Kungaskandalen rullar på!


Det finns mycket som talar för att Aftonbladet avslöjande idag leder till att kungens porrklubbsaffärer och talet om ”kaffeflickor”, ofta yngre än hans egna döttrar, kommer att få ny fart. Bortsett från dagens artiklar i Aftonbladet så har Mille Markovic berättat att några av bilderna snart ska läggas ut på – nätet.

AB: ”Kungen kände till nedtystningsförsöken av skandalerna som beskrivs i boken ”Den motvillige monarken”.

Det säger kungens nära vän Anders Lettström i hemliga bandinspelningar som Aftonbladet i dag kan presentera.

– Jag pratade med kungen på kvällen och berättade att Mille kunde tänka sig att dementera, säger Lettström på en av inspelningarna.

Aftonbladet avslöjade för ett år sedan att Anders Lettström haft kontakt med 41-årige Daniel Webb, tidigare dömd för flera grova brott, för att få hjälp med att få fram en dementi av uppgifterna i boken ”Den motvillige monarken”.

Daniel Webb skulle tillsammans med sin nära vän, den utpekade tidigare gangsterkungen Milan Sevo, kontakta huvudkällan till boken, porrklubbsägaren Mille Markovic.

Anders Lettström ville köpa de påstådda skandalbilder som fanns på kungen och samtidigt få Mille Markovic att mot betalning dementera allt han sagt i boken om kungagängets vilda festande.

Frågan är, på vems uppdrag åtog han sig arbetet?

Lettströms ”operation nedtystning” pågick i flera månader, men någon överenskommelse slöts aldrig.

När allt avslöjades förnekade kungen bestämt att han känt till vännens kontakter med kriminella.
– Nej, ingen aning, sa han i en intervju med TT.

Samtidigt tog han offentligt avstånd från sin vän sedan 40 år tillbaka, och sa att Lettströms omdöme hade brustit.
– Den här gången har han förbrukat förtroendet, sa kungen.”

Idag finns det väl knappast någon som tvivlar på sanningshalten i de påståenden som Mille Markovic har gjort, inte ens de mest fanatiska rojalisterna kan sätta någon tilltro till kungens påståenden och oskyldiga uppsyn i den intervju som TT har gjort med honom. Och talet om att ”vända blad” är något som bara gäller internt inom familjen, och det var bara några dagar sedan som Camilla Henemark gick ut i pressen med anledning av hur hon själv ansåg sig behandlad av kungen.

Personligen tycker jag synd om Drottning Silvia och kungabarnen, det kan inte vara skojigt när ens far hamnar i fläkten med jämna mellanrum beroende på olika sexskandaler. De som är intresserade bör inte missa dagens artiklar i Aftonbladet, jag vet vad jag tror om sanningshalten, samtidigt tycker jag att det är intressant att få reda på vad andra tror. Tänk bara på att följa de regler som finns för kommentarer som ni kan hitta här.

Aftonbladets nya artiklar kan du läsa här och här och här och här och här och här

it Andra om: , , , , , , ex12 svd dn sr


32 svar till “Kungaskandalen rullar på!”

 1. Knugen spelar ett högt spel som kommer att leda till hans avgång och i förlängningen till ett mer demokratiskt statsskick i Sverige. Vi kanske borde tacka honom för det?

   • Jag ansluter mig också till den kategorin, förmodligen i gott sällskap av en jävla massa människor, som vill göra oss av med de sista resterna av ett feodalt statsskick, baserat på vidskepelse.

    • Kan besvaras kort:
     ”konung av guds nåde”
     Om vi placerar gudar, andar, spöken, tomtar & troll och annat oknytt i samma korg, vilket en stor del av oss nog gör då snackar vi vidskepelse.

   • Ja, arbetet som president går inte i arv, dessutom blir det väsentligt billigare, bara en tiondel av kostnaden.

    • ”…väsentligt billigare, bara en tiondel av kostnaden.”

