Israels brott mot mänskligheten


Att israeliska soldater ägnat sig åt kallblodigt mördande i Gaza är väl känt. Det är inte bara det faktum att IDF använt fosforgranater mot civilpersoner, de har också skjutit prick på obeväpnade civila, precis som om de var på ett nöjesfält och hade chans att vinna en nallebjörn om de träffade alla.


AP:
“JERUSALEM (AP) — An increasingly disturbing picture of the Israeli army’s conduct in the Gaza war emerged Friday, as new witness accounts from Israeli troops described wanton vandalism to Palestinian homes, humiliation of civilians and loose rules of engagement that resulted in unnecessary civilian deaths.

The revelations of soldier conduct over the past two days have set off soul-searching and alarm in a country where the military is widely revered. They also have echoed Palestinian allegations that Israel’s assault did not distinguish between civilians and combatants, at a time when some international human rights groups contend Israel violated the laws of war.”

Den israeliska tidningen Haaretz skriver om de bilder de låtit trycka upp på T-tröjor, döda babys, gråtande kvinnor vid sina barns gravar, en automatkarbin riktad mot ett barn vid en utbombad moské är några exempel som Haaretz tar upp. En T-tröja för infanteriets krypskyttar har en text ”Bättre än Durex” som illustreras av en bild på en död palestinsk bebis som ligger bredvid sin döda mor med sin lilla teddybjörn bredvid. En annan visar ett hårkors i ett kikarsikte som siktar på en gravid palestinsk kvinnas mage. Texten som ackompanjerar den bilden är ”Skjut en, döda två”. (nedan)

Haaretz: “Dead babies, mothers weeping on their children’s graves, a gun aimed at a child and bombed-out mosques – these are a few examples of the images Israel Defense Forces soldiers design these days to print on shirts they order to mark the end of training, or of field duty. The slogans accompanying the drawings are not exactly anemic either: A T-shirt for infantry snipers bears the inscription ”Better use Durex,” next to a picture of a dead Palestinian baby,

with his weeping mother and a teddy bear beside him. A sharpshooter’s T-shirt from the Givati Brigade’s Shaked battalion shows a pregnant Palestinian woman with a bull’s-eye superimposed on her belly, with the slogan, in English, ”1 shot, 2 kills.””

Jag har läst flera skildringar som handlar om hur judiska rabbiner delat ut små flygblad till soldaterna, flygblad som förklarar att palestinierna i Gaza inte har något där att göra. Och att soldaterna gör en välgärning om de dödar så många de kan eftersom landet egentligen tillhör judarna. Dessa rabbiner utförde sitt värv på uppdrag av den israeliska armén, IDF.

Här hemma i Sverige är det näst intill total tystnad i medierna om den nyhet som växer för varje dag som går ute i världen. Det enda som egentligen hörs är bruset från israels advokater i t.ex. SKMA. De fortsätter att beskylla bloggare och politiker för påstådd antisemitism, en sorts rasism som antagligen bara finns i deras egna huvud, allt för att förringa Israels brott mot mänskligheten. Då blir jag hellre beskylld för antisemitism än att jag skulle tiga om dessa förbrytelser.

Parallellt så pågår försök att ogiltigförklara soldaternas berättelser i Israel, man har beslutat tillsätta en utredning, allt förminska eller förringa de historier som soldaterna berättat. Och var de svenska medierna befinner sig är vi nog många som undrar.

Haaretz AP DBL1 – Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , it Ex Dagen HD DN12 SvD1 AB –> Gaza Peace Anna Ali Ung Vänster Björnbrum

[tags]SKMA, Israel, Antisemitism, ICC, Haag, Rasism, Folkrättsbrott, Apartheidstaten, Krigsförbrytelser, Gaza, Palestina, Fosforgranater, EU, FN, Genevekonventionen, Rabbiner, Olmert, Barak, Livni, Netanyahu, Lieberman, Politik[/tags]


30 svar till “Israels brott mot mänskligheten”

 1. Jag mejlade Per Gudmundsson om detta, som ett tips till ledarbloggen (som ju ofta skriver om just Mellanösternfrågan) men han tyckte inte det behövdes ta upp, eftersom det redan tagits upp på nyhetsplats.

  Jag letade igenom hela tidningen efter den, utan lycka…

 2. Det är fruktansvärt. Man mår rent illa när man hör hur dessa israeler beter sig, och hur de tycks resonera om palestinierna. DEt blir rent förbannat motbjudande att idioter som dem i Svenska Kommitten mot Antisemitism håller på med sin personförföljelse. YTTERST svagt av Lasse Ohly att inte kunna sätta ner foten åt dem!

