Kungen, Reinfeldt och Diktatorn


De flesta känner till att Saudiarabien är en diktatur, en diktatur där FN:s regler om mänskliga rättigheter inte gäller, och aldrig har gällt. Det finns hemliga fängelser i landet och kritiserar man kungahuset så finns det en risk att man – försvinner. Dessutom bidrar Saudiarabien till att mörda frihetskämpar i t.ex. Jemen. Man sänder in stridsvagnar som vänder sina kanonrör mot lokalbefolkningen.

AB: ”Statsminister Fredrik Reinfeldt har inga synpunkter på att kungen delade ut en scoututmärkelse till Saudiarabiens diktatoriske härskare.

– Det ligger inte i min roll att ha synpunkter på ifall det utdelas medaljer med koppling till scoutrörelsen, säger Reinfeldt till Aftonbladet.”

Den svenska kungen är landets statschef, det borde rimligen betyda att statsministern har synpunkter på vilka länder som kungen besöker, för även om kungens medalj gäller scoutrörelsen så upplevs han som en representant för Sveriges högsta ledning. Men det passar Fredrik Reinfeldt att negligera detta trots att han givetvis är medveten om att så är fallet.

Det finns mycket som talar för att Saudiarabien är ett av de länder där USA och CIA har hemliga fängelser, helt i strid med folkrätten. Saudiarabien är lierat med USA, detta trots att terroristerna som anföll USA 11 september år 2001 kom därifrån. Saudiarabien är också det land där den människofientliga Wahhabismen har sitt ursprung, den ideologi som används för att försvara omfattande förföljelse och mord på kvinnor i Afghanistan.

Det saudiska kungahuset har vid ett flertal tillfällen beskyllts för att vara finansiärer av terrorattacken den elfte september, eller i vart fall några av prinsarna. Man räknar med att minst en miljon människor i Irak har dött till följd av USA:s krig mot terrorismen, hur många som dött i Afghanistan vet vi ännu inte. Men vi vet att svenska soldater har dödats till följd av den ideologi som ursprungligen kommer från Saudiarabien.

Men Fredrik Reinfeldt har inga synpunkter, säger han till Aftonbladet.

it Andra om: , , , , , , ab ex1 dn svd


6 svar till “Kungen, Reinfeldt och Diktatorn”

 1. Tyvärr så är det genom att titta åt ett annat håll när dylika fadäser sker som man försöker säkra tillgången till framtidens olja. Vårt jordbruk och vår industri är enormt oljeberoende och istället för att se till att alternativen finns och ökar så säljer vi ut vår moral.
  Sverige är inte landet lagom – Sverige är landet extrem!

 2. Jag är inte så upprörd över att kungen i egenskap av hedersordf för scoutrörelsen delar ut en medalj till ledaren för en diktatur. Däremot blir jag mer upprörd när socialdemokratiska och borgerliga regeringar säljer vapen för miljardbelopp till samma land, när vi uppmuntrar handel med detta land osv. Men det kostar ingenting att kritisera kungen. Däremot vågar man inte kritisera den heliga vapenindustrin. Det kan vara dessa vapen som stöder regimerna i Bahrain och Jemen.

  • Visst FAN törs kan kritisera vapenindustrin! Att politikerna inte gör det är knappast förvånande, de kritiserar inte kungen heller trots att han oupphörligen skämmer ut Sverige.

 3. Den saudiska familjen har styrt landet i 79 år med järnhand , En familj som är den närmaste släkting till satan
  Den kungafamiljen tror att de är överlägsna alla andra , De är miljardärer i rena pengar och det enda de gör är att gifta sig och skilja sig samt skaffar väldigt många barn för att bevarar sin art

  Prästskapet i Saudiarabien är rena religiösa fascister , de har nära samarbete med den korrumperade kungafamiljen och är eliten i det saudiska samhälle , Man blir förvånad över hur dessa präster i religions namn vill diktera andra hur ska de leva sitt liv
  Saudiarabien är världens största kvinnofängelse , Kvinnorna behandlas så illa från den dag de föds till den dag de dör och hela deras liv är under kontroll av vårdnadshavare , make , far , farfar , bror eller son

  Fångarna kan frigöras ur fängelset men inte de saudiska kvinnor , de är intagna och berövas all auktoritet av fångvaktaren och det myndigheten som beslutar över deras öde och deras behov tills den dag dom dör , den saudiska kvinnan sitter i fängelse på obestämd tid

  Det saudiska familjen och de fanatiska präster säger att demokratin och allmännaval strider mot Islam och att varje försök att störta kungen kommer att bestraffas av gud
  Vi måste tala om för Sveriges konung och alla andra statschefer att ta bort masken och exponera sanningen om det saudiska kungafamiljen , Vi förstår att de föredrar att hålla tyst för att låta oljan rinna till väst

  Västvärlden får oljan och kungafamiljen får skydd

 4. Själv är jag mest nyfiken på vad den internationella scoutrörelsen tycker om att deras herdersordförande förärade diktatorn just en scoutmedalj. Finns här någon som läst en motivering?

  Har Abdullah skänkt en massa oljemiljarder till scouterna? Sponsrade han världs-jamboreen i Kristianstad härom månaden? Eller är det kanske en tradition att ge Saudiarabiens kung medaljer, fast eftersom ingen officell svensk orden kunde komma ifråga så fick det bli ”Bronsvargen”? Förutom allt annat är ju hela situationen lätt bisarr.

  Man kan undra vad som sker härnäst. Måhända åker kungen till Etiopien, klappar om president Woldegiorgis och glömmer säga ett ord om de två fängslade svenska journalisterna. I så fall skulle man ju kunna betala pengar för att få se Carl Bildts ansiktsuttryck.