Kyrkans Tidning – Utskämd


Idag blev jag häpen när jag tog den av Anders Lindbergs ledarartikel i Aftonbladet, det framgår nämligen att Kyrkans tidning tagit parti för rasistiska propaganda riktad mot muslimer, en oerhörd skandal med tanke på Ander Behring Breivik som man praktiskt taget negligerar, sedan släpper man fram en kvinna som varit engagerad för SD:s räkning i Almedalen. Hur Sveriges utrikesfödda kristna reagerar på detta vet vi väl inte än, men rimligen så borde Svenska Kyrkan agera.

Anders Lindberg i AB: ”Mindre än en månad efter terrordådet på Utøya publicerade Kyrkans Tidning ett rasande angrepp på de ”politiskt korrekta” inom kyrkan. Alltså mot de som tar ställning för mångkultur och dialog mellan religioner.

Artikelförfattaren Helena Edlund skrev: ”Innan tragedin i Norge hade 319 människor dött i terrorattacker i Västeuropa under den senaste tioårsperioden. Av dessa dödades 251 av muslimska gärningsmän (Rand Database of Worldwide Terrorism Incidents). Det är inte utan att jag frågar mig hur det verkligen står till med kunskaperna om islam hos kyrkans företrädare?”

När en kristen, vit norrman mördar 77 oskyldiga, majoriteten barn och unga, ägnar sig alltså Kyrkans Tidning åt att försöka skuldbelägga muslimer.”

Sedan visar det sig att chefredaktören i Kyrkans tidning censurerade en text där Helle Klein pekade på skribenten Helena Edlunds skriverier och hennes koppling till Sverigedemokraterna. Chefredaktören, Anders Ahlberg, gav då Helle KLein sparken som skribent, men vågade dock säga det ansikte mot ansikte till Helle Klein utan använde sin – blogg på tidningen för att meddela henne beslutet.

Jag kan inte låta bli att skratta, men uppenbarligen finns det ett par medarbetare på Kyrkans tidning som har kommit fullständigt snett i sina yrkesval. Antagligen kommer de på lite sikt bli medvetna om just det också..

it Andra om: , , , , , ab sr dn svd


12 svar till “Kyrkans Tidning – Utskämd”

 1. Religiösa extremister lider ”vi i väst” inte direkt brist på, nej.

 2. Spenderade tonåren i Småland, inte det minsta förvånad. Där kom den religiösa extremismen från katedern, muslimska tjejen i klassen fick byta lärare efter en hel termins bråk där hela klassen krävde religionslärarens omplacering. Vi vägrade gå på lektioner och när vi var där var det ingen utbildning som pågick, det var ett högljutt gräl emellan religionsläraren och eleverna. Men den olämplige läraren blev inte omplacerad, det blev den muslimska tjejen i klassen, som hon var problemet. Vi ateister omplacerades inte, vi skall tolerera att få våra värderingar smutskastade från katedern.

  Jag tycker att vi gör det som vi ungdomar bråkade om på den tiden. Omplacera rasisten/fanatikern det är nämligen de som är probemet, inte deras offer och numera är det inte möjligt att omplacera offeren.

 3. Lämnade kyrkan för ett antal år sedan främst därför att man inte klarade av att hantera ett antal präster som med lön från kyrkan bedrev kvinnoprästmotstånd med mera i någon slags nodform helt på sidan om.
  Trodde att dessa präster var enbart teologiskt vilsna, kunde inte ana att de även var politiskt vilsna i pannkakan.

  Tacksam att jag lämnat detta samfund, tror idag på Robert Lind i Kramfors.

 4. Anders Ahlberg slår ett fegt slag för ”fädernas kyrka”! När man läser detta känns det extra gott att ha lämnat den församlingen. Religion är ett opium för folket och detta opium är förädlat till sin giftigaste form!

 5. Verkar som att SD´s strävan att komma in i Kyrkovalet har slagit blom. Om svenska kyrkan inte skäms nu är det något riktigt fel. Fast det är klart, hacka på andras tro är väl alltid till viss del okej när man har en annan tro än dessa.

   • Han får svara för sig. Men allmänt sett ska ju en kristen tidning vara språkrör för kristna och inte muslimer. Dvs i religiös betydelse. Samhälleligt och socialt ska ju alla bemötas likvärdigt, med samma rättigheter och skyldigheter. Jag tar avstånd från all diskriminering, hoppas att Kyrkans Tidning också gör det.

 6. Fullt så enkelt som ni gör det är det inte. Även Aftonbladet publicerar debattartiklar från Sverigedemokrater som redaktionen inte står bakom. Vad tidningen tycker och en enskild debattör tycker är inte alls samma sak. En tidning med trovärdighet ska ha högt i taket och låta även obekväma åsikter komma till tals. För att de ska kunna bemötas av andra.

  Lennart Lundberg, reporter på Kyrkans Tidning

 7. för sjutton, hur många muslimer har dödats av väst de senaste tio åren. I mellanöstern, i Pakistan, Afghanistan, Irak, Libyen mm??? 251/vecka i snitt? Inte långt ifrån i alla fall! :( Man häpnar!