regeringen skulle kunna gå samma väg?

 6. Det borde väl vara landsförräderi. Sverige befinner sig i krig, eller krävs det en formell krigsförklaring? Jag har alltid varit stolt över Sverige, och det är kanske därför som jag blir så upprörd över detta. Jag äcklas av det uppenbara förräderiet, men tyvärr så tror jag att Socialdemokraterna kommer gå på samma linje, kanske med något obetydligt ytterligare krav på att det måste vara snälla poliser som kommer till Sverige.

  • … och med jämn könsfördelning och åtminstone 10p genusvetenskap i polisutbildningen.

 7. Ja kommer de försöka driva igenom detta så kommer det bli kravaller, jag lovar!

 8. Kommer iransk polis att få jaga oppositionella iranier? Och israelisk polis att jaga palestinier? Är det det senaste påhittet för att få slut på asylfrågan? Folk som måste rymma från regimen eller fienden kan i forstsättningen att hänga sig i första bästa cypress. Det lönar sig inte. Är du en oppositionell ochg flyr kan ju polisen från ditt hemland komma och plocka upp dig oavsett hur länge du kämpat för att fly.

  Israelerna har mördat palestinska konstnärer och författare utomlands i alla år. Nu kan de göra det med tillstånd kanske? I Sverige?

   • Det är faktiskt ingen garanti. Det räcker med samarbete mellan ett EU-land och exempelvis Israel och då är palestinierna rökta. Norrmännen läte Mossad förhöra palestinska asylsökande och pressa dem på information. Skulle inte något liknande hända i det här fallet menar du? Vissa föredetta öststater som vill ställa in sig hos the big boss USA kan göra det gratis dessutom. Tänk om Polen som ju skötte fångtransporterna till tortyrlägren nyligen fick för sig att utöka verksamhetsområdet en aning och börja plocka upp folk i Farsta också. Eller någon polischef som kan tjäna en extra hacka på att plocka alla möjliga mot betalning. Usch, det här är för mycket bara.

    • Det jag menar är givetvis att de som verkar som poliser eller militärer på svensk mark ska vara svenska medborgare, och det finns inga undantag. Någon skrev att danska poliser samverkar med svenska och sampatrullerar över bron, det verkar vettigt. Men danska poliser ska under inga omständigheter arbeta i Sverige. Däremot är det mycket bra om vi har poliser som ursprungligen kommer från alla jordens hörn, det handlar om kulturell kompetens och även språklig dito.

     • Mycket sant, Jinge.
      Vi har fortfarande långt kvar till den dag då polisen har en etnisk sammansättning som liknar samhället i stort.
      Hände en dag för länge sedan att jag passerade Sergels Torg, där jag såg världens vackraste polis. Hon var kanske 150 cm lång, närapå blåsvart och iförd full uniform och beväpning.
      Tog mig en stund att fatta att det handlade om en filminspelning :-( Besvikelse.

      • Jodå, men det finns flera poliser med vad man brukar kalla ”invandrarbakgrund”. Det är ett steg i rätt riktning.

       • Absolut, ja. Jag har träffat några sådana poliser eller blivande poliser. Gör mig glad.

   • Hur blir det med amerikansk och israelisk polis, kommer deras närvaro att accepteras i vårt land?
    Amerikanarna var ju redan med vid avvisningen av de två egyptierna, som skulle till Kairo och torteras.
    Jag tycker att Sverige har blivit ett rent förfärligt land! Jag skäms över att att vara svensk i den här nattväktarstaten!

 9. Säg att detta är ett aprilskämt snälla. Hur mycket skit orkar man ta från denna regering? Och varför demonstrerar vi inte?

 10. Man kan väl knappast påstå att alla EU-länder är stabila demokratier med respekt för mänskliga rättigheter och att de säkert kommer att förbli sådana?
  Om svenska tullen kan beslagta och ”scanna” en svensk journalists arbetsmaterial (se Peter Kadhammars krönika i dagens AB) undrar jag hur Sverige kan räknas som en civiliserad demokrati.
  Ska även utländska myndigheter få den rätten?

