Jonas Morian, Promemorian, och sossarnas svarta bok


Jonas Morian har mött en hel del kritik den senaste tiden för sina uttalanden om Håkan Juholt, senast igår toppade han Expressens webblöp med en stor bild, han hävdade att Juholt kanske måste avgå. Ingressen på artikeln i tidningen var formulerad så här:

Expressen igår: ”Socialdemokraterna har en lång väg att gå för att få tillbaka sitt förtroende bland väljarna och det kan krävas att Juholt avgår.

Det menar Jonas Morian, S-debattör, som tidigare begärt att partiledaren lämnar sin post.

– Det måste till någonting för att bryta trenden. Om det är ett ledarbyte eller tydligare politiska besked återstår att se, säger han till Expressen.se.”

Jonas verkar vara den enda socialdemokraten som är kvar på barrikaderna och vill göra sig av med S-ledaren, samtidigt känner han sig illa behandlad. Han klagade i sin blogg igår och skrev:

Jonas Morian: ”Men hus i helvete tog det på allvar först när jag tog ett jobb som informationschef på Attendo. Jag blev anklagad för både det ena och det andra, men huvudsakligen handlade det om att det var fel att som socialdemokrat arbeta för ett företag som bedrev vård- och omsorgsverksamhet på entreprenad.”

Jag kunde inte låta bli att kommentera och skrev förstås som det var, det var för att han lät sig köpas av ett riskkapitalbolag som han kritiserades, jag minns inte de exakta orden och kommentaren släpptes aldrig fram. Men Attendo Care och Carema och liknande bolag kritiseras inte för att de ägnar sig åt ”vård- och omsorgsvberk-
samhet på entreprenad.”
De kritiseras därför att de gör ett uselt arbete, behandlar vårdtagare och personal illa, och dessutom ägnar sig åt skatteplanering och för ut pengarna till olika skatteparadis. Men som sagt, den korta och vänligt hållna kommentaren kom aldrig in. (forts nedan..)

Idag går han ut och försvarar riskkapitalbolag och skriver: ”Vad man också bör komma ihåg är att vinst är en ersättning till kapitalägare och entreprenörer – på samma sätt som lön är en ersättning till de anställda. Jag har inte hört några röster höjas för att vårdanställda borde arbeta utan lön. Varför ska då vårdentreprenören göra det?”

Jag tycker att det är lite rart av Jonas Morian att jämföra riskkapitalbolagens skatteplanering och trixande med bonusar och skatteparadis med undersköterskelöner. Samtidigt är det förstås tragiskt, han finns givetvis numera i alla socialdemokraters svarta böcker idag, och jag skulle vilja se den organisation eller det företag som skulle ta risken att engagera herr Morian som sin PR-konsult.

Men inget ont som inte har något gott med sig, nu kommer han snart att tvingas utbilda sig för ett yrke som han kan försörja sig på, det enda jag vet är att det inte blir som politiker eller PR-man han kommer att kunna ställa kött-
bullarna på bordet.

it Andra om: , , , , , , , ex ab dn svd Lästips: annarkia, 1, humanlabrat, ilsemarie, inyourface, parkstugan, k&å, zaramis


20 svar till “Jonas Morian, Promemorian, och sossarnas svarta bok”

 1. Så är det lyckligtvis, men min kommentar hörde inte till den kategorin. Själv tar jag alltid bort kommentarer som kan vara rasistiska, jag har oxo regler för kommentarer som ska följas om man vill att de ska synas.

  • Det är bra att du håller efter kommentarerna på bloggen, det finns bloggar där det förekommer en massa rasism, eller åxå en massa troll som sabbar alla diskussioner.

 2. Hahaha! Det verkar som om alla knivarna har ramlat ur lådan på det där ställe! :-P

 3. Borde inte hans sida heta PrimeMorian istället, det vore helt klart ärligare. Nej, hade (S)-ledningen minsta vett så skulle man sparka ut Morian och andra partifientliga ur partiet. (S) kommer aldrig att bli ett parti för ’alla’ så därför finns det ingen anledning att ha ’husfolkpartister’ som Morian i partiet.

 4. Tycker mig märka att man nu släpar fram en del ”forskare” som vill hävda att ju mer privata entrepenörer desto bättre kontroll av verksamheter…Om jag inte helt missförstod så har (s) ledda landsting och kommuner nästan obefintlig kontroll.

  Fan trot.

  Det blåser lite mer nu i ”Muteborg” iaf…

 5. Humor. Juholt måste gå tycker nyliberalen Morian, men Sahlin som hade betydligt mer i bagaget än Juholt hennes avgång krävdes inte. Sedan Kjell Olof Feldt omstöpte socialdemokratin i Ronald Reagans avbild, så har de så sakteliga rört sig emot graven, de som mest varit med de senaste 20 åren lär inte fälla en endaste tår.

  • Nu tar du väl ändå i? Menar du att (S) idag är som Reagans republikaner? Vad gör det alla som röstat på (S) till?

