Kent Persson, en ny Arkelsten?


Man kan utan vidare konstatera att Moderaterna har haft en betydande otur när det gäller att utse partisekreterare de senaste gångerna. Sist var det Arkelsten som var grodornas mästare, nu tycks Kent Persson helt fylla ut saknaden efter Arkelsten.

Ekot: ”Moderaternas partisekreterare Kent Persson lanserade på söndagen förslaget att starta en ny myndighet med uppgift att granska landets äldreboenden. Men en sådan myndighet är i själva verket redan på gång, och tjänsten som dess generaldirektör är utlyst.

– Kent Persson borde vara med insatt i vad regeringen gör, säger Kristdemokraternas partisekreterare Acko Ankarberg.”

Det verkliga problemet, som vanligt, handlar om att Fredrik Reinfeldt har en usel förmåga att upptäcka sina medarbetares brister, att lista alla misstag skulle ta för lång tid. Dessvärre är inte alla felrekryteringar upptäckta än, men jag anar att den nya försvarsministern, Karin Enström kommer att bjuda på en hel del framöver. Det senaste av hennes uttalanden visar att hon inte kände till att det var George W Bush som gav order om att Afghanistans ledare, Hamid Karzai, skulle begära hjälp med trupper från FN.

Och nu har Kent Persson meddelat att man ska tillsätta en ny myndighet, det han inte visste var att en sådan myndighet varit beslutad ett bra tag, och att rekryteringen av personal redan pågår. En klar och tydlig ”Arkelstenare” och man kan ju undra om regeringen ens är klar över vilka beslut de har fattat?

it Andra om: , , , , sr dn12 gp ab12 svd12


8 svar till “Kent Persson, en ny Arkelsten?”

 1. Verkar som om Kent P har förläst sig på Arne Anka citat. Det här är väl det som passar bäst in:” Att tänka innan man talar är som att torka sig i röven innan man skiter.”

  Förslaget ligger bra till i tävlingen ”Årets politiska självmål”. Enda kvalificerade medtävlaren torde vara Sofia Arkelsten.

 2. Jag tror att Moderaterna rent allmänt faktiskt har ganska dålig koll på regeringsarbetet. Delvis är det nog en effekt av att man delat upp ansvarsområdena i olika fögderier, där varje alliansparti håller på med sitt. Delvis beror det på att kretsen kring partiledaren/statsministern liksom svävar ovanför regeringens grå vardag. Reinfeldt är som en företagsledare som hellre målar upp stora strategier och visioner än lägger sig i exakt hur företaget sköts och leds.

  I det sammanhanget är partisekreterarens okunskap förmodligen helt logisk. Det föll säkert inte ens Persson in att man kanske först borde fråga någon ansvarig för socialpolitiken om vad som egentligen pågår på det området.

 3. Troligen har Kent P känt omgivningens förväntningar och på egen hand listat de nya arbetarpartiets värsta tabbar och alldeles själv, på egen hand, kommit fram till att Carema-Care-smutsen måste, i vart fall på ett PR-plan, åtgärdas för att återställa det så kallade förtroendet. Glad i hågen över hans nytänk rusade han åstad.

  Jag vill också passa på att gå off topic och att kommentera Arne ankas nummer: “Att tänka innan man talar är som att torka sig i röven innan man skiter.”

  Uttrycket är mer intressant än vad man först skulle kunna tro. Själv så tänker jag aldrig innan jag talar; däremot sätter mig in i olika företeelser, på djupet, och låter seden intuitionen flöda. Ofta hör jag min egen röst då uttala just ”det där” igen annan sett eller tänkt på. Ytterst handlar det om huruvida man är en kognitiv produkt eller en musikalitet/intuitionsmänniska som går på gehör? Kent P är väl ingetdera :-)

 4. Vad är det han yrar om ?

  ”Persson: Vårt förslag går längre än regeringens..”

  Men han är väl med i Moderaterna som är Regeringen!!??

 5. ””Persson: Vårt förslag går längre än regeringens””.?
  Men är inte Kent Persson Moderat och Moderaterna är Regeringen!?

 6. Fantastiskt, var hittar de alla briljanta medarbetare?! Och folk fortsätter oförtrutet att rösta på dem…