Jag väntar på BodströmJag går i väntans tider, men det är inte det som orsakat min något rundade mage, utan jag väntar på brevbäraren. Orsaken är att Thomas Bodströms bok ska komma från Norstedts idag och jag räknar med att ha den i mina händer redan tidigt i eftermiddag.

Jag har skrivit om Bodströms böcker förut här på bloggen. Jag minns att jag var imponerad över hans deckardebut, men uppföljarna var inte speciellt lyckade. Men nu handlar det ju om Socialdemokraternas inre liv, interna maktkamper, och förhoppningsvis ett och annat mer sensationellt avslöjande. I vart fall så låter kampanjen runt boken oss att tro att det ska bli just så. Stämmer det så är den ett tidsdokument om landets största parti, dessutom kommer inte Bodström att få sitta i en socialdemokratisk regering igen vilket många gläds åt.

Det är inte bara piratpartister som applåderar i så fall, det kan vi nog räkna med att många andra blir glada för. Titeln på den f.d. justitieministerns blogg berättar varför eftersom han döpte den till Bodströmsamhället. Få kommer väl att minnas för att ha skapat så många integritetskränkande lagar som Thomas Bodström, många har framfört att han lät sig inspireras av de amerikanska terroristlagarna i The Patriot Act när han införde motsvarande lagar i Sverige.

Ett samhälle som bygger på paranoia visar att själva samhällsbygget har kapsejsat, och det haveriet bär socialdemokraterna ansvar för. När då en av arkitekterna ska berätta sanningar om partiet så blir det intressant, jag hoppas bara att det inte bara är en reklamkampanj för boken, i så fall befäster det bara min skeptiska inställning till lagvrängare Bodström. Det kan ju också utvecklas till att jag sitter trollbunden, att jag glömmer bort att skriva om boken, men i ärlighetens namn så tror jag inte det även om osvuret är bäst.

it Andra om: , , , , , ab ex1 svd dn sr svt gp


Ett svar till “Jag väntar på Bodström”

  1. PLONK! sade det när boken ramlade in i min brevlåda. Jag kommer säkerligen att återkomma till den i kommentarer, möjligen i ett särskilt inlägg när jag har läst färdigt.

    Jag STÄNGER kommentarerna här eftersom det finns en senare artikel om boken..