Jan Björklund är Bocken som blev trädgårdsmästare


Att statsministern skickar Jan Björklund för att besöka Israel och Palestina i nuläget visar på två saker, det första är att Carl Bildt uppenbarligen är sidsteppad och inte längre duger som utrikesminister. Det andra är att Sverige företräds av en man som uppvisat tydlig islamofobi, han har en aversion mot muslimer som kan vara ren rasism.

En folkpartistisk minister har tidigare föreslagit att man ska inspektera småflickors könsorgan när de återkommer från utlandsresor, Björklund själv har föreslagit att lärarkåren i Sverige ska vara rapportskyldig till Säkerhetspolisen när det gäller elever med Islam som religion. Har man sådana åsikter som de jag nämner ovan så borde man inte sitta i en svensk regering.

AB: ”Denna vecka besöker Jan Björklund (FP) Israel och Palestina. Det är fel man, på fel plats, vid fel tillfälle.

Han avlägger visserligen en visit hos den palestinske premiärministern Salam Fayyad men tyngdpunkten för besöket ligger i Israel.

Jan Björklund saknar sedan länge trovärdighet i förhållande till den ena av de två parterna i konflikten. Sverige kunde lika gärna ha bett USA:s ambassadör representera oss.

Björklund brukar i princip beskriva allt Israel gör som rätt och missar aldrig ett tillfälle att kritisera palestinierna.

Att Fredrik Reinfeldt väljer att skicka ner just Björklund blir en stark markering av Sveriges solidaritet med den nuvarande extrema israeliska högerregeringen.”

Det finns ett talesätt som passar utmärkt i det här sammanhanget. Man ska inte sätta bocken som trädgårds-
mästare. Folkpartiets populism diskvalificerar partiet när det gäller utrikespolitiken, att de ska vara inblandade när det gäller Sveriges förhållande till Mellanösternkonflikten är hårresande.

it Andra om: , , , , , , ab1 ex dn svd


5 svar till “Jan Björklund är Bocken som blev trädgårdsmästare”

  1. Denne man är väl den mest krigiske vi har i regeringen. Hur Reinfeldt kan låta en sådan islamofob åka till mellanöstern representerandes Sverige är för mig en gåta. Det beror antagligen på att Bildt inte ville resa dit.
    Nej bygg åt Björklund ett personligt vakttorn på östra Gotland så han kan slå larm när ryssen kommer.

  2. Valet av Jan Björklund var olyckligt och den skadar Sveriges anseende och politik , Björklund är mycket välkänd för sina attacker mot muslimer i synnerhet och palestiniern i allmänhet
    Björklund är Netanyahu och Liebermans favorit och det är mycket glädjande för de att ha en svensk politiker som inte ifrågasätta Israels politik , Björklunds besök i Israel kommer säkert att avslutas med nya rasistiska uttalande mot det palestinska folket

    Björklund gör mer politisk propaganda för Israel än vad han gör för Sverige . Han är olämplig , okunnig samt saknar trovärdighet och etik

  3. Här har man fått skämmas hur länge som helst över den så kallade utrikesministern ”Calle” Bildt, så gör regeringen det man inte trodde var möjligt; sätter en ÄNNU större pajas på utrikesuppdrag. Men det är klart, rasistkriget mellan Israel och Palestina innehåller ingen olja, så Bildt lär inte vara intresserad.

  4. Jag gillar inte konspirationsteorier… Men Björklund tog över Bildts och UDs jobb vid Unesco-röstningen, och nu är det han som åker ner. Vad har har Björklund och Reinfeldt egentligen gjort för hemlig deal där sveriges mellanöstern-politik serverats åt bombhögern och FP? Det är skamligt att Björklund får representera oss där nere!