 11. Detta är helt jävla otroligt!
  Att regeringen vill släppa in beväpnad utländsk polis för att agera i Sverige, och att svenska myndigheter stoppar en svensk journalist vid gränsen för att ”scanna” hans arbetsmaterial i över en timme, föranleder inga kommentarer i TV-aktuellt.
  Ett huvudnummer i kvällens Aktuellt var däremot att drottning Silvia råkat snubbla då hon försökte undkomma en svensk pressfotograf, under sin shoppingrunda i New York…

 12. Håller med dig Jinge. Nu jävlar räcker det!
  Jag, och hoppeligen många andra, har fått nog.
  Hoppas att det räcker med plåster.

 13. Med tanke på hur svårt det är att åtala och fälla en svensk polis som begår tjänstefel bävar jag inför tanken på hur man ska kunna åtala en utländsk polis som begår tjänstefel i Sverige. Det lär liksom ALDRIG ske så i praktiken blir det carte-blanche för utländska poliser att agera i Sverige… kanske det som är en av fördelarna såsom regeringen ser det!?

 14. Befruktar att Conny har helt rätt.
  För ett par dagar sedan fick vi också veta att amerikansk säkerhetspersonal numera har fritt fram för att spana på och registrera svenskar med misstänkt misshagliga åsikter.
  Någon mer än jag som undrar om vi nu ser en tyst smygande statskupp?
  Sverige deltar i krig på åtminstone två olika ställe i världen, och statstelevisionens huvudnyhet för kvällen är att drottningen har blivit störd av journalister under sin shoppingrunda.

 15. Är det inte så jävla enkelt som att i krigstid, och Sverige är nu i krig, gäller att utländsk väpnad trupp på svenskt territorium, såvida de inte är officellt allierade, innebär per definition en krigshandling mot landet?
  Folkrätten skulle alltså ge mig eller dig rätten att ta kål dessa inkräktare och möjligen få medalj för detta.
  Inget som jag rekommenderar, tvärtom, men de juridiska aspekterna är nog lite komplicerade.

 16. Låt oss nu anta, rent hypotetiskt, att en utländsk beväpnad polis eller militär blir dödad i tjänst i Sverige (vilket både Gud Allah, Jahve och Tomtar & Troll förbjude) skulle rättsläget då vara helt solklart?
  Om jag vore gärningsmannens försvarare skulle jag hänvisa till folkrätten.

  • Om den högsta politiska ledningen i landet genomför detta beslutet så borde alla krav för ”Fria kriget” vara uppfyllda. (Nu har jag inte min gamla, ”Om kriget kommer” skrift kvar, så jag kan inte kolla.) Men om utländsk uniformerad beväpnad personal patrullerar gatorna så är dessa, alla deras medlöpare och tillskyndare helt legitima mål, för spontant bildade gerillaförband.

   Jag vill poängtera att det jag skrivit är inte allvarligt menat, ingen bör starta gerillakrig…än. Undgår jag stämpling för terroristbrott med den disclaimern?

   • Martin, om du är en vit svensk inföding är du nog ganska fri att säga och tänka och skriva vad som helst utan att bli lagförd för stämpling till terroristbrott.
    Som mörkhyad och muslim är läget något annorlunda. Där kan det räcka med ett löst snack bland kompisar för att råka jävligt illa ut.

    • Jadu, varje gång man har anledning att tänka ”sån tur att jag är vit” så har man satt fingret på ett övergrepp som samhället begår.

     • För det som inte insåg det. Ett övergrepp på en individ av samhället är betydligt värre än ett övergrepp på samhället av en individ…

 17. Man vill väl helt enkelt göra det möjligt för Saudiarabien att skicka trupp hit och skjuta ner eventuella demonstranter om de protesterar mot vår regering. Det var ju ok i Bahrain, så varför inte här.