Israels totala fiasko


Nu börjar alla Israel-Haverister® gå till samlat motanfall mot den information som alla deltagare i Ship to Gaza går ut med i media. Antagligen beordrade av det Israeliska utrikesdepartementet, jag och andra har tidigare berättat om hur ”israelmegafonen” fungerar. Ett verktyg som hjälper alla Israel-Haverister att få information om var deras insatser anses behövas. Dessutom släpps ett antal av dessa sannings-förvrängare fram i de mest israelvänliga tidningarna vilket är helt i linje med det lilla landets ambitioner att flytta dagordningen från det som har hänt till sådant som inte har hänt.

Men få kan ta ifrån Henning Mankell hans trovärdighet, lika lite som de kan desavouera Mattias Gardells vittnesbörd. Ju fler lobbyister man släpper fram i media, ju sämre blir allmänhetens förtroende för de uppgifter som står att finna i tidningar och radio och TV:s nyhetsrapportering. Man ska givetvis släppa fram alla åsikter på debattplats i media, men när man gör sig själv till part i målet så har man missuppfattat vad kunderna, läsarna, lyssnarna och tittarna frågar efter. Media tjänar på allsidighet, inte på att låta betalda papegojor kraxa som i en kör.

Nu skriver Dagens Nyheter att det fanns femtio legosoldater ombord på Mavi Marmara. Det är en så fräck lögn att man baxnar. Israel tycks vara fullständigt desperata eftersom man ljuger så. Hur skulle det gått med de israeliska commando-
soldaterna om det fanns 50 legosoldater ombord? Hur många dödade israeler? Det är så till den grad korkat att det faktiskt är rätt så roligt…

i Tags: , , , , , , , , , , , , , , dn12345 svd123456 ab123 ex123 t


31 svar till “Israels totala fiasko”

 1. Frågan är om detta ”pr-fiasko” för Israel var ett pr-fiasko.
  Man kommer nämligen undan med detta med som det verkar.
  Israel agerar som den galna hund den israeliska generalen Moshe Dayan sa att Israel ska vara, så att ingen vågar besvära Israel.
  Om man kommer undan med att attackera en biståndskonvoj hur mycket kommer man undan med då?

  Faktum är att det är allvrligt nog att ha en blockad. Allvarligt nog att förvägra biståndsskepp till Gaza. Men Israel flyttar gränsen hela tiden. Nu är det mer eller mindre okej att mörda aktivister. Fast det visste ju isrel förut. Rachel Corrie bland annat. En US-amerikansk medborgare. USA:s reaktion? Ingen.

  • Ship to Gaza har ju inte precis varit något hemligt projekt. Israel har haft lång tid på sig att planera och träna för hur kapningarna skulla gå till liksom det efterföljande propagandakriget. De lyckades hålla aktivisterna isolerade från omvärlden i ca 1,5 dygn och kunde då fritt älta sin version. Ur det perspektivet är det förvånande att Israel inte klarat sig bätte ur detta.
   De tycks nu satsat det mest av krutet på att koppla IHH till terrorism. De flesta västerlänningar (däribland jag själv) känner inte till IHH sedan tidigare och många är beredda på att köpa Israels påståenden, om inte rakt av så i varje fall att IHH säkert har några suspekt kopplingar.

 2. Det är ju ganska underhållande (men skrämmande) hur svenska journalister försöker slå knut på sig själva i försöken att legitimera Israels attack? Det blir ju dumt på gränsen till löjeväckande? Det går inte att försvara Israels agerande!

 3. Men en sådan historia skulle ju givetvis göra att IDF anses som än coolare och oövervinnliga. Att man skulle hittat 10 000 dollar på ”legosoldaterna” faller på sin egen orimlighet. Varför i hela friden skulle de ta med sig pengarna om de räknar med att vara 50 mot Israels armé? De skulle ju garanterat åka fast och bli av med pengarna… Idiotförklaringar…

  • Jo, massor av människor hade pengar på sig. Gåvor från rika, från insamlingar och välgörenhetsorganisationer till Gazas änkor, föräldralösa, handikappade och sjuka. Hörde någon journalist hur förtvivlade dessa människor var över att israelerna tog de pengar som var på deras ansvar och som skulle gått till hjälp till behövande i Gaza.

  • Precis min tanke oxå när jag läste artikeln…..vad ska det med så mycket pengar till på en båt? Det var ju inte direkt finlandsfärjan de gick ombord på.
   Hade det inte varit bättre att givit pengarna till de anhöriga/familjen som var kvar hemma…?

   Men som sagt, många är ju (tyvärr) mottagliga för denna typ av information.
   Speciellt när det gäller villseledande information om Palestinier eller muslimer i största allmänhet…
   …risken blir ju att denna händelse glöms bort som allt annat.
   Ockupasionen har ju ändå pågått i över 60 år…

   Ska dock bli spännande och se vad det är för ”ess i rockärmen” som mankell pratar om….

 4. Fyndigt det där med israelhaveristerna! Det är bra att det är Henning Mankell som vittnar om detta, många skulle nog betraktas som mindre trovärdiga, men Mankell är inte en av dem.

