Jimmie Åkessons bakgrund

Vi brukar ju lite till mans säga att Sverigedemokraterna är ”nazianstuckna”, men det kan faktiskt vara lite värre än så. För varför sitter man på en båt till Estland och sjunger nazisternas nationalsång Horst Wessel, om han nu gjorde det, vilket en del sympatisörer ivrigt förnekar?

AB: ”15-årige Jimmie gick med i Moderat skolungdom, ”för att de hade roliga fester”. Men han tvivlade. Och sökte upp den religiösa sekten scientologernas möten. Själv hävdar han att kontakten ingick som en del av ett skolarbete. Han tog kontakt med abortmotståndarna i ”Ja till livet”. Bakom ryggen på kompisarna hörde han och en vän av sig till Sverigedemo-
kraterna.

Den första de träffade var Tina Hallgren Bengtsson, SD:s vice ordförande. Känd för att vara nazisten som gjorde hitler-
hälsning när hon brände judiska böcker, iklädd svarta ridbyxor och brun- skjorta.”

Han var själv med och bildade Nationaldemokratiska studentföreningen i Lund tillsammans med Björn Söder, Richard Jomshof och Mattias Karlsson, idag är nationaldemo-
kraterna en öppet nynazistisk organisation. Man försökte också tvätta bort naziststämpeln genom att ändra parollen ”Sparka ut invandrarna” till ”att verka för repatriering av etniska främlingar” när man senare hade tagit sig in i det gamla BSS som då hade bytt namn till Sverigedemokraterna. Jag har själv varit hemma hos en Sverigedemokrat, som jag har berättat om tidigare, en man som hade en stor byst av Adolf Hitler hemma på sin byrå i hallen.

Aftonbladet berättar också att Åkesson var utfryst under studietiden, något som givetvis kan skapa en grund för en politiskt extrem framtoning under senare åt. Själv gick han bland annat på scientologrörelsens möten, något som han senare hävdade ingick i ett skolarbete. Hur det förhåller sig med den saken vet vi inte, och kommer troligen inte heller att få veta.

Scientologerna är som bekant en politisk sekt som kallar sig själv religiös, och det sektlika har de gemensamt med många av de högerextrema grupper som finns i landet. Aftonbladet berättar också om påläggskalven inom SD, William Petzäll, en ung man som ringde till sin mamma inne ifrån toaletten på Riksdagshuset och beklagade sig över att det var en hård värld som mötte de främlingsfientliga i Sveriges

SverigedemokraternaRiksdag. Orsaken till hans invandrarfientlighet lär vara att han själv hotats av några invandrare enligt tidningen.

Aftonbladet samlar sina artiklar om de främlingsfientliga på en specialsida som du kan nå om du klickar här.

it , , , , , , , , ab1234 svd dn ex

  13 comments for “Jimmie Åkessons bakgrund

 1. Berra K
  15 januari, 2011 at 15:34

  Man kan tro dessa SD om precis vad som helst, men de kan aldrig komma ifrån att de är nazister trots att de har slips!

 2. Judge
  15 januari, 2011 at 15:45

  Du måste alltid tänka på netiketten när du skriver en kommentar här. På samma sätt som en insändare i en tidning så läses ditt debattinlägg innan det släpps fram. Och precis på samma sätt som i en tidning så innebär det ingen garanti för att det släpps fram. Men visst underlättar det om man följer några små enkla tips:

  1. En fungerande mejladress krävs.
  2. Osakliga personangrepp eller provoverande texter stryks.
  3. Rasistiska, sexistiska, homofoba och liknande texter raderas.
  4. Länka enbart till etablerade media i texten, bloggreklam kastas.
  5. Okontrollerbara faktauppgifter accepteras inte.
  6. Kommentarer utanför ämnet, sk META-kommentarer stryks.
  7. Personliga hälsningar och liknande raderas.
  8. Kommentarsmöjligheten är inte till för privata meddelanden.
  9. Länkar till videor ska innehålla handling och vem som agerar.

  Det är uppenbarligen angeläget att påpeka att kommentarerna står för den som kommenterar, inte för bloggägarens åsikter. På samma sätt som en tidningsägare knappast står för insändarskribenternas åsikter så tar jag inte ansvar för dem som kommenterar. Men upptäcker DU någon olämplig kommentar så maila mig och tipsa. Vissa dagar kan det komma över 100 kommentarer och då är det lätt att missa. Det är inte meningen att företag ska använda kommentarer för reklam. META-diskussioner raderas.

  Använder man fake-maliadress eller saboterar på annat sätt, t.ex. ägnar sig åt rasistiska skriverier eller personangrepp, så lägger jag ut IP-nummer, Internetleverantör, påstådd mailadress etc på nätet.

  / Jinge

  • Judge
   15 januari, 2011 at 18:41

   Ooops! Där drog jag på mig en polisanmälan och en till Datainspektionen oxo. Nu blir Bredbandsbolaget ännu surare! Shit!

   • Mansour
    16 januari, 2011 at 13:13

    Oroa dig inte, du är en liten sketen snorunge som bara vill ha uppmärksamhet, polisen orkar inte med sådana kryp som du.

 3. Charlie
  15 januari, 2011 at 17:02

  Konstigt att folk i allmänhet inte fattat att SD är nazzar? Hur kommer det sig? Är det för att tidingar och bloggar påstår att de är ”främlingsfientliga”?

 4. B. B. 2
  15 januari, 2011 at 17:03

  Det tråkiga och skrämmande är att de som röstar på SD troligen är medvetna om dess nynazistiska bakgrund ELLER, som ovan abuseanmälde, inte bryr sig eller just röstar på SD AV DEN ANLEDNINGEN.

