Israels krigsförbrytelser i Gaza

Idag berättar Dagens Nyheter om ett antal israeliska soldaters berättelser från vinterns över-
fall och krigsförbrytelser mot civilbefolkningen i Gaza. DN citerar en pansarofficer, en berättelse som i sin tur finns på nätet, länk i slutet av texten.

DN: ”Hans vittnesmål ingår i ett brett urval israeliska soldatberättelser som publiceras på onsdagen av organisationen Shovrim shtika (Att bryta tystnaden). Rapporten vederlägger på en rad punkter det israeliska försvarets egen granskning som friade den egna krigföringen på alla punkter. –?Jag har tjänstgjort i Gaza och på Västbanken under svåra förhållanden, fortsätter Amir, men jag har aldrig hört maken till de instruktioner vi fick denna gång. Budskapet var att vi kunde skjuta hur som helst mot vad som helst utan att bekymra oss om följderna. Står ett hus i vägen? Ned med det! En bil? Kör över den! Ser ni någon så utgå från att det är en fiende.”

Artikeln är skriven av Nathan Shachar och den lär ta udden av vissa sionisters och folkpartisters försvar av det israeliska agerandet i Gaza. Jag besökte Shovrim shtikas hemsida och det finns mängder av artiklar och berättelser där för den som är intresserad.

DN: ”Denna gång sköts allt i vår väg i bitar långt innan några fotsoldater nått fram. Flera soldater ger livfulla exempel på den officiellt sanktionerade brutaliseringen, till exempel hur palestinska civila använts som levande sköldar, alltså skickats in i byggnader före soldaterna för att dra på sig eventuell eld.”

Idag finns det åtskilliga vittnesmål om israels brott mot Genèvekonventionen, något som nationen försöker värja sig mot genom att satsa miljontals


kronor för att stödja israelvänliga bloggare. Men det är givetvis svårt att vinna ett propagandakrig mot sina egna soldater när de börjar berätta vad som verkligen hände. Jag ska ägna lite tid åt att läsa Shovrim shtikas webbsida, något som jag hoppas att fler gör.

i Andra om: , , , , , , , , svd dn dagen svd ab t

[tags]Israel, Mellanösternkonflikten, Gaza, Krigsförbrytelser, Etnisk rensning, Genèvekonventionen, Mänskliga rättigheter, Shovrim shtika, Politik[/tags]

  15 comments for “Israels krigsförbrytelser i Gaza

 1. Mats
  15 juli, 2009 at 08:18

  Bra att israeliska människorättsgrupper själva nu tar ställning mot sin regering och samlar in vittnesmål från soldaterna.

 2. Matte
  15 juli, 2009 at 08:25

  Jag tror ändå att många zionizter kommer att försvara apartheidstaten och skylla allt på palestinierna. Detta även om det är israelerna själva som medger krigsbrott.

 3. Nicke
  15 juli, 2009 at 08:39

  Baghdad-Bob har alltid legat lite i lä av israeliska staten.

 4. Franke
  15 juli, 2009 at 08:41

  Vittnesmål från israeliska soldater har nedtecknats, filmats osv. sedan lång tid tillbaka och finns tillgängligt för allmänheten.
  Det är ju knappast något nytt att IDF är en brutal armé och flera soldater där propagandan inte förstört fullt ut tycker att det är vidrigt, så intet nytt under solen där.
  Det som är glädjande är att Nathan Shachar för första gången (mig veterligen) hänvisar till material från Shovrim shtika, det tyder på en viss oro i sionistleden.

  Nu lär väl knappast Fredrick Federley, Birgitta Ohlsson, Gunnar Hökmark och de andra folkvalda folkmordsförsvararna ändra ståndpunkt, men kanske får det någon liten sionist där ute att ta sig en funderare.

 5. Gripen
  15 juli, 2009 at 09:24

  Jag läste att Stor Brittanien nu stoppar vapen försäljningen till Israel på grund av hur Israel behandlade palestinierna.

  Det är itne mycket vapen de sålde till Israel att börja med men det är en viktig signal som jag hoppas även våra politiker här hemma uppfattar.

 6. Sara G
  15 juli, 2009 at 10:33

  Det är inte bara så att ”israelerna är guds utvalda folk”. De har även helt andra lagar än övriga mänskligheten – och behöver därför inte följa FN:s Deklaration om de Mänskliga rättigheterna.

  Är man övermänniskor så är man, tycks de tro.

  Men vi får hoppas att gudarna snart straffar denna enfaldiga hybris sionisterna drabbats av. För nog är det både ett allvarligt karaktärsfel som beror på felaktig uppfostran –

  Vi vanliga människor vill inte mer läsa om det dagliga mördandet i Gaza och på Västbanken, bestialiska mord som begås av indoktrinerade israeliska unga soldater, som borde få ägna sig åt konstruktiva saker i stället.

  Det gläder mig mitt uppe i allt elände, att det inte går att förstöra alla israeliska soldater, utan vissa tänker självständigt och med hjärtat.

 7. mr Biz
  15 juli, 2009 at 10:53

  Kan vi nu hoppas att gammelmedia slipper munkavlen och vad kan det bero på i så fall?