 5. 50 legosoldater? Nio ska ha dödats. Återstår 41 legosoldater som då borde varit vid liv och fängslats av israelerna. Hur kommer det sig att dessa släpps då om de nu var soldater?

  • Dessa 50 legosoldater (som alltså ska ha trott att de utan skjutvapen kunde besegra den israeliska armén) påstås dessutom samtliga ha haft kuvert i fickan med ca 10 000 dollar i. Ibland undrar jag om israelerna själva tror på sina lögner.

 6. Inte så konstigt att man tror man är ”untouchable” när man till och med kommit undan med att anfalla ett av USAs krigsfartyg ! USS Liberty 1967, 34 döda.

 7. Israel håller på att inrätta propaganda organisationer runtom i världen och är redo att betala dom
  Organisationerna skall ansvara för propaganda till förmån för Israel , organisationerna ska inte lämna några spår efter sig eller avslöja vem är deras uppdragsgivare

  Organisationerna ska inte avslöja deras relation till Israel och dess ambassadörer i västvärlden för att ingen ska veta vem som ligger bakom detta
  De ska omfatta opinionsbildare , politiker och media , de ska arbeta parallellt med israeliska ambassadörer men utan offentliggörande eller formella förbindelse

  De kommer att jobba ihop med den israeliska utrikesdepartementet , de har redan samlat många e-post , telefon nummer och adresser till medlemmar av Europaparlamentet och vill öppna en hemlig kanal för att få hjälp med att sprida sin propaganda

  Kritiken mot Israel var enhällig och israelerna har förlorat propaganda kriget , nu vill de vill pröva andra metoder för att försöka återfå företroendet som de förlorade

 8. Jag har uppfattning om att det är vad som sker redan nu – och har så varit under flera år…

 9. Och ändå var det där som Jesus levde och verkade, predikade kärlek och medmänsklighet. Israel är verkligen så långt ifrån hans budskap som man kan komma.

  • Ok, du har inte en källa på Haaretz?

   Men egentligen är det inget nytt, så har väl Israels UD alltid agerat… Det är i linje med den megafon jag länkar till.

 10. … och det märkliga är att inte en enda av israelhaveristerna var med när det hände och ändå vet dom bättre e än Mankell, Gardell och de andra som var där när det hände! *Plats för mina värsta invektiv*

 11. Tyckte att jag nyss hörde israeliska soldater vittna om det hemska våld de hade utsatts för när de bordade Marmara, och att de visserligen hade tränat bordning av fartyg men verkligen inte vänta sig sånt hårt och våldsamt motstånd.

  Märklige eller hur? Om Israel vet, och visste, som de ju hävdar att man gjorde, att det fanns 40-50 terrorister ombord, hur kom det sig i så fall att de inte förberedda sina soldater på en hård fajt med tuffa terrorister?

  Det hänger liksom inte ihop det där som Israelpropagandisterna spyr ur sig.

 12. ”Det hänger liksom inte ihop det där som Israelpropagandisterna spyr ur sig.” – Nej verkligen inte. Soldaterna väntade sig säkerligen inte så hårt motstånd. Ledningen som skickade dit dem visste dock garanterat precis vad som skulle hända. Lite provokation här, lite ”självförsvar” där.

  Den här bilden förklarar det bättre: http://i.imgur.com/8pHj4.png
  Det krävs inte ett geni för att räkna ut att det sluta illa.

 13. Nu senast har Fredrik Malm spytt ur sig sin allra vackraste galla… Börjar dilla om att IHH har tydliga kopplingar till Hamas och därmed är hela biståndsaktionen ondskan materialiserad, typ.

 14. Israel kanske skäms för att deras påstått tuffa pojkar inledningsvis fick storstryk av besättningen. Kanske vill man uppgradera fienden lite grann så man inte blir till åtlöje i militära kretsar. Tänk vad Navy Seals, Delta Force och SAS ska garva åt detta? Fast bilderna Israel gått ut med visar ju hur improviserad och dåligt materiellt förberedd besättningen var. Man har mestadels använt vad man kunnat rafsa ihop; stolar, mantågsstöttor, köksknivar, påkar och liknande. Sedan gnäller Israelerna som barnungar för lite blåmärken och skrapsår och att dom fått ”skarpa” stenar skjutna från slangbellor. Och hur gick det med stackaren som aktivisterna kastade av sin båt? Vojne, vojne, han kanske till och med blev snuvig på kuppen. Fega krakar som sedan skjuter folk i huvudet bakifrån! SKAM!

 15. Först var det Iran och Al-Qaida som låg bakom, sedan försökte man smutskasta IHH bl.a. med hjälp av en svenskterrorexpert och en franskdomares uttalande.

  Nu hävdar Israel att legosoldaterna hade inga pass men 10 000 dollar på sig. Som många andra insett redan vilken desperation. Legosoldaterna för att de tog emot i kontanter och de som värvade dem måste vara idioter för att ge 10 000 dollar i kontanter istället sätta på en bankkonto. Vilken idiot reser med så mycket kontanter nuförtiden undrar jag. Särskilt på ”ett sånt uppdrag” som Israel hävdar. Dessutom var de ”beväpnade” med slangbellor!

  Hoppas Israel och påhejjarna kommer på ett mer intelligent lögn nästa gånd så att man kan skratta lite längre!