  SD ÄR ett främlingsfientligt och speciellt islam/muslimfientligt parti. Att försöka säga något annat är lika korkat som när nazister vill mörda judar men sen säger att förintelsen inte ägt rum. Borde man inte som nazist tycka att förintelsen var bra?

  De här människorna upphör aldrig att förvåna. De är floskelpolitiker som inte har någonting konkret att komma med. Och det säljer i stugorna, eftersom få bryr sig om att ta reda på saker. Det är ”skönt” och praktiskt med ett parti som säger mjuka, fina, banala saker, som visserligen inte har någon vikt, men då har man ju iallafall gjort ”ett val”.

  Åkesson i DN säger t ex, angående moskébyggen kontra synagogor:
  ”Byggnader som uppförs generellt ska vara i samklang med byggnadstraditionen från den här delen av världen.”

  Det är ett fantastiskt roligt uttalande. Vilken exakt del av världen menar han? Sverige? Stockholm? Gamla Stan? Europa? Västeuropa?

  Det är inte bara korkat att säga något dylikt, det är också helt intetsägande. Tyvärr, när sådana extrema populister får makt så går det mot två saker:

  1. Totalitarism
  2. Folkmord

  Många kriterier angående förestående folkmord är redan uppfyllda i och med SD:s existens.

 5. Markus
  15 januari, 2011 at 17:06

  Bra att tidningarna avslöjar Svärjedemokraterna!

 6. 16 januari, 2011 at 00:36

  Så rätt han fick
  ”– Jag hoppas att den svenska nazismen har nått sitt tak. Men den svenska extremhögern med partier som Sverigedemokraterna kommer fortsätta att växa, säger journalisten Stieg Larsson.”
  http://wwwc.aftonbladet.se/kvinna/0001/27/nazi.html 11 år sedan.

 7. 16 januari, 2011 at 11:32

  Jag tror att det beror på att man inte vill beblanda sig med rasister. Själv har jag hotats så många gånger av Sverigedemokrater att jag ser rött bara jag hör ordet. Bara för att jag är kritisk mot deras rasism så ska de inte börja hota, så länge de håller på så är de inte värda att lyssna till, än mindre ta i med tång. Dessutom, såg du inte igår när en av dem körde med e-postadressen:

  ”kill-the-muslims@hotmail.com” ??

  Nejdå, vi är inte rasister säger de sedan…

 8. 16 januari, 2011 at 12:36

  Är de inte motsagda? Läser du inte tidningarna? Jo, för övrigt så hotar de nog alla möjliga, jag har just nu 27 rasistiska kommentarer i min skräppostlåda, detta efter att jag skrivit -två- inlägg om dem på två dagar. En del av dem är mer eller mindre hitfulla oxo. Den du såg ”kill the muslim”-adressen är bara en av dem. Och – att föra en diskussion på den nivån intresserar inte mig, men är du intresserad så bemöt dem du.

  Varför läser du inte artiklarna i tidningarna som jag länkar till? Är de verkligen inte motsagda??

  Jag tycker synd om vissa grupper i Sverige, de känner vingslagen från trettiotalet.

 9. vivian matheussen
  16 januari, 2011 at 13:49

  Läs reglerna! / Jinge

 10. B. B. 2
  16 januari, 2011 at 14:38

  De är inte oemotsagda.

  Här är lite argument mot Sverigedemokraterna:

  1. I deras partiprogram står bland annat att de kämpar för att bevara svenska traditioner och svensk kultur. Det finns inte en enda SD:are som kan definiera vad detta är. Frågar man dem så undviker de att svara, helt enkelt för att det inte finns något svar. Detta uttalande i deras partiprogram, precis som de flesta andra, är rena FLOSKLER. Ett floskelparti är ett populistiskt parti. SD:s enda agenda är att minska invandringen, och för att göra så måste de ha många röster, helt enkelt för att få makt. Genom att använda floskler/populism kan man nå en bred publik = få många röster = få mer makt.
  Att rösta på SD på grund av dessa floskler ger alltså ingenting.

  2. Sverigedemokraterna är ett parti som inte har kompetenta politiker. Inget annat parti har varit så hårt drabbat av avhopp i kommunerna. I en artikel i Aftonbladet intervjuades en av dessa avhoppare som angav som skäl att ”det var så mycket att läsa”. Generellt verkar de flesta av SD:s politiker hoppa av på grund av att det är för mycket jobb. Att rösta på SD, t ex personrösta, är inte vettigt eftersom man inte kan vara säker på om personen sitter kvar, gör sitt jobb eller kanske till och med blir politisk vilde.

  3. Sverigedemokraterna är ett öppet islam-fientligt OCH muslim-fientligt parti.
  Deras partiledare Åkesson skrev själv i en debattartikel i Aftonbladet att ”muslimer” är vårt ”största hot”. Läs artikeln själv – han skrev inte att islamister eller islam är vårt största hot, utan att just ”muslimer” är det. SD:s vi-och-dom-uppdelning ÄR ett sätt för dem – precis som alla andra extremistiska partier i Europa – att skapa en miljö som ger dem möjlighet att segregera människor, dvs skapa ett apartheidsystem. Det är för övrigt ett av de tidigaste kriterierna för förestående folkmord.

  Räcker det så länge?

 11. Anna
  17 januari, 2011 at 09:32

  SD är fascister, om det råder det knappast någon tvekan, men överlever de mer än en period? Knappast.

Comments are closed.