     Intressant om det stämmer, kan du utveckla detta?

 2. Jag ser kungen som en faderslös f.d pojke som okritiskt följer med sina tuffa kompisar på deras äventyr. Vem vore han om han inte hängt på dessa ”tuffa” grabbar? Dessutom har journalister alltid vetat att han varit otrogen, men innan boken har de valt att inte skriva om det. Själv har jag tröttnat på kungaskriverier – gissar att det är de antirojalistiska journalisterna som tar tillfället i akt att främja sina subjektiva intressen. Däremot tycker jag att en journalist med självaktning skulle våga sig på att granska kungavännerna. De har mycket makt i samhället och de lever efter sina egna spelgegler. Dags att granska dem nu. Tvivlar dock på att någon journalist skulle våga.

  • Tydligen har ingen i knugens omgivning lyckats övertyga honom om att kompisarna inte är lämpligt umgänge för ett statsöverhuvud.

   Att granska dessa playboys är väl allmänt sett ganska ointressant. Men visst skulle det ge folk ett bra underlag för bedömning av knugens preferenser vid val av umgänge. Och därmed skulle granskningen vara väl motiverad!

   • Jag kan inte påstå att jag följt diskussionen intensivt. Men jag har en känsla av att drottningen sent omsider har fått sin make att, åtminstone till en del, omvärdera sina bästa vänner. Om jag icke misminner mig så har jag redan för några år sedan i forna östra rikshalvan läst att hon inte skattade hans närmaste vänkrets väldigt högt.

 3. Jaha så nu är det nästa offer som ska sättas åt. För nu är väl jakten på juholt tillfälligtvis inställd? Lösnummerförsäljningen får ju inte minska…

  Förr beundrade man en hel del journalister för att de grävde och rapporterade om saker som påverkade vanligt folk. En del av de gräverierna kunde påverka och leda till förbättringar. Då handlade det om den 3e statsmakten. Men idag, vad finns det för berättigande för journalister, med den moral och kultur de visar prov på?! OK då, det finns väl någon seriös kvar här och där, men de är nog tämligen lätt räknade?

  Lösnummer, lösnummer, här var det lösnummer! Är det bara knugen som inte för nappa på ett lösnummer:-)

  • Tre dagar åt gången är väl ganska normalt för ett medialt drev. En vecka är en lång tid och 10 dagar exceptionellt. Till den sistnämnda kategorin hör Nordea-drevet – så det finns ingen orsak att tro att det är avblåst för evigt….

 4. Hans fru har varit väl medveten om hans aktiviteter, jag har svårt att tycka synd om henne. Det finns kvinnor som blandar ihop MAKT, PENGAR och ÄRA med kärlek. Prototyp: Jackie Kennedy. De åtnjuter ett och annat privilegium för sina ”offer”.

 5. Den motvillige monarken ville visst i sin barndom bli arbetare. Enligt boken var hans dröm att få köra grävmaskin.
  Nu har han i alla fall upprepade gånger dokumenterat sin fallenhet för snickaryrket. Ingen kan som han hamra in spikar i monarkins kista.
  Den dag som Sverige får ett demokratiskt statsskick får vi tacka honom för detta.

  • Kungen lär ofta ha gråtit av ilska som barn
   när han påmindes om sin senare roll som vuxen.
   Det är inte utan att jag tycker synd om det lilla barnet – och den åldrande de vivören.
   Han har aldrig haft något reellt val.

   Men kungen borde nu inse det omöjliga och snarast abdikera.
   Han lider då ingen nöd, för det kommer oavbrutet att flyga stekta sparvar
   i hans mun under resten av hans liv.

   • Sant och bra sagt Sara G!
    Jag tror inte att någon avundas honom eller familjen.

   • Inte heller har Victoria och Daniel möjlighet att välja sina liv. De är livstidsfångar.
    Även om Victoria skulle välja att avsäga sig tronen, och i synnerhet då, skulle de för resten av livet jagas av slaskjournalister och omges av livvakter. Dessutom med feta risker att livvakterna behövs. Som bekant finns dårar.

