Kan man döma hela SD till vård?


Det är en berättigad fråga när man har läst den debattartikel som Jimmie Åkesson fick publicerad i Aftonbladet, och som jag har citerat ett flertal gånger. Idag försöker Sverigedemokraterna göra gällande att deras egen hatiska retorik inte innebär att några paralleller kan dras till Breivik, något som de inte ens tror på själva.

Anders Lindberg/AB: ”Efter Breiviks rättegång är det politiska ansvaret kvar ”Att hatretoriken kan leda till nya hatbrott bryr sig Sverigedemokraterna inte om”… …Miljön är spretig. Där ingår bloggare, som Breiviks store idol ”Fjordman” och den svenska rasistiska hemsidan Avpixlat, som är knuten till Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth. Där ingår partier som norska Fremskrittspartiet, där Breivik tidigare var aktiv, och svenska Sverigedemokraterna. Och där ingår stora mängder aktivister, från huliganerna i English Defence League till de som härjar i tidningarnas kommentarsfält.”

Att enskilda politiker på ledande poster, och som är verksamma i Sverigedemo-
kraterna, hela tiden hörs i samma sammanhang och som säger samma saker som massmördaren har – enligt Sverigedemokraterna inget samband. Sverigedemo-
kraterna är inga rasister enligt deras egen utsago, varför de använder exakt samma retorik som Anders Behring Breivik måste bero på något annat.

Anders Lindberg/AB: ”Samtidigt fortsätter Sverigedemokraterna sprida samma hatretorik och delvis samma idéer som Breivik. Två dagar innan rättegången inleddes bloggade Sverigedemokraternas riksdagsledamot Richard Jomshof om ”¬Muslimer med mål att ta över Europa”. Han utmålar islam som ett värre hot än nazism. Patrik Ohlsson, Sverigedemokraternas ordförande i Ängelholm, skrev nyligen: ”Svenska SSU bär drag som går åt precis det håll som medförde deras norska parti¬kamraters död förra sommaren.” Eftersom SSU själva ska ha sommar¬läger snart väckte uttalandet en hel del oro. Men att hatretorik kan leda till nya hatbrott bryr sig Sverigedemokraterna inte om.”

Problemet för SD är att de helt enkelt inte kan dämpa sin hatiska retorik mot muslimer, för då kommer antalet sympatisörer sjunka rejält. De har helt enkelt fastnat i hatet.

it Andra om: , , , , , , , , , , ab123456 gp1234 ekot123 svd123456 dn123456


15 svar till “Kan man döma hela SD till vård?”

 1. Frågan är om inte Patrik Ohlssons osmakliga uttalande om SSU är att se som olaga hot. I vilket fall som helst är det osmakligt att han dessutom skuldbelägger de norska ungdomarna för att Breivik mördade dem. Om hela SD behöver vård vet jag inte, men en betydande del av deras riksdagsledamöter samt deras stormtrupper på nätet skulle nog behöva ’hjälp’ i någon form.

  • Förmodligen har du helt rätt Martin, Deras uttalanden snuddar nog vid lagens definition på olaga hot.
   I vilket fall som helst är det för jävligt att dessa clowner sitter i vårt parlament.
   OK, efter nästa val kommer Sverigepsykopaterna att ligga på ungefär samma nivå som Kalle-Anka-Partiet. Möjligen kommer de redan innan, efter känd förebild från Greven & Betjänten, d. v. s. Ny Demokrati, ha tagit kål på varandra i interna fraktionsstrider.

 2. Helskägg började jag, med viss framgång, odla redan vid 16 års ålder. Har nyligen låtit mig övertalas av en nyfunnen afrikansk flickvän att ansa min jultomtelook något. Gratulera mig gärna!
  Åt helvete med Sverigepsykopaterna!

