Jämtins ”Butler” ska fixa OS?
Vi är många som upprörts över att Viasat har lyckats köpa in OS-sändningarna 2014 och 2016, undertecknad kommer inte abonnera på någon kabelkanal för att titta på OS utan kommer istället göra något annat under den aktuella tiden. Möjligen blir det den länge planerade resan till Island som får ske då.

Viasats pressmeddelande: ”Vi är glada över att vi har fått förtroendet av Internationella olympiska kommittén (IOK) att ta hand om detta prestigeuppdrag. Olympiska Spelen är en enormt stark och högt uppskattad sporträttighet och det är en stor ära att förädla den för landets TV-tittare. Vi har Sveriges största TV-sportredaktion som redan i dag direktsänder över 5 000 timmar sport per år, och som dessutom har vunnit pris för sin sportbevakning”, säger MTG:s Sverigechef Manfred Aronsson i pressmeddelandet.”

När Viasat säger att de fått IOK:s förtroende så ljuger de. De lämnade helt enkelt det fetaste budet och vann således. Idag har de redan börjat försöken att rekrytera etablerade sportmedarbetare från SVT och TV4, jag håller givetvis tummarna för att de ska misslyckas. Jag hoppas verkligen att det står i SVT:s anställningsavtal att medarbetare inte får tjänstgöra hos konkurrenter och samtidigt vara anställda på SVT.

Men löjligast av alla är som vanligt Carin Jämtin. Hon gjorde sig själv till riks-pucko i förra valrörelsen när hon förespråkade en reform om ”butler i tunnelbanan”. Håkan Juholt har gjort henne till partisekreterare vilket var det enskilt största misstag Juholt hunnit göra. Folk i Stockholm har mycket lågt förtroende för Jämtin och med henne som partisekreterare så kan valet 2014 få en överraskande vändning.

AB: ”TV-rättigheterna till OS engagerar. Inte bara bland tv-tittarna och Sportbladets läsare. Frågan har även tagit sig upp på hög politisk nivå. Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin är inte nöjd över att SVT har tappat rättigheterna och öppnar nu för en lagändring till följd av de senaste händelserna. – Vi är beredda att titta på lagstiftningen, säger hon till SVT.”

Carin Jämtin säger således att de är beredda att titta på lagstiftningen, och ”de” ska antagligen förstås som den kommande socialdemokratiska regeringen, och sossarna kan titta på lagstiftningen först efter valet 2014, och då har redan sommar-OS varit. Att hon på det sättet presenterar ett nytt Butlerförslag berättar inte Aftonbladet, men det är värt att påpekas. Och titta på lagstiftningen kan även undertecknad göra, det är med andra ord inget annat än tomma ord.

Den dagen (S) meddelar att de ska gå lagstiftningsvägen om de vinner valet är de värda att lyssna till, men jag tvivlar starkt på att de verkligen skulle göra det, de är lika marknadstillvända som borgarna så det blir väl som vanligt, en butlerhistoria som kommer att minnas som dåligt valfläsk. Personligen så tror jag att allt intresse för OS-grenarna kommer att avta redan innan OS eftersom folk vet om att de inte kommer att kunna följa tävlingarna.

it Andra om: , , , , , , ex1 dn12 svd1 ab1a> svt


3 svar till “Jämtins ”Butler” ska fixa OS?”

  1. Ja det blir för jävligt. TV6 sänder med reklam, resten går i Viasats betalkanaler snacka om att pissa på folks sportintresse.

    • På sätt och vis är det bra. Det är bättre att vara ute och jogga eller cykla själv än att sitta framför TVn och glo på dopade cirkusartister.

  2. Dags att rejält minska de stora anslagen, som skattebetalarna står för till, SOK.