Kommer Arkelstens rubriker flyttas till Lööf?


Frågan är mer än berättigad, att det skulle storma om Sofia Arkelsten var ju tämligen väntat och idag känns det nästan ondskefullt att kritisera henne för hennes mediala och politiska tillkortakommanden.

En som jag förväntar mig också kommer råka illa ut i media framöver är Centerpartiets nya ordförande Annie Lööf. Orsaken är lika enkel som självklar, hon är en nyliberal som hyllar Robert Nozick, Ayn Rand och Margaret Thatcher, och bara det får ju mina centerpartistiska släktingar att undra vad som händer med partiet. Dessutom så kallar sig Stockholmsavdelningen för ”Stureplans-
centern”, något som jag är glad att min farbror slapp uppleva.

Men Lööf kommer inte få det lätt. En ung kvinna som aldrig haft ett eget arbete utses hastigt och lustigt till partiledare och närings-
minister, som lön för det uppdraget och jobbet som partiledare i Centerpartiet så får hon en årslön på över 1,8 miljoner. Det är ju en fantastisk karriär, hon har bara vikarierat i en engelsk bar och blandat drinkar tidigare, och nu har hon miljoninkomster.

Och som pricken över i så kommer hon med ett förslag som går ut på att arbetslösa ungdomar ska få en ingångslön som reduceras till sjuttiofem procent under avtal. Det är klart att folk blir förbannade och undrar hur Centerpartiet kommer att utvecklas under hennes ledning, gå från ett ”bonde-
förbund” fram till att bli en nyliberal lekstuga.

Att Annie Lööf haft ett relativt brett stöd på den centerstämma som valde henne till partiordförande kan ju anses fullständigt bevisat, men hur är det med partiets kärnväljare, det är en sak som jag undrar. Centern är ett landsbygds-
parti även om det inte är lantbrukare som dominerar idag, men hur ställer sig kärnväljarna till en ung nyliberal kvinna som hyllar Robert Nozick, Ayn Rand och Margaret Thatcher?

Vi kanske får svar på det idag, hon ska intervjuas i Lördagsintervjun i radions P1, ett program som startar 12.55. Ett lyssningstips för intresserade..

it Andra om: , , , , , , , , dn123 svt1 sr12 ab1234 svd1234


14 svar till “Kommer Arkelstens rubriker flyttas till Lööf?”

 1. Det är svårt att överträffa Arkelstens okunskap eller brist på intresse att kolla fakta. Lööf är nog mer uthärdlig på radion när man slipper se hennes tillgjorda leende. Hon är dock är riktigt plattityd och flosklermaskin och det är något som man bör lyssna efter när hon pratar. Ofta hör man på hennes tal/prat att hon lärt sig långa haranger utantill och bara vinner tid för att slippa för många frågor. Anser att det är lätt att skjuta henne i sank på erfarenheten som hon saknar.

 2. Att välja en så ung människa utan erfarenhet från arbetslivet och politik kan vara självmord. Visst är det bra med frisk blod men man får inte glömma erfarenhet. Det verkar som om Center har gått på det senaste modet att ”Det är dags för en kvinna att släppas fram” och annat som statsfeminister har lobbat för sen några år. Faktiskt erfarenhet och meriter är ovidkommande.

 3. Herre guud vikket dravel hon kör med. Vägrar att svara på frågor, pinsamt.

 4. Nu är det i för sig inte många politiker som har nån arbetserfarenhet.Och ett par år räknas inte .

 5. Jag lyssnade lite på lördagsintervjun; vilka floskler! Jag klarade bara tio minuter sen fick man kräkkänslor. Hon låter som en robot. En robot som spottar ur sig färdiga meningar. Goddag -yxskaft. Inte ett enda svar som var det minsta personligt; allt lät som uppläst ur något partiprogram. Obegripligt att de valde henne till partiledare.

  • Ja hon hade extremt svårt att svara redigt på någon fråga överhuvudtaget.. ”- Ja vi i Centerpartiet…”

 6. Ja jösses vilket Lööf. Hon svarade praktiskt taget inte på någon av de frågor hon fick. Reportern fick återföra henne till ämnet gång på gång. Som svar fick han lika ofta haranger om att tydligt vända stenar så att dom blir tydliga. Fru tydlig skulle,om jag hörde rätt, även vända på ”känsliga stenar” och då är det ju inte tal om vilka stenar som helst.
  Det tydligaste i intervjun var annars när reportern skickligt redogjorde för hur en arbetsgivare kan anställa en medarbetare som får en lön på runt 20 000 kr/månad till en kostnad för arb.giv. på endast 3000kr, efter erhållna bidrag från staten. Hur sa? Bidragslinje? Trots detta har anställningarna inte ökat så det märks. Detta faktum är inte alls konstigt. Vem anställer om det inte behövs? Nej ingen inte ens om det är gratis eftersom det är bland det värsta man som arbetsgivare kan råka ut för att ha personal man inte kan sysselsätta fullt ut. Att inte detta kan förstås av Lööf är konstigt tycker jag. Lösningen på arbetslösheten är istället att det skapas fler arbetsplatser,inte att bjuda ut de arbetslösa till lägstbjudanse.
  Som varande vänsterröstare så hoppas jag verkligen hon stannar kvar som tydligt
  stenvändande partiledare åtminstone över nästa val.

 7. Annie Lööf kostar skattebetalarna och Centerns partikassa MINST 2,4 miljoner per år.

  152000 x 12 x 1,3242 = 2 415 340:-

 8. Japp, du fick svar. Eftersom Lööf är centerpartist så kommer Reinfeldt inte åt henne och så länge kompisarna på centerstämman vill betala dubbla arvoden så lär hon bli kvar till valet.