Jag vill slippa Bodström


Det är inte utan viss tillfredsställelse jag konstaterar att den före detta justitieministern äntligen fångats med brallorna nere. Han har ljugit om sin medverkan i utvisningen av de två Egyptierna, och han har dessutom ljugit om en person som numera är avliden, Anna Lindh.

AB: ”Ledande företrädare för den dåvarande socialdemokratiska regeringen har hela tiden låtit Anna Lindh ta ansvaret för utvisningen av de båda egyptierna. Nu avslöjar Anna Lindhs vän och tidigare pressekreterare, journalisten Eva Franchell som arbetar på Aftonbladets ledarredaktion, att både Göran Persson och Thomas Bodström visste om vad som skulle ske. I ett mejl från justitiedepartementet till utrikesdepartementet där Anna Lindh var chef skriver en sakkunnig om hur de båda rättscheferna varit med på en beredning av ärendet tillsammans med ministern.”

Alla har vi hört uttrycket ”Bodströmsamhället”, ett talesätt som fick efterträda olika varianter på Orwells mardröm. Det var Thomas Bodström som importerade de amerikanska terror- och spionlagarna från The Patriot Act, det var också han som ändrade lagen så att polisen numera får göra hemliga husrannsakningar mot folk som inte ens är misstänkta för brott, att de får avlyssna telefoner, bostäder (bugga) och även placera dolda TV-kameror i lägenheten.

Dessutom så delar svensk polis regelmässigt med sig av dessa uppgifter till amerikanska myndigheter.

När det gäller FRA- och IPRED-lagarna så ska vi också vara klara över att dessas tillkomst härrör sig från tiden med Bodström som justitieminister. Vi ska givetvis inte för en sekund glömma vilka partier som drev igenom dem, men upphovsmannen är den person som nu avslöjats som en man som beljuger döda.

Thomas Bodström riskerar därmed att sänka den röd-gröna alliansen. Kommer han finnas med på valbar plats till Sveriges Riksdag så är risken mycket

stor att borgarna trots allt vinner valet. Det är bra att det blir tydligt vem som gått i George W Bushs ledband, väljarna är värda sanningen och inget annat än sanningen. – AB1234 DN1 SvD1 it

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]Bodström, FRA, IPRED, Lögn, Anna Lindh, Ministerstyre, Bodströmsamhället, Mediekritik, Socialdemokraterna, Politik[/tags]


26 svar till “Jag vill slippa Bodström”

 1. Även om jag inte vill frånta Anna Lindh hennes eget personliga ansvar inför beslutet så har jag aldrig en halv sekund trott att kontroll-fanatikern Persson inte var helt informerad om ärendet i förväg. Lindh skulle knappast ha fattat ett sådant beslut utan att ha sin statsministers uppbackning. Att pojk-klubbsmedlemmen Bodström också var informerad från början förvånar mig inte heller.

  Att ljuga om en död människa som inte kan försvara sig är nästan lika lågt som att avvisa människor till tortyr-länder på vaga grunder.

 2. Jag vill också slippa Bodström!

  Förstår inte vad GP såg hos honom och vad som anses göra honom värd en uppsatt plats inom s. Helt ofattbart!

 3. Det är tydligt att USA betraktar Sverige som sitt eget territorium? Det är ofattbart att ingen markerar att så inte är fallet. Här får man läsa om rena gangsterfasoner i tidningarna

 4. Bodström har precis som dr Faust sålt sin själ till djävulen.
  Inte utan att det syns i ansiktet .
  Borta är fotbollsliraren och den humanistiska vänsteradvokaten.

  Jag tror också att han är ytterst farlig.

 5. Håller med Christer att det är rena gangster metoder vi ser.

  Det lilla jag hörde på tv igår var att GP var hotad att om han inte gjorde som USA ville så skulle USA komma med handelssanktioner mot EU.

  Nu till min fundering vad tyckte resten av EU ledarna om detta – för inte höll väl GP informationen om det hotet för sig själv?

