Juholt skrämmer som Fantomen!Nu tycker jag återigen lite synd om alliansen, det är inte bara Reinfeldts ledsna hundögon, nu börjar de dessutom bli riktigt skraja. De är rädda för, om inte Fantomen så i alla fall den nya sosseledaren.

Igår hade jag sällskap med en äldre man på bussen här i Haninge. Han bar ovanligt nog en dödskallering, en sådan som Fanomen har i serietidningarna. Själv läste jag nog Fantomen några gånger när jag var i rätt ålder, och överraskades givetvis när jag såg en man i min egen ålder bära en dödskallering. Hade jag sympatiserat med något av de fem högerpartierna så hade jag kanske trott att han varit socialdemokrat och blivit rädd, nu funderade jag bara på att det inte verkade särskilt åldersadekvat.

Juholtssedelpress.se: ”Sedan Håkan Juholt tillträdde har han lovat pengar till höger och vänster, mest vänster om vi ska vara ärliga. Det hade möjligen inte varit så allvarligt om han också hade varit ärlig med hur detta ska finansieras. Det har han naturligtvis inte varit, hur kul är det att tala om för människor att de ska få höjd skatt med ungefär 135 miljarder kronor?”

Jag har tidigare berättat att jag ibland kan lägga upp ett riktigt varggrin, ett leende som får bildskärmen att hoppa baklänges. Så blev det nu också, jag kan nämligen inte annat än grina upp mig när jag ser hur desperata alliansen blir över att det valdes en socialdemokratisk partiordförande som åtminstone ibland verkar vara – sosse. För mig som alltid röstat på vänsterpartiet så kan ju (S) bli ett alternativ om Ohly genom sin utdragna avgångsprocess gör att en röst på (V) kan bli bortslängd, även om (MP) förstås också kan bli aktuellt.

Någon tidning skrev att det nästan verkar som om valet skulle gå av stapeln redan 2012, och det tror jag är en korrekt uppfattning. Jag tror inte att regeringen klarar att fortsätta att regera som det nu ser ut, det är snarare en tidsfråga innan Reinfeldt får utlysa om- eller nyval. Ett av hans största problem är givetvis att (S) nu har en partiledare som kan plocka upp handsken, och sedan kasta tillbaka den. Eller, hemska tanke, sätter på sig en dödskallering.

Samtidigt är det lite överraskande, jag har tyckt att Reinfeldt et consortes har verkat så självsäkra, skattesänkningar har varit ett svar på allt, så kommer det en rundlagd gubbe med mustasch och säger emot, och plötsligen måste alliansen starta speciella webbsidor bara för att försöka inbilla folk att den mustaschprydde kan vara en vandrande vålnad vars sigill är en ring med en dödskalle på höger hands ringfinger.

Man kan ju undra vad Svenskt Näringsliv och Timbro gör i nuläget, eller de som skriver ledarartiklar på landets alla borgerliga tidningar? De kanske alla har anmält sig till någon sorts kristerapi?

it Andra om: , , , , , ab1 ex1 svd1 dn12 ekot svt

  15 comments for “Juholt skrämmer som Fantomen!

Comments are closed.