Kungen har ooo i det blå skåpet?

Jag skrev ”ooo” eftersom jag vill att denna hemsida ska vara barntillåten, men jag utgår ifrån att var och en av sidans besökare ska kunna översätta ooo till ett beteende som, då det ska utföras, inte bör utföras i skåp oavsett dessa skåps färg.

Troligen finns det rätt många skåp både på Slottet i Gamla stan och på Drottningholm, många av dessa är antikviteter och frågan om ägandeskapet kan komma att bli föremål för diskussion om situationen för monarkin förvärras. En diskussion som garanterat sätter igång i händelse av att uppgifter framkommer som tyder på att det inte bara handlar om kaffeflickor, betydligt yngre än hans döttrar, utan även att majestätet förorenar möblemanget på de slott han har tillgång till.

Under alla omständigheter så kan vi konstatera att monarkin befinner sig i gungning, även inbitna rojalister rynkar bekymrat sina pannor, själv har jag beslutat mig för att dokumentera ett antal vaktparader den närmaste tiden eftersom det kan bli ett evenemang som ställs in av besparingsskäl. Har man inte monarki så blir det tämligen fånigt med en vaktparad varje dag.

Å andra sidan så kan jag också tänka mig att utöka den turistiska verksamheten vid slottet. Har vi ingen kungafamilj så kan vi anställa en skådespelare i passande ålder som får klä sig i uniform och gå ut på en balkong och vinka varje dag i samband med vaktavlösningen. De allra flesta av turisterna vet säkerligen ingenting om de skandaler som är ursprunget till dessa rader, och det skulle trots lönekostnaderna för skådespelaren bli enormt mycket billigare för skattebetalarna.

Vi har till och med råd med en president om vi inför republik. Kostnaderna för en president, som inte alls behöver ett jättelikt slott utan klarar sig med ett mindre som t.ex. Haga, blir maximalt en tiondel av den kostnad som kunga-
familjen för närvarande kostar oss. Hon eller han behöver en bil, en chaufför och en kock.

Jag har tidigare föreslagit att medlemmarna i den kungliga familjen kan anställas som guider på slotten, med avtalsenliga löner, detta givetvis under förutsättning att de gör sina behov på toaletten.

it Andra om: , , , , , svd1 svt sr dn1 ab123 ex1

  18 comments for “Kungen har ooo i det blå skåpet?

Comments are closed.