Kaffeflickorna ett dyrt nöje?

Nu begär hovet att få ytterligare fem och en halv miljon kronor nästa år, i år får de etthundratjugoåtta miljoner, och trots ökad budget två år i rad så vill de nu ha ännu mer. Men läget är kanske inte så ljust längre för kunga-
familjen, affärer med kaffeflickor och allt kungafjanteri i TV och i tidningar börjar kanske ta ut sin rätt.

Aftonbladet frågar sina läsare vad de tycker, och 81.8 procent av de femtiosex tusen som redan hunnit svara säger – Nej! Det är utomordentligt glädjande, prinsessorna kanske tvingas avstå från mössor prydda med päls från fjällrävar, och prinsen kanske måste skaffa sig ett arbete för att försörja sig istället för att snurra runt på racerbanorna i sina Porsches.

Vi andra kan kanske se fram emot en ceremoni vid Mora Stenar inom kort, en ceremoni där vi tar tillbaka kungakrona och alla slott. Familjen har nämligen råd att skaffa sig egna bostäder, dessutom kan de leva gott på kungens förmögenhet. Titeln X-kung måste väl imponera på omgivningen den också? Gå till Aftonbladet och rösta du med! Klicka här!

it , , , , , , , ab ex svd dn gp

  4 comments for “Kaffeflickorna ett dyrt nöje?

 1. ArneP
  2 mars, 2011 at 11:09

  Jag tror du bara är avundsjuk. Tänk så många arbetstillfällen hovet skapar, både veckotidningsjournalister och kvällspressen har sin försöjning tryggad tack vare Kungen.

 2. 2 mars, 2011 at 11:44

  Kungahuset är en del av det s.k. ”Bullshit-Sverige”, där andra delar kan vara neutraliet och vapenexport… (man säger en sak och gör en annan sak). I Sverige säger man att ALLA är lika värda, och sen gör man tvärtom! (Kronprinsessan kan ej åtalas m.m.). Jag tycker att vi borde få rösta i denna fråga (folkomröstning), opinionsundersökningar hjälper inte (varför har vi riksdagsval i såfall?)

  Varför vill inte politikerna få fram ett riktigt resultat i denna fråga?

 3. Ida D.
  2 mars, 2011 at 15:09

  Uppmanar läsare av den här bloggen att lämna in en ansökan på socialen med lika stor belopp och namnet – Carl Gustav Bernadotte. Alla rubriker måste man fylla i, med uppgifter om barn, boende, förmögenheten, villor, båtar, bilar, lägenheter, barn, fru/make. Sysselsättning: Njuter av arbetslösheten och egna hobbyer.

  Tänk om det kommer 1-2 000 liknande ansökningar?

  Så kanske kommer man att förstå folkets besvikelse och ta det på allvar!
  Det är ett sätt att öppna ögonen och fatta att Mr. Bernadotte är en bidragstagande/bidragsberoende utan något nytta, vilket är enligt socialens normer – bedrägeri!

  Det är min konstnärliga idé som vill jag skänka av solidariska skäl till alla svennissar i det här landet som sliter sig och jobbar och betalar skatt.

 4. 2 mars, 2011 at 16:49

  ArneP: även koncentrationslägren i Polen skapade många arbetstillfällen…. ;-) Allvarligt, om något skapar arbetstillfällen behöver inte det betyda att det är bra!

Comments are closed.