Julian Assange utlämnas när som helst


Igår hade tidningen Flamman en artikel med rubriken ”Assange utlämnas”. Man konstaterade att det sannolikt är så att han kommer till Sverige inom kort, och att Julian Assange själv är rädd för att utlämnas till USA.[column width=”47%” padding=”6%”]Personligen har jag svårt att tänka mig att regeringen skulle ta risken att utlämna honom, det vore det allra sämsta både ur nationell och ur internationell synvin-
kel. Har inte Sverige fått dålig publicitet förut på grund av taffligt agerande från åklagarnas sida så skulle man nu hamna i en storm av kritik.

Flamman: ”Julian Assange utlämnas högst troligast till Sverige. Själv fruktar han att det leder till ett utlämnande till USA. Svenska experter tillbakavisar det.

Nyligen beslutade en oenig Högsta domstol i Storbritannien att Julian Assange ska utlämnas till Sverige. Wikileaksprofilens jurister har begärt ett uppskov på två veckor för överlämningen för att granska domen och möjligen överklaga beslutet.

Assange själv fruktar ett utlämnande till USA. Han har påpekat i intervjuer att Sverige under 2000-talet aldrig har avslagit en begäran om utlämnande från USA.”

Personligen så undrar jag varför inte Assange rymmer hem till Australien. Att han har en fotboja är inget hinder eftersom han har rätt att resa in till sina advokater varje dag, om han istället får skjuts till en hamn i närheten så finns det ingen möjlighet att spåra fotbojan i alla fall, den kan han ta av sig redan ett par hundra meter från det hus han normalt vistas i.

[/column] [column width=”47%” padding=”0″]Assange

En segelbåt skulle kunna ta honom till Australien även om det tar ett tag att komma fram. Jag utgår från att Australien vare sig utlämnar honom till Sverige eller USA. Skulle han komma till Sverige så lär han i alla fall inte bli dömd, hela målet är ett stort misslyckande för åklagarmyndigheten, dessutom har det sänkt landets anseende som rättsstat.

En fotboja berättar bara för kriminalvården om personen finns på avsedd plats, om vederbörande avviker så har den ingen koppling till GPS, Satellit eller liknande faciliteter som många tycks tro. Det kommer nog, men vi är inte där än.

[/column][end_columns]

it Andra om: , , , , , , , , , dn1234 ekot ab123 svd1234


2 svar till “Julian Assange utlämnas när som helst”

  1. ””Skulle han komma till Sverige så lär han i alla fall inte bli dömd, hela målet är ett stort misslyckande för åklagarmyndigheten, dessutom har det sänkt landets anseende som rättsstat””.

    Håller med.
    Med tanke på ”Tomas Quick” numera Sture Bergvall, så kan man undra hur Rättssystemet i Sverige fungerar,skandal av stora mått.

    • På det hela taget tror jag – hyfsat. Men vi har alldeles åt h-e för långa häktningstider, för mycket restriktioner för de häktade, men på det hela taget hyfsat. Fast Assangesoppan är underbetyg rakt av.