   Sedan undrar jag vad, mer exakt, Mona hade i bagaget (som var ”mer” än Juholt)?! Jag tycker Mona var bra.

   • Det var mer än en Toblerone. När man dessutom inför den nationalekonomi som Reagan införde globalt, då kapitulerade man inför Reagan. Förvisade 40-talisternas barn(sina egna barn således) till ett vuxenliv av massarbetslöshet från dagen de skulle ut på arbetsmarknaden tills idag, tack för det mamma och pappa.

 6. ”Vad man också bör komma ihåg är att vinst är en ersättning till kapitalägare och entreprenörer – på samma sätt som lön är en ersättning till de anställda. Jag har inte hört några röster höjas för att vårdanställda borde arbeta utan lön. Varför ska då vårdentreprenören göra det?”

  Det var faktiskt det allra dummaste jag har läst på en blog. Så himla politiskt medvetet (o) om man säger så. När vårdprofitörerna för ut hundratals miljoner som de tjänat på att strypa personaltätheten och väga blöjorna innan de byter. Och han år sosse? :-)

  • Hahaha, ja det var verkligen helt efterblivet! Om han inte förstår skillnaden mellan att arbeta för en lön och att sitta arschlet samlandes på ränta, då är man defacto inte socialdemokrat oavsett vad man än säger.

   Får vem som helst föra fram vilka dumheter som helst under Socialdemokratisk flagg?

 7. Jonas Morian vill vara lönsam och
  har hittat ett geschäft som han egentligen finner mera tilltalande än sossarnas partiprogram.
  Det handlar ju om våra skattepengar som omvandlas till vinster
  genom vanvård av våra äldre och svagare, de som saknar röst.
  Det handlar också om skolan
  och pöbeln nypåkommna ansvar inför eliten.

  Det är just detta skatteplanerarna kallar för individens frihet
  en hårdvara i motsats till kollektivets nytta,.
  som man tycker är sämre eftersom det inte genererar privata initiativ
  och som är
  just denne Jonas Morians styrka, tror han.
  Dessa initiativ som

  skapar oändliga möjlighet till att berika sig själv.

  och ger vissa speciellt utvalda mera pengar i plånboken.

  • Jag tror att du har fel Sara. Jag tror inte att Morian egentligen förstår innebörden av sitt partis program, han vill bara göra sig ett namn men har huggit i sten.

   • Låt gå för det
    i Jonas Morians fall, Jinge.
    Han kanske är för enkelspårig?
    Men det saknas inte kandidater som passar in på min beskrivning…

 8. Det skulle vara intressant att höra sådana som inte är privilegierade med betalda PR-föreläsningar som t.ex. Volvoarbetaren Glenn eller Brevbärare Bengt berätta om sin syn på ekonomi, politik osv. men de får nöja sig med fikarummet medan Morian får betalt för det. Som du skriver så kommer Morian dock snart att få tillfälle att göra Volvoarbetare Glenn eller Brevbärare Bengt sällskap och vi får hoppas att han då får många diskussioner vid fikarummet. Om det blir genom Fas3 eller bemanningsbolag återstår att se – kapitalet ska ju ha sitt också…

 9. Du måste alltid tänka på netiketten när du skriver en kommentar här. På samma sätt som en insändare i en tidning så läses ditt debattinlägg innan det släpps fram. Och precis på samma sätt som i en tidning så innebär det ingen garanti för att det släpps fram. Men visst underlättar det om man följer några små enkla tips:

  1. En fungerande mejladress krävs.
  1b Alias ska bestå av ord, inte bara ett tecken.
  2. Osakliga personangrepp eller provocerande texter stryks.
  3. Rasistiska, sexistiska, homofoba och liknande texter raderas.
  4. Länka enbart till etablerade media i texten, bloggreklam kastas.
  5. Okontrollerbara faktauppgifter accepteras inte.
  6. Kommentarer utanför ämnet, sk META-kommentarer stryks.
  7. Personliga hälsningar och liknande raderas.
  8. Kommentarsmöjligheten är inte till för privata meddelanden.
  9. Länkar till videor ska innehålla handling och vem som agerar.

  Det är uppenbarligen angeläget att påpeka att kommentarerna står för den som kommenterar, inte för bloggägarens åsikter. På samma sätt som en tidningsägare knappast står för insändarskribenternas åsikter så tar jag inte ansvar för dem som kommenterar. Men upptäcker DU någon olämplig kommentar så mejla mig och tipsa. Vissa dagar kan det komma över 100 kommentarer och då är det lätt att missa. Det är inte meningen att företag ska använda kommentarer för reklam. META-diskussioner raderas.

  Använder man falsk mejladress eller saboterar på annat sätt, t.ex. ägnar sig åt rasistiska skriverier eller personangrepp, så lägger jag ut IP-nummer, Internetleverantör, påstådd e-postadress etc på nätet.

  / Jinge

  • Du länkar till en blogg med ”vuxeninnehåll”, sådant godkänns inte här! / Jinge