 3. Med tanke på vad som skrivs av dessa ”entiteter” på nätet så behövs det nog mer än bara vård, de behöver medicineras rejält mot depression, dålig självbild, paranoia och psykoser. Om man nu tycker Brevik är galen läs lite på de sidor dem hänger runt på och man hittar ännu värre exempel på folk som fullständigt tappat greppet om verkligheten och tror verkligen de är en utrotningshotat art.

 4. Lite korrigering av mitt tidigare inlägg:
  ”en nyfunnen afrikansk flickvän” ska vara ”min afrikanska flickvän sedan åtskilliga månader” Jag är nog monogam.

 5. Skall man utav rådande tidsanda att döma förstå det så att ”Högerextrimism” är en diagnos?

 6. Tyvärr misstänker jag att en hel del av det so(m) (m) (m)fl ställt till de senaste åren samt att det (s)törsta (s)å kallade oppo(s)ition(s)partiet kan göra att fler och fler sällar sig till skaran som inte röstar med utan mot. Dvs antalet mandat kan öka istället för att minska för den grupp som mest högröstat hittar syndabockar. Det känns ju som om svenskarna inte bara är dumma, utan dummare, så att de går på det som hörs mest, inte på det som man förstår vid närmare eftertanke. Jag vet inte hur mycket fikarumssnack, t-banesnack, buss-prat, på-gatan-prat osv ni andra hör dagligen, men min magkänsla säger mig tyvärr att det, som nämnts flera gånger, finns så mycket uppdämt hat att i stort sett vad som helst kan hända.

  En stor god kraft väger nog ungefär lika mycket som en liten ond. Växer den onda måste den goda också växa, nära nog exponentiellt, för att åtminstone balansera men helst väga över. Inriktningen från (m), såväl förr som nu, och vad (s) verkar stå för idag tror jag sorgligt nog är ett hinder för att de goda krafterna ska väga över.

 7. Åkessons bedrövliga artikel i AB och deras vettlösa valfilm med en vettskrämd svensk gammal tant med rullator omsprungen av hotfulla burka-klädda kvinnor med barnvagnar är ju för helvete precis samma hatretorik som Breivik använder.
  Ny Demokrati (läs gärna Gellert Tamas bok Lasermannen) och SD (Mangs i Malmö) har redan inpirerat till svenska terroristmord.

 8. Vad ni glömmer är att det inte bara är att bilda ett parti och flytta in i riksdagen. Valet 2010 var ett trettiotal partier med om man tar bort de som fick mindre än 10 röster. Piratpartiet som drog åt sig en hel del uppmärksamhet fick 38491 röster. Feministiskt initiativ hamnade efter PP trots en hel del uppmärksamhet. De fick 24139 röster. Sedan faller det undan snabbt.

  SD har sina 339610 röster och inget tyder med säkerhet på att det blir färre. Tvärtom verkar de långsamt öka i opinionen. Det betyder att de har något som drar väljare till sig och på 4 val nått samma antal röster som vänstern har (i snitt) nått på 27 val. Ett antal små vänsterpartier finns i svansen men har inte kommit någon vart ännu.

  SD har ett idépaket som ger dem framgångar som vänstern avundsjukt bara kan drömma om. I stället för att vilja sjukskriva Åkesson och hela SD borde vänstern titta på sitt eget idépaket. Det är helt enkelt inte attraktivt som det ser ut nu.

  • Det finns all anledning att kritisera ”vänstern” och därmed oxo Vänsterpartiet. Man har i många stycken misslyckats med att föra ut sitt budskap och jag tror att de flesta vänsterpartister inser att det är ett stort underbetyg för (V) att SD gått framåt. Men det betyder inte att SD kan fritas från ansvar, det är ett rasistiskt parti med rötterna i nationalsocialismen, även om de själva gör vad de kan för att damma av sig den stämpeln. De har rätt i många stycken av sin kritik av immigrationspolitiken, men deras problem är att de inte bygger sin kritik på en politisk analys utan på – ren rasism.