 3. ”-Då blir jag hellre beskylld för antisemitism än att jag skulle tiga om dessa förbrytelser.”

  Bra skrivet!

 4. Vi kan trösta oss att den största liberala nyhets media/bloggen i US tog upp detta, så amerikanerna håller på att vakna upp.

  Synd är att fortfarande förmånga amerikaner lyssnar till fox news.

  Men fler och fler läser huffingtonpost, så det kanske finns hopp för framtiden.

 5. Det är svårt att förstå, men det finns de som kan förklara. En av dem är den fd israeliske IDF-soildaten och en av världens främste jazzmusiker, som lever i självvald exil i London.

  Gilad Atzmon – War On Terror Within: The End of Jewish History

  http://palestinethinktank.com/2009/03/18/gilad-atzmon-%E2%80%93-war-on-terror-within-the-end-of-jewish-history/

  För några år sedan gjorde jag en inträngande intervju med honom.

  MVH

  Lasse W

  PS Den verkliga faran framöver är var israelierna kommer att göra med sina kärnvapen när den judiska staten imploderar av skräck DS

 6. Jag tycker att det är ruggigt. Läser man artikeln i Haaretz så reser sig håret i nacken.

 7. Antisemittisme er like avskyelig som all annen rasisme, men legitim, begrunnet kritikk av staten Israel og IDF har ingen ting med dette å gjøre. Slik kritikk må aldri kveles av de som roper opp om antisemittisme.

 8. Artiklarna på Haaretz om Dany Zamir, han som gjorde den uppmärksammade rapporten som omtalas i media, går inte längre att nå. Om de är tillfälligt borttagna eller om det är permanent vet jag inte.

  Han gick till tidningarna när inte myndigheterna var intresserade av vad soldaterna hade att berätta om Gaza…

  En har jag hittat: http://www.haaretz.com/hasen/spages/1072475.html

 9. Äckligt och fruktansvärt!
  Fast såklart, för palestinierna är detta ingen nyhet.
  Såhär har de betett sig i mer än 60 år.
  Vi vet om att de anser att de är bättre än alla andra och det spelar ingen roll om man är barn, kvinna, man, ung eller gammal, du är en måltavla för dem.
  Jag glömmer aldrig en bild av en israelisk soldat med en text på hjälmen *born to kill*.
  Saken är den helt enkelt, att allt detta handlar om etnisk rensning.

  Skillnaden är att idag så har fler öppnat ögonen och israelernas brott mot mänskligheten är något man definitivt inte kan och absolut inte får blunda för!

 10. Tar Haaretz bort artiklar som belyser ämnet så gör det väl det eftersom de fått order.

 11. Så sant. Det är alltid jävligare än det verkar. Fa fosforhelvetet. Jag har aldrig begripit varför inte FN finns på plats för att hindra ett folkmord som pågått under femtio år eller mer. Uno

 12. Medias tystnad gör att bloggar som denna blir oerhört viktiga. Jag tillhör dem som dagligen följer denna blogg och uppskattar den mycket. Jag har härigenom fått många bra tips på länkar till artiklar och andra bra bloggare. Naturligtvis är Israels smutsiga metoder sedan länge kända av Palestinierna. Världen har fokuserat på andra händelser medan Israel systematiskt kunnat ägna sig åt att rensa landet från Palestinier. Bloggar har blivit ett nytt komplement till media. Hoppas och tror att världen är på väg att öppna ögonen, vilket såklart gör Israelvännerna oroliga. Dom föredrar ju att fokusera på Irans kärnvapen, Hamas och alla terrorister som dom ser i varje buske…

 13. Rapporterna om israelernas illdåd inger outhärdlig fasa!

  Det verkar som om terrorregimen har förlorat de sista resterna av mänsklighet.

  Vi vet förstås att flera massakrer mot palestinierna har utförts tidigare med jämna intervall under mer än ett halvt sekel nu – men med hjälp av ny teknologi så kommer uttryck för denna sjukligt råa omänsklighet fram till alla de som inte längre kan blunda för allt det som rasiststaten gör mot en i stort sett hjälplös befolkning.

  Jag tror att vissa är rädda nu – och försöker gömma sig bakom låtsad tuffhet och transparanta lögner.
  Lögner som inte fäster längre, utan med lätthet genomskådas.

  Bojkotta staten israel!
  Ställ missdådarna inför domstolen i Haag!
  Ge palestinierna tillbaka allt det som är deras!
  Därefter kan en försoningsprocess påbörjas…

 14. Med ena handen skjuter de palestinierna, med andra handen tar de emot deras organ.
  Ett hjärta i Jenin på SVT.

 15. Det går inte längre att stå ”neutral” inför dessa galningar. Antingen är man pro-semit eller anti-semit.
  Liksom i helvetet används ingen gradering på deras termometer och var och en som som kritiserar projektet Israels metoder för detta ”statsbyggande” betraktas genast som fiende, dvs antisemit. Så har de själva definierat detta begrepp.

