KD-skandalen riskerar att växa


Nu har en högt uppsatt funktionär i Kristdemokraterna avslöjats som en av dem som under fejkad identitet skrivit en massa lögnaktiga kommentarer på olika bloggar och i andra sociala medier. Själv väntar jag bara på hur lång tid det tar innan andra partiers funktionärer ertappas med samma sak.

DN: ”Efter ett mer än fyra timmar långt möte kom de två sidorna överens. Vid 22-tiden meddelade partisekreteraren Acko Ankarberg att hon ska ge en skriftlig ”samlad redovisning” för partimedlemmarna om turerna kring stabschefen Henrik Ehrenberg som i torsdags lämnade sin post som KD:s högsta tjänsteman i regeringskansliet.

Orsaken var att det framkommit att att han skrivit nedsättande kommentarer om partiföreträdare på partiets interna diskussionsforum och på flera KD-bloggar under den falska identiteten ”OveTove”.”

Det råder ingen som helst tvekan om att mycket dumt skrivs i kommentarsfälten på olika sociala medier. På den här bloggen har det skrivits minst etthundratjugofem tusen, 125 000, kommentarer varav 113 599 har släppts fram då detta skrivs. De kommentarer som inte släpps fram är sådana som inte uppfyller de regler för kommentarer som finns här.

Jag har konstaterat att ett antal kommentarer skrivs från olika avdelningar inom statsförvaltningen och även från Riksdagen, men någon ”OveTove” har jag inte sett till, men det finns andra som har utmärkt sig negativt på olika sätt. I normalfallet så kontrollerar jag aldrig IP-numret, men om en kommentar sticker ut så brukar jag göra det.

De flesta kommentarer som raderas har ett rasistiskt innehåll, praktiskt taget varje dag så kommer det sådana som på grund av sitt innehåll inte kan släppas fram. Att man har en funktion inom ett politiskt parti betyder inte att man har omdöme nog för att sköta sig när man kan gömma sig bakom en anonymiserad signatur.

it Andra om: , , , , dn1 svd svt sr1 ab ex


3 svar till “KD-skandalen riskerar att växa”

  1. Det är intressant att partihögern kring Odell överhuvudtaget valde att agera på kunskaperna om ”Ove Tove”. På många sätt kan de ju sägas öppna Pandoras ask. Ett etablerat och, i vissa politiska kretsar, helt accepterat sätt att bedriva opinionsbildning blev plötsligt utnämnt till oetiskt beteende.

    Det är alltid kul när det är de högerkristna som ”kastar första stenen”. Nu får vi se hur det utvecklar sig.

  2. JAadet är inte utan att man undrar vart kristendomens gyllene regel finns någonstans i dessa dagar, när KD sitter i regering och folk slängs ut på gatan i rasande tempo.

  3. Om folk begrep att anonymitet på nätet är en chimär och att man måste ta ganska radikala steg för att förvissa sig om anonymitet, då kanske de flesta skulle sköta sig lite bättre, eller se till att lära sig hur man uppnår anonymitet när de inte vill sköta sig.