 8. Mandolini
  15 juli, 2009 at 12:12

  vad hjälper det att Israeliska soldater vittnar om brutalitet det har de gjort förut när de varit inne på Palestinsk mark o krigat.
  visst det är bra att de vittnar men lycka till o skicka Israeliska ledare till Haag domstolen det är ingen som vågar röra Israeliska makthavare o befäl.
  faktum är att en del Israeliska ledare som ytterst var ansvariga för Gaza kriget åkte land o rike runt till EU Ryssland USA för att få garantier om att inte skickas till Haag domstolen.
  Israel fick grönt ljus av USA,EU,Ryssland att få attackera Gaza o när de fick göra det så gjorde de det på ett fruktansvärt brutalt sätt.
  Serbiska,Kroatiska och Bosniska ledare har fått sitta i Haag men Israeliska ledare behöver aldrig oroa sig för att skickas till Haag o de kan fortsätta som förr att bomba Palestina och Libanon utan problem utan represalier.

  Israeliska soldater för min del kan vittna hur mycket de vill men så länge Shimon Peres eller Netanyahu eller Sharon inte får skaka galler i Haag så är det meningslöst med allt vittnande enligt min mening.

 9. Mandolini
  15 juli, 2009 at 12:21

  många Israeliska soldater som varit med om fruktansvärd brutalitet i Palestinska områden brukar sluta resten av sina liv i Goa i Indien eller Thailand där de knarkar bort sina bekymmer.
  många begår också självmord eller slutar sina liv i något psykhem men allt detta skriver Svensk media väldigt lite om.

 10. MX
  15 juli, 2009 at 14:41

  –?Jag har tjänstgjort i Gaza och på Västbanken under svåra förhållanden, fortsätter Amir …

  På västbanken behöver man då inte göra det svårt för sig, se bruksanvisning:

  IIsraeli Jewish Settlers Terrorizing a Palestinian women at her own Door
  http://www.youtube.com/watch?v=9ZOmxCjlG1s

  14-year-old Fida’ Abu ’Ayesha has taken to using the camera as a form of protection, and as a way of documenting her reality.

  This is some of her footage, filmed between July 2006 and August 2007.

 11. 15 juli, 2009 at 15:03

  ”De har även helt andra lagar än övriga mänskligheten – och behöver därför inte följa FN:s Deklaration om de Mänskliga rättigheterna.”

  Precis som många amerikanare…

  Tack för tipset om Shovrim shtikas webbsida

 12. MX
  15 juli, 2009 at 15:04

  [fortsättning]

  Life in Tel Rumeida

  Nearly every Palestinian resident of Tel Rumeida has a disturbingly devastating story, such as that of a young pregnant mother who has had two miscarriages in as many years as a direct result of Israeli violence. Last year, she was two months pregnant and, after Israeli soldiers came inside her home and fired their weapons, was found lying on the floor of her home, bleeding, and later lost her child. This year, only a month ago, pregnant with twins and home alone, her house was attacked by seven armed settlers screaming death threats. Soldiers stationed less than 30 meters from her home did not respond to her calls for help during the 20 minute attack. Two hours later, lying again on the floor of her home, she lost her first twin. Later in a hospital operation, she lost the second.


  http://www.ifamericansknew.org/cur_sit/tel-rumeida.html

 13. Sara G
  15 juli, 2009 at 18:16

  Huvudsaken just nu är att det kommer fram fler och fler rapporter om isralernas övergrepp mot palestinierna. Den senaste från israelisk militär är fylligare och visar betydligt bättre på de otroligt brutala övergrepp israelisk militär utsatte civilbefolkningen i Gaza för än vad Amnestys rapport gjorde. Dessutom har fler länder börjat dra åt sig öronen och är inte längre så enögda.
  Apropå enögdhet, vet någon var Per Ahlmark håller hus?
  Jag har inte sett honom här på Österlen på år och dag och jag har heller inte sett en enda artikel skriven av honom på lika lång tid.

 14. alandalus
  15 juli, 2009 at 21:51

  Progressiva israeler har översatt en intervju med en företrädare från den israeliska utrikesministeriet om Israels Hasbarakampanj på internet:

  http://www.kibush.co.il/show_file.asp?num=34520

  Intressant är t.ex. avslöjandet om att de har svensktalande aktivister i sitt team och att hasbaraaktivisterna ska utge sig för att vara “ordinary net-surfers”.
  Back in the days när jag själv bloggade fick jag ett antal aggressiva Israelvänliga kommentarer signerade med typiskt svenska namn typ ”Johan”, ”Fredrik”, ”Oscar”. De visade sig vara skrivna av samma person från proxy-adresser (falska IP-adresser). Måhända var detta en av de ”svensktalande” sionister som var i farten.

  I intervjun nämns för övrigt att några tusen judar i diasporan rekryterades och arbetade tillsammans med israeliska aktivister för att sprida hasbara under Gaza-kriget. Särskilt inriktade de sig på vänstersiter – var redo med spamfiltret Jinge!

  • 15 juli, 2009 at 21:56

   alandalus! De flesta av dem finns redan i spamfiltret. Några släpps fortfarande fram, men besökarna här håller dem kort.

Comments are closed.