Israels flagga missbrukas av SD

Idag publicerar Dagens Nyheter en ledare som ägnar sig åt att demonisera Turkiet, ett direkt sätt att stödja Israel, detta trots att Israel leder ligan över de länder som trotsar flest av FN:s resolutioner och vägrar att följa en enda Genèvekonvention. Det är trist eftersom Israel behöver ett massivt tryck mot sig för att följa FN:s och EU:s skrivningar om de mänskliga rättigheterna, landet behöver komma ut ur sitt ständigt pågående krig mot palestinierna och erkänna Palestina som stat.

DN: ”Turkiet drömmer om en ny storhetstid, och ser möjligheter efter de arabiska upproren. Men de stridslystna angreppen mot Israel blir alltmer skrämmande.

I Egypten hyllades Recep Tayyip Erdogan av jublande massor. Under veckans turné har Turkiets premiärminister också blivit väl mottagen i Libyen och Tunisien, de andra två länderna där den arabiska våren vält uråldriga diktaturer.

Utan tvivel har de folkliga revolterna sneglat intresserat mot den turkiska demokratin, sedan nio år regerad av det milt islamistiska partiet AKP. Dessvärre har Erdogan också tjänat ihop till applåderna genom allt gällare attacker mot Israel.”

Nu vill man från DN:s sida indirekt göra gällande att Turkiet egentligen har andra planer, man vill återinföra kalifatet, att landets ”stridslystna angrepp” på Israel kan bero på apartheidstatens eget agerande nämner man bara i en bisats, och när det väl är gjort så bortser man från det. Det tråkigaste med detta är att det är en ”liberal” tidnings ledarsida vilket givetvis leder till en ytterligare urvattning och inflation när det gäller begreppet liberalism.

Hade västvärlden reagerat på samma sätt mot Israel som man gjort mot Libyen, bägge två länder som ständigt bryter mot folkrätten, Genèvekonventionerna och de mänskliga rättigheterna så hade Nato och dess allierade redan avväpnat den israeliska militären. Man vägrar att inse detta faktum och orsaken är sannolikt precis detsamma som vanligt, huvuddelen av palestinierna är muslimer.

Här i Sverige har det fått flera olustiga effekter, inte bara i DN utan även på rasistbloggarna. Där har man nu små israeliska flaggor, bara för 15-16 år sedan så hade det varit små hakkorsflaggor. Det är en mycket otäck utveckling och jag kan inte tänka mig att israels medborgare ser med blida ögon på att hakkorsflaggorna bytts ut mot israeliska. Det är ett extremt obehagligt faktum att israelernas nationsflagga fått ersätta svastikan.

DN: ”Inte nog med att Erdogan skickade hem Israels ambassadör. Han har deklarerat att han vill besöka Gaza, att den turkiska flottan ska visa större närvaro i östra Medelhavet och att det kan bli aktuellt att skydda hjälpsändningar som försöker bryta blockaden.”Mavi Marmara” var skäl nog att gå i krig, har Erdogan sagt, men turkarna avstod på grund av sitt ”tålamod”.

Turkiet bedriver också kampanj för att FN ska rösta in Palestina som medlemsstat. Erkännande är en plikt, sa Erdogan inför Arabförbundet.” (forts nedan..)

Vi får hoppas att Turkiets kampanj lyckas. För även om Palestina inte blir fullvärdig medlem av FN så får de observatörsstatus, i praktiken innebär det att de får rätt ta upp förbrytelser i ICC, den Internationella Brottsmålsdom-
stolen i Haag. Sedan många år törs inte höga israeliska militärer resa till vissa länder i Europa eftersom de vet att de kan gripas och dömas i det land de befinner sig. Det var inte heller speciellt länge sedan Tzipi Livni, Israels förre utrikesminister, avstod från att resa till Storbritannien på grund av att en engelsk domstol utfärdat en arresteringsorder på henne som en direkt följd av Israels krigsförbrytelser mot befolkningen i Gaza.

Och precis som alla andra krigsförbrytare så ska givetvis de israeliska förbrytarna lagföras. Och ingenting kommer att ske så länge Israel kan förmå USA att lägga sin våta vante på länderna i Säkerhetsrådet. Min egen uppfattning är att ett palestinskt medlemskap i FN innebär ett avgörande hinder för att Israel ska kunna fortsätta att begå brott mot mänskligheten. Det är skälet till att jag önskar Abbas lycka till vid hans besök av FN i New York.

it Andra om: , , , , , , , dn1234 sr1 svd1234 ex12 ab12

  20 comments for “Israels flagga missbrukas av SD

Comments are closed.