    • Så är det! Jag har många gånger uttalat min lycka över att inte vara arvtagare till en herrgård eller ett slott! Det skulle ändå vara en dröm jämfört med att vara arvtagare i I, II eller III led till en krona!

 6. Själv kom jag till Sverige som barn och tyckte att det var härligt med demokrati där folket styrde genom de av dom valda. Dock hade jag svårt att förlika mig med att man hade en kung och monarki. Var fanns det demokratiska i den frågan? Borde inte denna Bernadotte abdikerat för länge sedan? Han hade ingen makt och fick inte lägga sig i politiken men varför då betala apanaget till denna rika släkt?? Sorry men jag köpte aldrig bluffen med att de gjorde en massa reklam för Sverige. Vi hade kunnat köpa en massa mer SverigePR för alla dessa pengar än det vad rojalisterna tillskriver kungahuset. Om nu svenskarna var så upplysta och moderna varför gjorde dom inget åt saken??? Vår sjukvård och åldringsvård skolor tar gärna emot alla miljonerna från dessa anakronismer.

  • Ähum, alltså de enorma belopp det talas om till knugen är väl ett intet mot de som klanen rajraj et co har sett till att försnilla av sveriges gemensamma tillgångar?! Borde då inte rajrajs gäng i först hand sättas åt då de faktiskt medvetet går in för att förstöra för flertalet för att roffa åt sig åt ett fåtal? Iofs med ett flertal av landets väljare bakom sig. Och det vore ju pinsamt för väljarna att erkänna att man valt fel ledning…

   Att gnälla på knugen ter sig ungefär lika verkningsfullt som att gnälla på ett visst ekskrälle. Ja jag vet att jag hävdat vikten av att bry sig om sådana petitesser som en gammal ek, så jag ska väl inte säga något om kungagnället heller.

   Men jag kan inte avhålla mig från att, i likhet med de som menar att man ska lägga kraften på skola, vård och omsorg istället för gamla ekar, tycka att man borde ägna sig åt ost, vilt och cykel istället för knugen. Fast det är klart, varken skola, vård och omsorg eller ost, vilt och cykel säljer väl några lösnummer?!

   • Ser att jag behöver förtydliga. Förvisso vore det bra för vård, skola och omsorg att få ta hand om slantarna som går till kungahuset. Men de pengarna är växelpengar jämfört med vad landets nuvarande regering försnillat av våra gemensamma tillgångar. Medel som dessutom till del smidigt slussats vidare ut ur systemet till ett mycket begränsat fåtal som kan skratta gott åt die dumme schweden som gick på allt…

 7. Med såna polare som Lettström lär Tjabo inte behöva några fiender. Vet inte om jag skulle bli så mycket gladare av att ha Reinfeldt som president (och hans xxxx kärring som första dam) faktiskt även om han gör det till reducerad taxa.

  Dessutom skänker Tjabos jultal onekligen en viss spänning till julhelgerna.

 8. … för övrigt borde nog den här juggen ta ett snack med sin advokat och be att få begreppet högmålsbrott förklarat för sig så att han slipper överraskningar, har för mig att de delar som rör just regentens förhållanden är ganska vagt formulerade och utan svårigheter kan töjas till att omfatta utpressningsförsök.