  Är även de andra EU ländernas ledare inblandade? Jag misstänker det. I det fallet så är även de med på ”teatern/lögnen” att låta AL ta ansvaret :( vilken skam allt är – allt det här för att USA vill till vilket pris som helst tortera några personer : (

  Läste igår hos Kerstin (som brukar kommentera här i bland) en mycket intressant inlägg på hennes blog om hur hennes värld nästan rasade den dagen hon fick inblick i hur det egentligen låg till med Israel och Palestina konflikten. För mig rasar det om och om igen min tro på demokratin. För om och om igen ser jag hur i verkligheten högt uppe skiljer sig den inte ett dugg från en diktatur ibland är dess metoder nästan snäppet värre : (

  Jinge skriver ”Dessutom så delar svensk polis regelmässigt med sig av dessa uppgifter till amerikanska myndigheter.”

  Mycket allvarligt verkligen.

  Intervjun på democracy now för ett tag sedan tar upp att avlyssningen i USA numera sköts av bla två företag som är registrerade i ett annat land – Israel. Så avlyssning sker med privata företag som snart ingen i makten har kontroll över.

  http://se.youtube.com/watch?v=hI_k9Xt00YE

 6. Det där hade hänt oavsett vem som suttit med hatten på sig. Möjligen bortsett från vissa vassare politiker som vi haft för en massa med år sedan…

  Jag hoppas de som tycker att det är så dåligt och uschligt med de här utvisningarna, också vågar uttrycka missnöje med brott mot mänskliga rättigheter osv som herrar Bush o co inte ens har försökt låta bli att skylta med sedan -01. Den politiker som gör det – och som försöker få något gjort också och inte bara säger det i soffan på TV – skulle i sanning vara en som förtjänar att stå ut som person. Slashasarefteraparhängapåvadpappasäger-politikerna däremot förtjänar inte att kommas ihåg vid namn, problemen är inte dem utan de kringliggande strukturer och influenser vi har idag.

 7. Bodström (s) och Bildt (m) har båda haft/har centrala roller i att anpassa Sverige till den nya världsordningen (NWO), med försvagade nationalstater och mer storebrorsmakt.

  Det svenska politiska systemet ingår också i denna förändringsprocess, där ett pluralistiskt system ersätts med två block, som i alla grundläggande frågor administrarar samma utveckling – som i USA.

  MVH

  Lasse W

 8. Bra att det här kommer fram, det visar hur ryggradslösa våra politiker är. Vi skulle behöva ett psykopattest här i Sverige som alla våra politiker var tvungna att gå igenom. Jag hoppas han och persson får skaka galler så vi slipper se deras fula trynen igen.

 9. Är det Bodström som är problemet? Eller är det hur toppen rekryteras?
  Jag har länge hävdat att den som kan tänka sig sitta i en regering också ska stå på en valsedel, och inte komma från tomma intet.
  Även att de politiska topptjänsteplatserna ska finnas på valsedeln och inte besätta pga kompis och familjerelationer.
  Det finns bara ett sätt att ge folket – väljarna den makten, och det är genom ett fullständigt personval. Ett val där valberedningarna inte kan manipulera valsedeln.
  Oavsett vad vi anser om KD och Lennart Sacrédeus, så visar de ett tydligt exempel på maktfullkomlig partihierarkis agerande via valberedningen och eu-valsedelns utformning.

 10. Christer van der Kwaast, hallååååååå!

  Om du har lite st**e, så sätt ner foten och inled förundersökning mot Bodström och Persson.

  Det kommer förstås inte att hända. Och resultatet av impunitetet på högsta nivå kan bara bli ett: En upprepning och ett sluttande plan för när statsräson tar överhanden över gällande lag. Sverige afrikaniseras, och då vid en tidpunkt när Afrika håller på att få ihop sin akt, och ”good gouvernance” är ledordet för dagen. Konvergensteorin från kalla kriget får ett oväntat(?) uppsving – norr blir syd och syd blir nord.

