Israels dåliga anseende


Idag fick jag ett tips om en undersökning vars resultat publicerades i slutet av november år 2006. En undersökning som visade att Israel som varumärke skattas allra sämst bland alla länder.


Israel Today:
“Survey: Israel worst brand name in the world. As if Israel’s position in the world in not bad enough, a new survey published in the US Wednesday says that Israel is suffering from the worst public image among all countries of the world. The study, called the National Brands Index, conducted by government advisor Simon Anholt and powered by global market intelligence solutions provider GMI (Global Market Insite, Inc.), shows that Israel is at the bottom of the list by a considerable margin in the public’s perception of its image.”

Undersökningen gjordes efter Libanonkriget och en av orsakerna var förstås användandet av fosfor-
bomber mot civila, och den veritabla slakten på oskyldiga civilpersoner. Man räknar med att omkring 1200 libaneser dog i anfallen, och det dör fort-
farande personer i Libanon till följd av användandet av klusterbomber. Många mindre bomber ligger kvar trots att man försökt rensa bort dem. Man hittar helt enkelt inte alla.

Vilken effekt som Gazakriget har fått för israels anseende i världen undandrar sig min bedömning. Men en god gissning är väl att det inte går att försämra människors inställning till den nationen längre. Som lök på laxen så har de numer en utrikesminister som beskrivs som en fullblodsfascist och dito rasist av landets egna innevånare. Man

hoppas förstås att ett påvebesök ska hjälpa upp situationen…

Israel today

i Andra om: , , , , , , , , , SvD Dagen12 AB123 DN1 Dbl t Anna Paolo Motbilder Röda Malmö Gaza peace FFF Svensson

[tags]Israel, Libanonkriget, Gazakriget, Mellanöstern, Palestina, Mänskliga rättigheter, Krigsförbrytelser, Genevekonventionen, Lieberman. Fascism, Politik[/tags]

Från Konfliktportalen.se: Bo Myre skriver Konst som upprör och vård som inte gör det, marcusen skriver Apropå den etniska hetsjakten i Vännäs, slutstadium skriver We’re all criminals now, Björn Nilsson skriver Tunnhårig


7 svar till “Israels dåliga anseende”

 1. Det är inte bara fosfor- och klusterbomber mot civila som gör att landet är extremt impopulärt! Israel är och mycket fientligt inställda mot vetenskapligt forskning!

  http://www.fof.se/tidning/2009/4/forsok-att-tysta-forskare-slog-tillbaka

  När vikingarna besökt den muslimska värden, insåg det omedelbums att de fejsade en högstående kultur. Vad som sedan har hänt med en muslimska värden är att religionen har ansetts viktiga än vetenskapen. Undra om Israel kommer att gå samma väg här? Mycket tyder på detta!

 2. Man plockar inte precis sympatipoäng genom att döda amerikanska aktivister som Rachel Corry m.m. Cyniskt men det verkar att ett aktivistliv är värt en tusen döda palestinier.
  Problemet som jag observerat i min närhet är att många inte vågar diskutera om Israel och vidrigheterna i Gaza i större samling. 2-4 personerdiskussioner går bra sedan verkar rädslan för att bli anklagad för att vara antisemit eller nasse tillta exponentiellt.

  Se gärna en 10 min dokumentär från den andra sidan om bl.a. Rachel Corry samt om hur man spottar i ansiktet på palestinier och världens opinion som vägrar acceptera orättvisor och lidande.
  http://www.liveleak.com/view?i=7fe_1187197360

 3. Sista platsen ger vissa krafter i landet en offentlig bekräfterlse på den världsomspännande, eviga antisemitismen. Därmed är det berättigat att agera likt en galen hund som ingen vågar röra.

 4. Den Israeliska journalisten Amira Hass [Haaretz] kom nyligen tillbaks från en arbetsresa i Gaza, och blev i vanlig ordning arresterat för att ha brutit mot ”lagen om att uppehålla sig i en fientlig stat.”

  Att detta på något konstigt sätt skulle indikera att Israel redan anser den Palestinske staten som ett faktum är nog lite tidigt. Däremot kan man kanske undra:

  När ska dom börja arrestera alla bosättare på Västbanken som ju också uppehåller sig i ”en fientlig stat”, samt inte minst – och detta är det riktigt roliga – när åker den där boende utrikesminister Liberman in?

 5. Israels anseende runt om i världen är nere på sin lägsta nivå på två decennier
  De så kallade demokratiska regeringar runt om i världen försöker hålla Israels anseende högt upp genom att försvara Israel , Dessa regeringar har aldrig krävt att mördarna i Israel ska ställas inför rätta
  När Israelerna valde en fascist regering fick vi höra dem demokratiska regeringar säga att de respekterar den Israeliska demokrati och de Israeliska politiker som valdes av folket , Dessa regeringar har inte sagt samma sak när det gäller den palestinska demokratin utan de bojkottat Hamas
  Israel rykte är som ett yrke som blir allt svårare att behålla i en ny byggare befolkning
  Det finns människor som kanske aldrig har sagt ett kritiskt ord om Israel börja nu tala upp , allt mer orädda människor uttrycker sin stark kritik mot Israel och som ingen av Israeliska PR kommer att vända denna trend
  Lieberman sa , ordet fred kommer bara att leda till mer förtryck och flera krig , han säger detta för att rättfärdiga rasismen i Israel

 6. Suck, innan Libanon var jag ganska neutral, dvs visst såg jag att Israel var aggressiva och inte tillförde så mycket gott i regionen men tanken kring det slutade där. Sen har det ena med det andra spelats upp för oss, hemskheter som sker. Det allra värsta är nog deras inställning till omvärlden och som redan sagts, förmåga att slå ned all kritik som antisemitism.

  Den svenska regeringen lyser med sin frånvaro i debatterna, ja hela EU verkar vilja ”vänta ut” opponionen. Jag vet inte vad som är värst, de som utför brotten eller de som stillatigande tittar på?

  Själv så bojkottar jag allt som har med Israel att göra, så mycket jag kan. Jag uppmanar alla att göra samma sak. Frys ut dom. Finns ingen anledning att vare sig importera produkter eller föra en dialog med dem.

  Israel liknar mer och mer en ”sekt” med egna lagar och regler, understödda av ett i mellanöstern annars maktlöst USA.

  De som är riktigt modiga, de judar och israeliter som vågar stå upp emot trycket från regimen i Jerusalem, vågar öppet protestera mot vansinnesdåden och det rasistiska, ja de bör hyllas som hjältar.