Krigshetsarna Olmert, Bush och Iran – Syrien

Att George W Bush är en av medlemmarna i Malteserorden avslöjade Rawia Morra igår. Det antyds också att anställda i den privata amerikanska legostyrkan Blackwater utrustats med pass utställda av samma ordenssällkap.

Malteserorden har inget territorium men väl säte i FN som fullvärdig medlem, med rätt att utfärda pass. Föga förvånande så är Tony Blair också med i sällskapet som diverse andra potentater, ett effektivt sätt att bedriva sin politik helt utan demokratisk insyn och kontroll. Många är vi som den senaste tiden undrat över om Bush har tänkt sig ”kröna” sin karriär med att bomba Iran och Syrien. Flera enheter ur den amerikanska marinen ligger nu utanför den libanesiska kusten, och likadant är det utanför Iran.

Lennart Frantzell/DPU: ”Nu har, som Ed Henry på CNN skriver, Vita Huset gått ut med påståendet att Nord Korea försökte hjälpa Irans allierade Syrien bygga atomvapen i den anläggning som bombades av israeliskt flyg i september förra året: White House: Syria reactor not for ‘peaceful’ purposes. En anläggning som Syrien nu, Som William J. Broad skriver i New York Times, delvis håller på att återuppbygga: Syria Rebuilds on Site Destroyed by Israeli Bombs

Nu senast har Pentagon gått ut med uppseendeväckande påståenden om att Iran skickar vapen till Shia-gerillan i Irak, vapen som används för att döda amerikanska soldater. I George Bushs sjuka värld är ett sådant påstående detsamma som en krigsförklaring mot USA och frågan är nu om Vita Huset är på väg att starta ett tredje storkrig, denna gång mot Iran.”

Att Nord-Korea skulle försett syrierna med kärnteknik är en av de lögner som USA tillsammans med Israel månglat ut som desinformation den senaste tiden. Dessvärre så visar de satellitbilder ingenting av detta, snarare bevisar de motsatsen. Den infrastruktur som behövs i form av vägar, vattenledningar, elledningar, räls och liknande som behövs för en sådan anläggning finns inte på bilderna. Så vad Israel bombat är oklart, och det enda som är klart är att syrierna fraktat dit allt detta – med kameler…

Dessutom har en ny incident inträffat mellan USA och Iran till sjöss. Ingen tror på det sagda, men tidningarna rapporterar i alla fall allt sådant som kommer från Pentagon.

Dagbladet.no: ”Lasteskipet «Westward Venture», som er innleid av det amerikanske forsvarsdepartementet, havnet i trøbbel i


Hur många ska dö/skadas innan det är stopp?

Persiabukta i går morges, ifølge den amerikanske marinen… …Flere maskingeværsalver og skudd fra andre gevær ble avfyrt i retning av båtene, som skal ha snudd etter varselskuddene. – De små båtene dro fra området etter kort tid, sier talskvinne Lydia Robertson ved den amerikanske marinens Bahrain-baserte flåte til The Guardian.”

Förra gången det var en ”sjöincident” så visade det sig att radiorösten som kom med hotelser inte hade ett dugg med Iran att göra. Det var en bluff rakt igenom. Det handlar helt enkelt om ytterligare lögner för att skapa sig ett låtsasskäl för att kunna ta till extremt våld precis som vid Tonkinbukt-intermezzot.

Jinge

DN1 SvD1 Politiken1 Dagbladet1 Lennart Rawia

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Malteserorden, Bush, Olmert, Israel, Kriget mot Terrorismen, Syrien, Iran, Libanon, Blair, Desinformation, Tonkinbukten, Palestina, Gaza, Västbanken, Golanhöjderna, Politik[/tags]

  2 comments for “Krigshetsarna Olmert, Bush och Iran – Syrien

  1. Anders
    26 april, 2008 at 13:10

    Det är precis vad jag tror också. Det har varit mycket konstiga grejer, och nu de där iranska vapnen. Det handlar bara om att samla argument, och det är nog därför som USA bytt befälhavare, den förre ville inte ställa upp och bomba ett oskyldigt land.

  2. Per
    28 april, 2008 at 23:12

    Israel är roten till allt ont som händer. De driver USA framför sig, ett USA som inte förstår hur utnyttjade de blir.

Comments are closed.