Markstyrkor inne i Gaza


Det israeliska vansinnet eskalerar i en oförminskad takt. Sedan några timmar tillbaka så har vi fått höra via media att Israel nu satt in artilleri mot Gaza. Först har de via flygblad hotat gazaborna och sagt åt dessa att lämna sina hus och lägenheter, uppenbarligen har de för avsikt att lägga Gaza City i ruiner. De tror säkerligen att det är en bra metod för att förmå palestinierna att fly till Jordanien eller Egypten.

Uppdatering: Nu säger CNN 19.45 att Israel är på väg in i gaza!


Ett problem som krigshökarna
i Israel missat är det folkliga uppror som är på gång i dessa länder. Folkmassor demonstrerar mot sina despoter och inte ens Mahmoud Abbas törs vara hemma på Västbanken. Han göms undan av den egyptiske kungen på hemlig plats i Egypten. Så kan det gå om man är quisling och folkförrädare. Jag har personligen undrat länge varför inte palestinierna på Västbanken tar tag i problemet, men de kan väl inte på grund av alla USA- och Israelutbildade ”Fatahpoliser”.

Den brand som Israel nu håller på att starta kan innebära fullt krig, och det kan också leda till att konflikten utvidgas på ett explosionsartat sätt. En del bedömare hävdar att detta kan komma att tas som intäkt för att Bush ska bomba Iran. Somliga talar om en False Flag-situation där Israel hävdar att Iran skjutit raketer mot dem, en situation som är lika uppdiktad om den vid Tonkinbukten. Då kan George W Bush fullfölja sitt krig mot Islam och tillfoga Iran allvarliga förluster. Nu vet jag inte hur mycket man ska fundera på den sortens dystra profetior, men mycket talar i nuläget för att det inte bara är ekonomin som krisar.

I Malmö så demonstrerade 2000 personer mot Israel idag. Den moderata riksdagsmannen Staffan Appelros sade enligt TT att en lösning på konflikten måste bygga på folkrätten. Det är visserligen helt korrekt, men Israel har aldrig någonsin brytt sig om folkrätten förut, varför de plötsligt skulle börja med


Från demonstrationen i Malmö som nys avslutades

det förstår jag inte. Jag berättade tidigare att Pro-israeliska bloggar länkar till nazistbloggar, något som bidrog till att jag senare hotades av en person som uppgav ett judiskt namn i kommentarsfältet.

Att Israel nu gått in i Gaza betyder flera olika saker. Redan nu har brandattentat skett mot olika judiska institutioner i världen, bland annat i Helsingborg. I Köpenhamn sköts igår två judar, men lyckligtvis tycks skadorna varit lindriga. Men det kommer inte att stanna vid det, det kommer säkerligen ett antal demonstrationer som riskerar att urarta, och det i väldigt många länder. Dessutom kan vi nog räkna med ett antal terrorattentat där civila kommer att drabbas, precis som i Gaza. Den israeliska regeringen tycks inte inse vad de håller på att sätta igång, det är bara att hoppas på att inte hela Mellanöstern fattar eld i nuläget.

Just nu tycker jag att det känns som man bara väntar på att detta israeliska vansinne ska ta slut. Men det finns tyvärr inga tecken på att det kommer att göra det på ett bra tag. Och visst vore det en fördel om befolkningarna i Saudiarabien, Egypten och Jordanien gjorde sig av med sina diktatorer, frågan är om Israel önskar det. Tre USA-lakejer riskerar att falla, liksom den fjärde – quislingen Mahmoud Abbas. Jag håller förstås tummarna för att dessa despoter ska avlägsnas från makten, och jag undrar förstås vad det skulle innebära för Israel…

Israel litar till ett försvagat USA, frågan är om det är så vettigt? -> AB DN1 SvD12 VG Dbl12 Pol12 i

Besök Rawias blogg och lyssna/se på videon hon visar!

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Etnisk rensning, Intifada III, Israel, Bombningar, Gaza, Palestina, Mellanöstern, Livni, Olmert, FN, Genevekonventionen, Ockupation, Mänskliga rättigheter, Apartheidstaten, Bosättningar, Ockupation, Blockad, Politik[/tags]


30 svar till “Markstyrkor inne i Gaza”

 1. Nej, excalibur är för dyra och den grad av träffsäkerhet en excalibur levererar behövs inte. Gaza är lättare att träffa för det ligger still innanför ghetto-murarna.
  Om första missar behöver man bara gaffla in och skjuta igen.

 2. Markoffensiven har börjat.

  Det som israelerna missat är att Gaza redan har segrat!

  Det tog israel sex dagar att besegra halva arabvärlden. På åtta dagar har de inte ens skadat stridsviljan hos ett värnlöst folk.

  Segrarnas tid är över för israelerna. Det som återstår är blodbadens och de kollektiva avrättningskalasen som den staten är så bra på.

