Jobbskatteavdrag?

Smaka på ordet – jobbskatteavdrag. Eftersom ordet ska beskriva något, kan man då beskriva dess motsats eller något annat jämförbart? Arbetslöshetsskatt, ja det är ju motsatsen, och det är ju faktiskt det som regeringen skapat. De som är sjuka, arbetslösa eller pensionärer drabbas av högre skatt än dem som har ett arbete.

AB: ”I en intervju med Rapport lämnar nu Fredrik Reinfeldt nya besked. Skatten för löntagare ska sänkas ytterligare – och obligatorisk a-kassa ska införas. Detta ska öka motivationen att arbeta för låginkomsttagare. Det utlovade femte jobbskatteavdraget ska genomföras i januari 2012, enligt statsministern i en intervju med SVT:s Rapport.”

Att regeringen inför en obligatorisk a-kassa, som Reinfeldt säger att man ska göra, betyder det att den delvis ska finansieras med hjälp av skattemedel? Nej det är det nog ingen som förväntar sig, troligen ska dessa pengar förvaltas av staten, ett sätt att berika staten likväl som banksektorn.

Reinfeldt säger att den nya skattesänkningen som ska ge dem med arbete närmare fyrahundra mer i plånboken ska tjäna som morot för dem som inte har arbete. Vi som till följd av sjukdom eller hög ålder blir utan får som vanligt betala mer och stå för kostnaden. Det löjligaste av allt är att Reinfeldts väljare tydligen tror att de kommer att vara friska för evigt och att de aldrig blir pensionärer.

it , , , , , , , , , , , , , ab12 ex12 dn12 svd12

  7 comments for “Jobbskatteavdrag?

Comments are closed.