Kyrkans Tidning – Utskämd

Idag blev jag häpen när jag tog den av Anders Lindbergs ledarartikel i Aftonbladet, det framgår nämligen att Kyrkans tidning tagit parti för rasistiska propaganda riktad mot muslimer, en oerhörd skandal med tanke på Ander Behring Breivik som man praktiskt taget negligerar, sedan släpper man fram en kvinna som varit engagerad för SD:s räkning i Almedalen. Hur Sveriges utrikesfödda kristna reagerar på detta vet vi väl inte än, men rimligen så borde Svenska Kyrkan agera.

Anders Lindberg i AB: ”Mindre än en månad efter terrordådet på Utøya publicerade Kyrkans Tidning ett rasande angrepp på de ”politiskt korrekta” inom kyrkan. Alltså mot de som tar ställning för mångkultur och dialog mellan religioner.

Artikelförfattaren Helena Edlund skrev: ”Innan tragedin i Norge hade 319 människor dött i terrorattacker i Västeuropa under den senaste tioårsperioden. Av dessa dödades 251 av muslimska gärningsmän (Rand Database of Worldwide Terrorism Incidents). Det är inte utan att jag frågar mig hur det verkligen står till med kunskaperna om islam hos kyrkans företrädare?”

När en kristen, vit norrman mördar 77 oskyldiga, majoriteten barn och unga, ägnar sig alltså Kyrkans Tidning åt att försöka skuldbelägga muslimer.”

Sedan visar det sig att chefredaktören i Kyrkans tidning censurerade en text där Helle Klein pekade på skribenten Helena Edlunds skriverier och hennes koppling till Sverigedemokraterna. Chefredaktören, Anders Ahlberg, gav då Helle KLein sparken som skribent, men vågade dock säga det ansikte mot ansikte till Helle Klein utan använde sin – blogg på tidningen för att meddela henne beslutet.

Jag kan inte låta bli att skratta, men uppenbarligen finns det ett par medarbetare på Kyrkans tidning som har kommit fullständigt snett i sina yrkesval. Antagligen kommer de på lite sikt bli medvetna om just det också..

it Andra om: , , , , , ab sr dn svd

  12 comments for “Kyrkans Tidning – Utskämd

Comments are closed.