 3. Det gör mest ont om barnen, flera har utvecklat svåra ångestsyndrom och slutat att äta och dricka, glidit in i apatiskt tillstånd.
  Hur blir det nu när situationen utvecklas till fullständigt anfallskrig, hur många ska behöva sätta livet till för den vansinniga sionismens skull?

 4. Gazamassakern saknar all logik om det inte finns ett strategiskt mål för en vinning som är större än de nu lätt förutsebara politiska förlusterna.
  Det måste i så fall handla om en större vinning än att krossa Gaza.
  Isrels främsta hatobjekt är Iran. Det enda som nu behövs är att de lyckas provocera Iran till någon slags hjälpaktion som kan beskyllas för angrepp och de får då automatiskt USA att anfalla Iran.
  CIA kan också skicka några av sina inhyrda al-Q med Iranska ID som en False Flag.

  Då lär också Bush kunna stanna kvar som ”Commander in Chief” och förskjuta Obamas tillträde så länge som USA befinner sig i krig…
  Tacksam om någon kan visa att jag har fel ang Bush.

 5. nu är det fritt fram att bomba skolor och mosker, ty det är Hamas fel.
  var gömmer sig människor som uppmanas lämna hus och egendom?
  ”…….Witnesses said more than 200 people had been inside the Ibrahim al-Maqadna mosque for evening prayers when it was struck…” BBC

  passande att en missile hittade dit just i samband med kvällsbönen!

 6. Det är för många intressen inblandade för att en lösning ska komma till stånd. Innan Palestinierna får en ledning som antingen kan kväsa Hamas eller inkludera dem och innan hökarna genom sitt vedergäldande mister israelernas stöd, kommer inget att hända.

 7. Man måste vara realist och konstatera att Israel kommer att mangla skiten ur Gaza. Återstår bara att spekulera i hur lång tid det tar…

 8. Tur att du inte bor i Gaza Christer!

  Såg igår en gammal gumma vars söner (poliser) dödades och hon sitter hemma och väntar på israelerna med sönernas vapen i hand!

 9. Att lyssna till alla lögner som sprids av israeliska företrädare får mig att må illa.
  Hur kan de tro att de kan ljuga hela världen full, när vi med egna ögon kan se deras barbari.
  Enough is enough!

  • “…Israels näst största stad Tel Aviv…”?

   Har jag skrivit det Ida?

   Det här jävla vansinnet bär skulden.

 10. Den israeliska mördarmaskinen fortsätter att kräva sin tribut bland helt oskyldiga civila. Det är groteska övergrepp som pågår, både mot enskilda människor och mot internationell rätt! Israel kommer naturligtvis aldrig att vinna någon slutlig seger, även om man eftersträvar en slutgiltg lösning på palestinafrågan…

  Guernica, Babij Jar, Katyn, Song My, Srebrenica, och nu Gaza; Den ändlösa ondskan tar sig hela tiden nya uttryck. Skalan varierar, men innehållet är konstant. Bojkotta allt vad Israel heter, gör och står för, i alla fall om du tillerkänner dig demokrati och humanism!!!

 11. Men Jinge,
  du måste ju veta att de sionistiska terrorister som styr i Israel aldrig (på allvar) har beklagat någon antisemitism i världen utan välkomnat den, eftersom de räknar med att med tilltagande sådan får de fler judar till Israel, fler som blir övertygade sionister och som är beredda att göra vad som helst för att få den trygga stat som Israel ska bli (någon gång i framtiden). Därmed får de också fler som kan delta i deras terrorkrig mot palestinierna och hjälpa till att utvidga Israels territorium.
  OBS: Jag talar nu BARA om ledarskiktet i Israel, inte om innevånarna därstädes och inte om judar i allmänhet.

  Och som någon skrev på en annan blogg, eller var det här? Sin Fein ägnade sig åt terrorbombning av London under många år, men inte fick Engelska regeringen därför för sig att bomba Dublin (jfr Israels bombning av Beiruth för lite sen) eller Nordirland sönder och samma av det skälet. Israels ledarskikt består helt enkelt av vansinniga galningar och av allt att döma är ledarna i resten av Västvärlden inte mycket bättre.

 12. Israels förfall.

  Ingen propganda kan rädda Israel.

  Mina högervänner ifrågasätter inte bara Israels våld utan själva den liberala förklaringen till varför Israel gör som de gör.

  Det vi bevittnar är alltså även Israels förfall.

  Krossa sionismen! Befria Palestina! Alla folks frihet!

 13. Jag skulle vilja ha tips på nyhetskällor som rapporterar om kriget och det politiska spelet på ett trovärdigt sätt.

 14. Jinge,
  Jag sa INTE att det var du som skrev ”Israels näst största stad tel Aviv”!
  Jag ifrågasatte det som står i #11!
  Jag undrade vad menar man med det?
  Om man ser Tel Aviv som ”näst största”, vilken är den stad som man ser som ”störst”? I så fall syftar man på ”Jerusalem-Israels största stad!”

  PS! Försök att förstå istället att missförstå.