Israellobbyn


Alla gläds idag åt att George W Bush lämnar Vita Huset, orsaken är tämligen självklar, han är en av de största krigsförbrytarna i vår tid och bör givetvis behandlas därefter.


Många tror dessutom
att Barack Obama kommer att föra en annorlunda politik gentemot den andra krigsförbrytaren, staten Israel. Men jag tycker att man ska skruva ner sina förväntningar. Både Obama och hans utrikesminister har framträtt vid AIPAC:s möten och lovat Israel fortsatt stöd, dessutom har Obama valt en stabschef som under första Irakkriget tjänstgjorde i den israeliska armén, den armé som nu ödelagt Gaza och i praktiken mördat 1400 människor. Det är en händelse i sig som inte kan klassas som annat än – folkmord.

Den judiska lobbyn i USA kommer att motsätta sig en förändring av den amerikanska politiken, och de kommer att göra det med all kraft. Den kraften är inte obetydlig. Man brukar hävda att ingen amerikan blir vald till president utan att ha AIPAC i ryggen, och det är dessvärre helt korrekt.

Det är inte likadant i Sverige, men det beror mest på att vi inte har republik. Den judiska lobbyn i Sverige gynnas dessutom av det faktum att svenska media aldrig låter någon skälla på Israel utan att samtidigt släppa fram någon som får säga ”- Men dom skjuter ju raketer!”. Orsaken till att somliga vildhjärnor i Gaza skjuter raketer talar man ytterst sällan om. I Sverige kan vi konstatera att vissa större tidningar släpper fram vår inhemska lobby på tidningarnas nyhetssidor dessutom.

Vi lär få vänta på den dag som dessa tidningar släpper fram en palestinier som tillåts utveckla sin talan.

På nätet använder israelbloggarna samma gamla taktik som vanligt. Alla som andas kritik mot staten Israel är enligt dessa – judehatare och antisemiter. Delvis måste jag faktiskt tillstå att jag förstår dem. Att försvara ett urskillningslöst mördande,

förtryckande av miljoner människor, det KAN man inte göra. Således aktar man sig för detta och angriper istället budbäraren.

Jag läste igår att en av dessa hemsidor hävdade att svenska media är antisemitiska, orsaken var att man visat bilder på förstörelsen i Gaza. Mig har de förklarat vara antisemit så många gånger att jag antagligen skulle bli ledsen om de slutade. Jag skulle börja fundera på om jag tappat stinget och börjat släta över Israels alla folkrättsbrott.

Visst ska jag följa installationen av Obama idag, alla stora TV-kanaler kommer att sända det live på nätet vilket betyder att man slipper beskäftiga översättningar till svenska. Men den som hoppas på att han kommer att sätta ner foten åt landet som gjort folkmord till en del av sin valkampanj tror dessvärre fel. Ni kommer att bli besvikna.

Pamflett Ung Vänster Gaza Peace Ali Motbilder Rawia Svensson Björn brum Ejnermark Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , it DN1234567 SvD12 DBL SVT

[tags]Obama, AIPAC, Bush, Lobbyn, Bojkott, Israel, Antisemitism, Judar, Rasism, Folkrättsbrott, Apartheidstaten, Krigsförbrytelser, Gaza, Palestina, Fosforgranater, Olmert, Barak, Livni, Politik[/tags]


19 svar till “Israellobbyn”

 1. Enligt uppgifter Hamas har lämnat, är att av de ca 1400 döda som du nämner ovan är 48 st Hamassoldater. Resten är civila. Dessutom blev 80 israeliska soldater dödade, vilket drygt 50 av dessa blev filmade när de blev träffade. OM detta är sant – det får väl tiden visa antar jag – så har Israel totalt misslyckats med vad de säger att det ville uppnå.

 2. Nej, Det har de väl aldrig erkänt? De Säger att de siktade in sig på att döda så många Hamasmedlemmar som möjligt och de missade stort. Det verkar som de knappt fick någon.

 3. ”Även om man såklart hoppas på det…”

  Hur kan du ens våga hoppas på något sådant?
  Snubben har ju redan ”förklarat” krig innan ens han satte foten i Vita Huset. Nej USA ska du helt glömma…för alltid. Jag väntar däremot på deras nästa stora misstag.

 4. Om Israellobbyn stödde Bush så pass är det märkligt att så många amerikanska judar – som massivt stödjer Israels rätt att existera och rätt att försvara sina medborgare – konsekvent röstar på demokraterna. I detta val, florerade det vilda rykten om att Obama var muslim och att han tog emot donationer från Hamas mm. Ändå så röstade 78% av amerikanska judar för honom.

  Sen vill jag bara påpeka, Jinge, (fast det troligtvis inte hjälper ett dugg) att om Israel höll på med ett folkmord i Gaza i dessa 22 dagar som konflikten pågick, så är de riktigt inkompetenta folkmördare.

  1400 av 1,5 miljoner invånare är 0.93 promille av Gazas befolkning.
  Israel bombade Gaza i 22 dagar OCH gick in med trupper, men ”lyckades” bara döda mindre en en promille av befolkningen. Det är inte ett folkmord. Det är inte ens möjligt att de hade detta som avsikt. De hade lätt kunnat döda många gånger fler palestinier än detta. Det var alltså inte målet med operationen.