  Västvärlden tvingas därför att tiga, samtycka och stödja detta projekt så länge ekonomin tillåter men här tycks bidragsgivarna närma sig vägs ände.
  Som Lasse W skriver kommer projektet Israel att implodera och självdö så småningom. Det var naturligtvis dödsdömt redan från dag 1 att tvinga sig in bland miljarder muslimer — mörda, fördriva och trakassera dessa med det enfaldiga kravet att bli accepterade och dessutom låta andra betala för såväl krigföring som återuppbyggnad. Gång på gång i evig tid.

  När de nu utropar IDF som ”värdens mest moraliska armé” kan man undra hur det står till med moralen i världen i övrigt.

 16. Och det tragiska är att det kommer att fortsätta. Israel kommer att fortsätta med sina förbrytelser eftersom de vet att inget händer, man har USA i ett hundkoppel. Visst, det knorras runt om i världen, lite demonstrationer här och där, några ledare tar till skarpa ord, FN fattar kanske ytterligare en resolution som inte betyder ett jota, men i slutändan händer ingenting som vanligt.

  Jag kan bara ana den hopplöshet man måste känna om man är palestinier.

 17. Jag skäms också – över mänskligheten och över tystnaden i svensk media.
  Amerikanska 60 minutes däremot hade helt nyligen ett långt program om hemskheterna som sker på palestinsk område. Programmet var på intet sätt censurerat, utan beskrev rätt upp och ner hur ohyggligt svårt det är för palestinierna att leva under israelisk ockupation.
  Vi svenskar har inget annat val än att söka oss fram på webben, för våra media sviker inte bara palestinierna, utan även oss svenskar som vill ha en objektiv sanning. Inte tystnad eller en massa lögner som är helt politiskt styrda, varifrån vet vi nu…
  Just nu hittar jag en hel massa uppgifter om israeler som tar organ från dödade palestinska barn och vuxna. Förfarandet tycks ha ökat betydligt under de senare åren, verkar det som…

 18. Antisemitismen börjar verkar vara en icke längre gångbar attack mot den folkliga vreden som riktas mot krigsförbrytarna.Det handlar inte om religion eller hudfärg.Det handlar om krigsbrott Sten

 19. Tack för att du tog upp det här. Information, ordet så att säga, är ett bra vapen. Sanningen skall fram – vad man än blir kallad. Under Gazamassakern undrade jag ofta hur man kunde bära sig så vidrigt åt mot barn. Av all information som sipprade igenom förstod man ju att dödandet av barnen inte vara direkta misstag. Vissa saker har etsat sig fast. Som den lilla femmåndergamla flickan som hade hittats bredvid en stridsvagn – bränd och till hälften lemlästad av hundar. Allt är bitar av historier man aldrig får höra allt om vilket gör det ännu svårare att förstå men med den här artikeln om bilderna tröjor så förstår man att de faktiskt tänkte (och tänker)som det verkade. De vill verkligen utplåna palestinierna som folk. Det är skräckinjagande. Men en sak är säker. De kommer aldrig att lyckas.

 20. Synd att man visste ingenting innan…
  Man borde göra banderoller av T-tröjor på tennismatchen.
  I så fall skulle man förstå mycket bättre den svenska antisemitismen och nazismen.

 21. Israel är nog världens största krigsförbrytare genom tiderna. De enda som kan konkurrera med dem är nog tyskland och usa. Att världen sitter still utan att lyfta handen kommer att fördömas av dem som skriver historia.

 22. Det är klart att israellobbyn i Sverige hackar på dig Jinge, du skriver ju hur saker och ting är. Sådant går inte an.

 23. Tro inte att israel är ensamma om sådan här skit, se bara på den här skiten som man kan beställa från USA (då menar jag framför allt t-shirten som det står ’Kill ’Em All…Let Allah Sort ’Em Out’ på).

 24. Märkligt nog har självaste Washington Post skrivit om hur militärens rabbinska personal delat ut material som beskriver insatsen som en religiös med uppgift att ”bli av med de ofrälse som stör oss från att erövra den heliga marken”:

  ”The military rabbinate brought many magazines and articles with a very clear message: ’We are the Jewish people, a miracle brought us to the land of Israel, God returned us to the land, and now we have to struggle so as to get rid of the gentiles who disturb us from conquering the holy land.’ All the feeling throughout all this operation of many of the soldiers was of a war of religions,” he said.

  När tom WP förmår att återge detta borde väl även svenska media våga hänga på?