  • Har för mig att Brottsbalkens definitioner av högmålsbrott, majestätsbrott m. m. fortfarande visserligen är luddiga, men att de har i modern tid omformulerats så att det är i lika mån tillåtet att snacka skit om Hans Majonäs som om varje annan människa. Om detta skulle gå till en domstol kommer jag med vänning och förspäntan att följa målet.
   Förresten så har t. o. m. ”juggar” samma rätt att yttra sig som alla andra.
   Om någon heter Sevo eller Markovic, eller Svensson eller Magnusson, med ett icke helt fläckfritt förflutet, ska fan inte göra någon skillnad.
   På tal om moderniserade lagar kände jag, runt 1970, en man, jag utelämnar namnet här, som faktiskt åtalades för ”beljugande av myndighet”, efter att offentligt, och förmodligen med viss rätt, ha anklagat stockholmspolisen för rasism efter ett våldsamt ingripande på gatan mot en svart man. Fanns åtskilliga vittnen och det blev en del publicitet.
   Min bekanting friades.
   Den brottsrubriceringen finns mig veterligt inte längre i den svenska lagen.

   • På tal om mannen som ”beljög myndighet” såg och fotade jag hur uniformerade poliser tog sina radiomikrofoner från kopplet och riktade mot honom, uppenbarligen i syfte att sambandscentralen skulle dokumentera hans brottsliga yttranden. Detta hände sig alltså i Sthlm city 1969/1970 då det faktiskt fördes en debatt på gator och torg.
    Du, Jinge har kanske minnen därifrån?
    Nu är jag illa off-topic igen. Kan inte hjälpa det. Så jävla kul att hitta någon i min generation som håller fast vid sina ideal.

   • Tja, så sent som 2001 övervägdes åtal för högmålsbrott i samband med att monarken ’tårtades’ av en 16-åring (i just det fallet tycks dock åklagaren ha nyktrat till och valt en alternativ brottsrubricering med bötespåföljd), skulle lagstiftningen ha ändrats sedan dess har jag tydligen missat det.

    I det aktuella fallet förefaller motivet präglas av strikt monetära drivkrafter vilket sannolikt är att betrakta som en försvårande omständighet oavsett relevansen i vad som anförs angående Tjabos förehavanden, rådet att konsultera nån som behärskar straffrätt får därför kvarstå för den händelse att kungahuset skulle råka bestämma sig för att spela hardball som omväxling.

    Det är en viss skillnad mellan att snacka skit och att idka utpressning.

    • Ett fysiskt angrepp mot kungen är ett majestätsbrott. Jag har inte påstått annat. Majestätsbrott är ett högmålsbrott.
     Att brottsrubriceringen mildrades berodde förmodligen på den åtalades ålder och på den allmänna munterhet som ”illdådet” utlöste.
     Det sista som hovet behövde var nog att framstå som ännu mer stelbent och medeltida.
     F. ö. ber jag att få gratulera den unge mannen.

 9. Tänk vad trevligt att se en sådan uråldrig bild med ett riktigt genuint engagemang. Bilden lockar fram en del svaga minnesbilder ur vindlingarna. Det var väl på den tiden människorna pratade med varann och umgicks i värkliga livet?! Dvs innan eländet facebook och annat datatjafs fanns i var persons hem. Det var alltså bättre förr, vilket man alltid sagt. Men, idag är det sant:-)

  • Jaha, och vad gör min ovanstående kommentar här? Svarade på ett inlägg med bild, men något sådant finns ju inte nu?! Således, glöm ovanstående.

 10. Kanske har jag fel, det har hänt förr, 1997 tror jag att det var, men jag har för mig att ”beljugande av myndighet” var ett högmålsbrott.

 11. Det som JAG tycker att är intressant är att inget bandat samtal mellan kungen och Lettström presenteras! Lettströms samtal med herr Webb må vara aldrig hur odiskutabelt äkta – MEN det att han säger att han talat med kungen är ju inget bevis för att han har GJORT det! Herr Webb har ädelmodigt krävt att HKH skall hållas informerad – så givetvis säger herr Lettström att han har gjort det. HKH må ha sagt upp vänskapen med herr L – som i stöd av sin uppfostran aldrig skulle förråda HKH trots det; vi lever inte i Mössornas och Hattarnas tidevarv.
  Enligt mitt förmenande är bevisvärdet för detta band av noll och intet värde i fråga om kungens vandel.