Kungen, en skam för Sverige!

Idag presenterar Aftonbladet en SIFO-undersökning som visar att sextiotre procent av de svarande anser att kungen ska abdikera.

Aftonbladet: ”Avgå, kungen! Aftonbladet/Sifo kan i dag avslöja att 63 procent av svenskarna vill att han lämnar över tronen i förtid. – Det är uppenbart att befolkningen vill att han abdikerar innan han ska, säger Jon Andersson, projektledare på Sifo. Den senaste tidens skandaler kring kungen har satt sina spår. Aftonbladet/Sifos unika undersökning – där 1 000 personer tillfrågats – visar att hela 63 procent av svenskarna vill att kungen abdikerar inom de närmsta 10 åren.”

De senaste opinionsundersökningarna har visat en knapp, men dock övervikt för den sida som vill ha kungen kvar, jag har för mig att det handlade om femtioen procent och att siffran fallit i många år. Men nu har kungens umgänge med lättklädda, eller snarare oklädda, unga damer drabbat opinionssiffrorna rejält, folk vill bli av med en sådan skamfläck till kung. Dessutom drar han ett löjets skimmer över Sverige som nation och är idag en belastning för vårt lands rykte, han har gett gubbsjukan ett ansikte.

Visserligen kan en del komiker glädjas eftersom denna skandal förstärks av talet om att vända blad och liknande plattityder, alla vet ändå att hans hustru tagit mycket illa vid sig av detta, hon är idag en äldre kvinna och han föredrar bevisligen lammkött, kvinnor som är yngre än hans egna döttrar. Dessutom har han eller grabbgänget runt honom hyrt in strippor och ”värdinnor” från sexklubbar, och vad dessa har för roll i deras fester behöver inga tvivla på.

Att prinsessorna är populärare är knappast speciellt förvånande, men i sak så är monarkin en rest från tidig medeltid, och då och fram till sjutton- eller artonhundratalet så hade vi svenskar rätt att avsätta kungar vid Mora stenar. Min egen uppfattning är givetvis att kungen ska avsättas, han liksom resten av familjen får försörja sig själva, vi ska inte betala ett multimiljonapanage varje år.

Nu har kronprinsessan och hennes make fått Haga Slott renoverat för fyrtio miljoner kronor, allt för att de ska ha något eget fram till den dagen hon ska bli regent i Sverige. Familjen har givetvis egna ekonomiska resurser att ta av om man tyckte att slottet skulle restaureras, det finns definitivt ingen anledning att skattebetalarna ska stå för den notan. Vi bör givetvis ta vår Mats ur skolan nu och avskaffa monarkin. Till nöds kan vi erbjuda familjemedlemmarna arbete som guider på de f.d. kungliga slotten, men det erbjudandet bör inte omfatta även kungen.

it , , , , , , ab12 ex1 dn svd Dagen Läs oxo: Annarkia, Kulturbloggen, K&Å & Gester

  34 comments for “Kungen, en skam för Sverige!

Comments are closed.