John McCain hos Letterman


För ett par veckor sedan skulle senator John McCain vara gäst hos talkshowvärden David Letterman. Men han kom inte, han ringde återbud en timme innan. Orsaken var, enligt McCain, att han var tvungen att hasta iväg till Washington på grund av den ekonomiska krisen. Letterman fick i all hast plocka in en reservgäst. Sedan visade det sig att McCain inte alls åkte iväg utan var med i ett annat TV-program. Letterman hade inte varit Letterman om han inte hade ältat detta i vartenda program efter att ha blivit lurad.


För några timmar sedan
(svensk tid) kom äntligen senator McCain till programmet och svarade direkt på frågan om orsaken till att han avbokade en timme innan programmet för några veckor sedan. Svaret var ögonblickligt: ”- I Screwed Up” , sade McCain och hoppades därmed att Letterman skulle släppa tråden, något som han givetvis inte gjorde.

Sedan jämförde McCain situationen på finans-
marknaden med en ”Drive by shooting by Washington and the Wall Street” samtidigt som han sade ”Joe the Plummer, I´m sorry…” Han plockade poäng i diskussionen om skatter genom att vända sig mot Letterman och säga ”- Now isn’t the time to rise taxes, except yours…” , pekande på Letterman.

Han hävdade också att Usama bin Laden skulle vara infångad inom 90 dagar efter att han själv blivit president, ”- Vi har en massa bra satelliter, vi vet allt om din konversation” , skämtade han med Letterman som kontrade med att fråga ”- Tog du verkligen ansvar för USA när du valde din vicepresidentkandidat? Jag är 61 år gammal, och jag har aldrig sett USA i en värre röra än nu. Skulle hon som president verkligen kunna reda upp detta?”

John McCain är en erfaren politiker och Letterman är en erfaren programledare. Resultatet av deras tämligen infekterade möte blev att McCain lyckades få skrattarna på sin sida några gånger, men hans svagheter som politiker exponerades tydligt. Letterman hyser en intensiv ovilja mot republikaner och särskilt valet av Sarah Palin som vicepresident-
kandidat. The Late Show var underhållande , men knappast på samma sätt som det brukar vara.

Sarah Palin är en politisk katastrof för republikanerna enligt Letterman, även om han inte säger det rakt ut. En intressant sak i sammanhanget var att McCain lovade att hon skulle komma till Letterman som gäst en kväll före valet som sker om 18 dagar. DN1 SvD12 VG svd it

Andra om: , , , , , , , , , , ,

[tags]Letterman, Dave, Talk Show, McCain, John McCain, Presidentvalet, USA, Sarah Palin, Palin, Underhållning, I Screwed Up, Politik[/tags]


5 svar till “John McCain hos Letterman”

 1. Joe the Plummer var tydlige inte det han utgav sig för att vara.
  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_1900891.svd
  I den tredje och sista debatten mellan USA:s presidentkandidater nämndes Irakkriget vid sex tillfällen. Joe the plumber däremot, kom på tal 25 gånger på 90 minuter.
  Detta trots att han i själva verket varken heter Joe eller är rörmokare.

 2. Enligt CNN så ska Palin vara med i Saturday Night Live nu i helgen. DET kan bli väldigt intressant med tanke på hur mycket de har skämtat om henne där.

 3. Graferna på realclearpoltics visar tydligt hur McCains ledning i flera delstater iom. valet av Palin som videpresidentkandidat direkt blev en ännu starkare McCain-ledning för att bara några dagar senare bli en Obama-ledning istället.

  Under iaf. ett par dagar trodde säkert republikanerna att Palin var ett genialt val.

 4. Hur fasen kan du se letterman? Du tyx ha sett det live men det sänds inte live i sverige!?