  Angående Anna Lindh så får man inte glömma att helgen innan hon mördades (en onsdag) beslöt hon tillsammans med EU:s övriga utrikesministrar att terrorstämpla Hamas. Utan föregånede debatt, och utan ett knyst i från UD, eller någon notis i svensk press förrrän på torsdagen, dagen efter mordet.

  Det var en märklig känsla för undertecknad den onsdagen att sitta och vara förbannad på Lindh hella dagen och sedan få höra att hon mördats…En bisarr känsla. Jag sörjde i alla fall inte. Hon hade stannat kvar vid köttgrytorna och fortsatt på samma rättsföraktande väg.

 11. Nu börjas ett drev igen, baserat på Franchells bok. Ingen ifrågasätter hennes uppgifter, och de flesta har väl inte läst hennes bok. Drevet är viktigare. Har ingen reflekterat över uppgiften om att USA hotade med handelsbojkott mot EU för att få igenom sina krav? Handelsbojkott för att två småfiskar, eventuellt skyldiga terrorister, skulle gripas. Låter det sant-troligt?

 12. Jag vill också slippa Bodström. Finns han med blir det ingen röst på socialdemokraterna nästa val.

 13. Tragiskt! Bodström plockades upp utan att ens vara medlem i SAP. Att rörelsen inte redan då skrek och gapade är åt helsike.

  Känns tyvärr som om kritiken MOT alla terrorlagar som han har haft stort ansvar i helt har har uteblivit!
  Klarar mig utan honom jag med!

 14. Nej Janne, att USA skulle inleda en handelsbojkott mot EU för två förmodade terroristers skull är extremt osannolikt, ett stopp i handeln mellan USA och EU skulle innebära en ekonomisk oreda utan like som skulle ta åratal att reda ut. Men visst kan någon tjänsteman på CIA ha slängt ur sig något sånt, men Lindh, Persson med flera måste ha insett att det var en bluff som inte hade någon politisk uppbackning i USAs senat och representanthus.
  Jag tar Franchells uppgifter inte bara med en, utan med två nypor salt. De är helt enkelt alltför osannolika.

 15. Det spelar ingen roll vad ni röstar på. Politikerna i toppen är kontrollerade av de stora bankerna, stora företag och lobbyorganisationer. När ni röstar så är det bara ett skådespel för att få er att tro att ni gör ett ”fritt val”.

 16. En annan måns: Vare sig Persson, Sahlin eller Bodström är det, men allra minst Bodström. Han kom in för sina sakkunskaper, sin ungdom, sitt efternamn och sitt utseende. En tvättäkta pop-minister m.a.o.

 17. Nicklas Eriksson, om det till så stor del handlade om Bodströms utseende vid den tid då det begav sig, så har väl hans nuvarande Dorian Grey-nuna gjort chanserna för honom att återvända till
  någon ministerpost blivit ytterst minimala?

  Jag tror inte alls på det. Istället handlade det nog om hans far som en gång varit sossarnas utbildningsminister. Bodström Jr hade s.a.s redan en fot inne i maktens korridorer.
  Det där med nepotism, du vet…

 18. Läste för ett tag sedan att många kommer att komma fram med enormt mycket information om vad som egentligen sades, vad som man egentligen visste och vad som egentligen gjordes under Bush tid nu när han lämnar makten.

 19. Tycker i och för sig inte att det verkar helt orimligt att Göran och Thomas var införstådda, men varför har Eva Franchell inte trätt fram förrän nu? Det gör hennes påståenden suspekta i mina ögon. Speciellt som hon ju tydligen var vän med Anna Lindh och kan väntas vilja rentvå hennes namn eller iallafall sprida skulden på fler personer.

 20. Jag håller med Janne. Vi kan inte ropa hej förrän Evas bok och händelserna inom (s) granskas.

  Vad jag förstått hade SÄPO starka brottsmisstankar mot just dessa män innan USA ville ta hand om dem. En anledning till att CIA-planen kom var att svenska plan var upptagna.

  Stycke ovan är enligt TT och jag skriver vad jag kommer ihåg. Hittar tyvärr inte originaltexten…

  De handlade kanske hastigt. Tiden direkt efter 2001-09-11 var hysterisk.