  1400 döda, varav ca 800 är civila är en tragedi och jag försvarar verkligen inte Israel i detta. Men att förbilliga ordet folkmord genom att använda det här är oansvarigt. Och att inte hålla Hamas ansvariga för sin del i denna tragedi är även det oansvarigt av dig och alla andra som resonerar så.

 5. ”De hade lätt kunnat döda många gånger fler palestinier än detta. Det var alltså inte målet med operationen.”

  Benjamin tror verkligen att denna sorts argument som du använder dig av här tillhör rättsstater?

  Jag menar rätt vad det är så har vi andra brottslingar och våldtäktsman som börjar använda ditt sätt att argumentera.

  ”jag har kunnat våldta så många mera, men det var alltså inte målet med min våldtäkt, så därför ska ni inte åtala mig”

  ”jag skulle kunnat ha våldtagit henne i flera dagar, men det var alltså inte målet med min våldtäkt, så därför ska ni inte åtala mig som en våldtäktman”

  ”jag kunde ha stulit ännu mera från deras hus, men det var alltså inte mitt mål att ta allt familjen ägde, så därför ska ni inte åtala mig som en tjuv” Ja som du ser så kan listan bli hur lång som helst…

  Hur skulle överlevare från oncentrationslägren reagera om DU sade till dem ”Nazisterna hade lätt kunnat döda många gånger fler judar än de gjorde. Det var alltså inte målet med operationen.” Argumentera för det och se vad du får för svar tillbaka så kanske du börjar förstå.

 6. Sedan Benjamin så är de folkmord Israel begått på Palestinier inget som började för 22 dagar sedan. Det började för 60 år sedan och pågår ännu.

 7. Obama har varit tyst när det gäller Gaza och Israels massaker på civila , men han var snabb på att fördöma attacken i Bombai i Indian
  Situationen i mellan öster är svår för Obama pga att det är Israel som är inblandad i detta , det är mer komplicerade och känslig för en demokratisk president oavsett vilken färg man har
  Det borde inte vara så svårt att fördöma Israel inte heller riskabel eller störande för USA:s utrikes politik , att säga att Israel har en ovillkorlig skyldighet enligt Geneva konventionen , Obamas rådgivare säger att att presidenten förstår Israels behov att reagera
  Obama besökte Israel i Juli förra året och ignorerade palestinierna , han besökte Sderot och sa ”om någon skulle skicka en raket in i mitt hus där mina två dottrar sover på natten , jag ska göra allt för att stoppa de och jag förväntar mig att Israel göra likadant ” Obamas sätt att resonera är det samma som Bush
  Obamas behandling av Israel har varit nästan omölig att skilja från Bush administration
  Obama gav Israel sitt fulla stöd i kriget mot Libanon 2006 , man kan inte förvänta sig nånting av Obama , man får komma ihåg att det demokratiska partiet har försvarat Israels folkmord i Gaza

 8. ”Om Israellobbyn stödde Bush så pass är det märkligt att så många amerikanska judar – som massivt stödjer Israels rätt att existera och rätt att försvara sina medborgare – konsekvent röstar på demokraterna,” skriver Benjamin.

  Det är fotfolket du talar om, och de har till större delen konsekvent röstat vänster allt sedan ryska revolutionen…
  Räkna ut varför?

  Men de rika och mäktiga ledaren inom sionistmaffian gör inte det, de röstade på Bush.

 9. Benjamin
  Om de 1400 palestinier som slaktades av Israel var judar , vad skulle du kalla detta för ?
  Israel har inte klarat av Hamas och istället hämnades på civila och bombade sönder Gaza på samma sätt som kriget mot Hizoallah 2006
  Israel har dödads 85 palestinier för varje israelisk soldat som Hamas har dödat , vad kan du kalla detta för
  Hamas har förlorat 48 soldater och resten är civila oskyldiga men Israel gör ingen skillnad mellan ett barn och en soldat

 10. Benjamin,

  Applicera blodbadet i Sverige och motsvarande siffra hade varit ca 9000 mördade svenskar pá tre veckor.
  Kan du förstá förödelsen nu när det är sönderbombade Hansar och Brittor vi talar om?

 11. Mördandet i Gaza är inte slut.

  Många Gazabor kommer att dö av röken de andats in. Många kommer att dö av cancer som de kommer att utveckla inom 6 månader enligt experter.

  Katastrofen är så omfattande att vi inte kan få in alla aspekter i en enda kommentar eller i en enda bloggpost. Vi kommer att ha anledning att återkomma till.

 12. Benjamin says:januari 20th, 2009 at 15:12
  ”Sen vill jag bara påpeka att om Israel höll på med ett folkmord i Gaza i dessa 22 dagar som konflikten pågick, så är de riktigt inkompetenta folkmördare.” För att man bara lyckades döda 1400 Palestinier med sina topmoderna vapen. Enligt alla judiska rykten avsåg Nazisterna att mörda alla judar i Europa men millioner överlevde. Dom var kanske inkompetenta folkmördare liksom den Israeliska staten.
  Måste får säga att artikeln Israellobbyn är mycket välskriven och kommer i framtiden att hålla utkik efter signaturen Jinge som jag tidigare trodde var en av dussintal anspelningar på något arabiskt.