Lägg ner Melodifestivalen!

Så börjar det återigen dra ihop sig till det totalt upp-
haussade Schlager-EM, och Aftonbladets läsare ger inte Anna Bergendahl någon chans att ens ta sig vidare till final. Gott så, låten håller inte och det är inte mycket att göra åt den saken idag. Så här skriver Aftonbladet om Israels bidrag:

AB: ”Ska det vara en ballad i år så bör ”Milim” vinna. Klassiskt uppbyggt och mycket känslosamt schlagernummer. Påminner om en grandios Balkan-ballad. Stegrar och stegrar och kör nästan omkull av inlevelse i finalen. Att Harel Skaat sen är så tvålfager att man vill rulla honom i tjära och fjädrar och järnspik är en annan sak. Det här har ändå inget med verkligheten att göra. Det är Eurovision song contest.”

Till att börja med så är det skandal att Israel får vara med i Eurovisionsschlagern. Landet ligger inte i Europa och om israelerna hade bemödat sig av att hålla sams med sina grannländer så hade de kunnat vara med i deras egen radio-

schlager-EMunion. Men det är klart, jag tror knappast att några arabländer hade röstat på Israels bidrag i en likadan tävling.

Jag har inte lyssnat på några av de andra ländernas bidrag till tävlingen därför har jag inget tips, mer än jag kan konstatera att det svenska bidraget knappast kommer att dra ner några större applåder. Men jag undrar nog mest över om inte det där evenemanget har överlevt sig själv? Det har inte blivit någon ändring i det mer än att det svällt upp något enormt. Bättre kanske att satsa pengarna på att göra undersökande journalistik? —> (Rapportera störande annonser!)

i Tags: om , , , , , ab1 svd t

  6 comments for “Lägg ner Melodifestivalen!

 1. Jörgen
  11 maj, 2010 at 22:03

  Om inte Israel ska få vara med så ska heller inte Cypern eller Armenien få vara med eftersom även de två länderna geografiskt ligger 100% utanför Europa.

  • 11 maj, 2010 at 22:11

   Cypern delas av två länder som ligger i Europa.

  • 19 maj, 2010 at 12:58

   Då ligger ju inte Azerbaiajn och Georgien heller i Europa -.-’
   Men grejen är nu att Kaukasus och hela turkiet räknas som Europa. Men dock inte israel.
   Enligt EBU:s regeler eller vad det nu är kan hela Nord Afrika vara med i tävlingen även Libanon !

   Förresten kan jag passa på att säga vilken låt iår som jag tycker är bäst :D

   Jag tänker själv rösta på Armenien eftersom den tilltalar mig. En mycket vacker song om man tar sig tiden att lyssna på texten som man faktiskt förstår…. till skillnad från andra texter!
   Dessutom växer låten faktiskt och det är ingen dålig egenskap.

   12 points to ARMENIA :D

 2. Erik F
  12 maj, 2010 at 03:25

  Medverkan i ESC styrs som bekant av medlemsskap i EBU och inte av geografisk läge. Läste på wikipedia att Qatar kanske kommer att vara med 2011. Kanske kan öppna vägen för fler arabländer. Marocko var ju med 1980 med sen dess har det varit tunnt.

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_in_the_Eurovision_Song_Contest

 3. Mr. Dubai
  12 maj, 2010 at 06:54

  Europeiska radio- och TV-unionen ar en sammarbetsorganisation for TV bolag i Europa och Medelhavsomradet. Manga TV bolag i Nordafrika och Mellanostern ar medlemmar.

  Nagon lokal motsvarighet i Mellanostern som Israel skulle kunna vara med i finns inte.

  Det ar alltsa inte fragan om en mellanstatlig organisationen med medlemsstater.

  For att ett TV bolag ska fa medverka i Mellodifestivalen kravs att TV bolaget ar medlem i EBU och sander programmet i sin helhet.

 4. Sara G
  13 maj, 2010 at 11:47

  Kanske bör man ta det hela som ett erkännande att huvudparten av israelerna är av europeisk härkomst och inte av semistisk?

Comments are closed.