Josefin, är du verkligen helt hundra på det?
Ulla Andersson, Jonas Sjöstedt, Hans Linde och Lars Ohly ställer upp i valet till partiledare på kongressen i januari 2012, det är mycket bra och vi är nog många som anser att det är verkliga toppkandidater. Men jag vet att det också finns en hel del vänsterpartister och V-sympatisörer som saknar ett namn.

Josefin Brink har sagt till vänstertidningen Flamman att hon inte står till förfogande, hon vill inte ställa upp och jag vet inte riktigt varför. Självklart så är det extremt mycket arbete som partiledare, dessutom är det långt ifrån alla som tackar för det arbete som utförs. Och när det dyker upp missnöje så kan man inte alltid vara förvissad om att kritiken de får är vare sig nyanserad eller särskilt väl-
balanserad.

Det finns exempel på medarbetare bland de borgerliga tidningarnas ledarskribenter som hellre borde spela i ett dansband än att skriva i tidningen, jag tänker t.ex. på Per Gudmundz, som säkerligen skulle lyckas bättre på dans-
banorna än som skriftställare. Jag menar inget elakt om dansband eller dansbandsmusik med det.

Det kan tänkas att det dyker upp fler män som kandi-
dater till partiledarposten i (V) under hösten, möjligen finns det ett par kvinnor som också kan tänka sig att ställa upp. Men den det talas mest om, förutom Ulla Andersson, är Josefin Brink. Utan att ha räknat hur många som före-
språkar Josefin så vet jag att det är hennes namn som oftast nämns. (texten fortsätter under annonsen)

Själv tycker jag att ett delat partiledarskap är att föredra, dessutom så ger det möjligen ett något mindre tryck på de enskilda personerna, men jag är inte helt säker på att Wetterstrand & Eriksson i (MP) tyckte det. Men nu är det viktigt att alla som kan tänka sig ställa upp i valet i januari öppet deklarerar det, det finns ytterligare ett par starka kvinnor, förutom Josefin, och jag vet också ett par män som säkerligen skulle passa. Men det vore olyckligt diskussionerna pågick hela hösten, jag tycker att det redan borde vara klart.

it Andra om: , , , , , ab ex dn svd gp ekot


11 svar till “Josefin, är du verkligen helt hundra på det?”

 1. Min också – men i delat ledarskap med Jonas Sjöstedt.
  Tänk vad de två tillsammans kunde lyfta partiet…

 2. Synd om inte Josefin Brink kan ställa upp. Hon skulle med Jonas vara ett mycket bra par för partiet. Men det kan hända en hel del innan kongressen och Josefin ka ju ändra sig.

  • Fast det vore bra om hon ändrade sig snabbt, det är nödvändigt för att de lokala distrikten ska kunna diskutera sig fram till hur de ska agera.

 3. Själv är jag lite tveksam över delat ledarskap, speciellt om radarparet inte är 100% enat så kan det sända ut motstridiga signaler från partiet och förvirra väljarna. Om Vänstern går miljöpartiets väg eller inte är dock upp till medlemmarna.

  Som politisk motståndare till vänstern så vill jag dock ändå att partiet skall få en stabil och kompetent ledning på samma sätt som jag önskade detsamma åt socialdemokraterna. Förr eller senare så kommer makten att skifta till den nuvarande oppositionen och då vill jag för Sveriges skull att man skall vara regeringsdugliga. Josefin och Jonas vore en utmärkt och tydlig kombination som jag ser det.

 4. Snälla Josefin, vi behöver en färgstark person som du! Vad behöver du från oss för att ställa upp? Kan vi hjälpa till med nåt?

 5. Vänsterpartiet är på väg uppåt! Man blir fantastiskt glad när så många vill leda partiet. Tyvärr har inte Brink tackat ja än, men det kanske kommer. Hur som helst så tror jag på en uppgång förutsatt att vi byter partiledare. Min rangordning av (de tänkbara) kandidaterna: 1. Jonas Sjöstedt 2. Hans Linde 3. Ulla Andersson (4. Rossana Dinamarca) (5. Josefin Brink) 6. Lars Ohly

 6. L.äste nyss att Lasse avgår som partiledare 2012, det tycker jag var ett rätt beslut