Israeliska soldater använde palestinsk pojke som levande bete


Nu börjar alltfler detaljer sippra ut om de israeliska övergreppen mot civilbefolkningen i Gaza, bland annat så använde IDF:s soldater en palestinsk pojke som bete och mänsklig sköld. Han tvingades dessutom att gå framför israeliska soldater genom gatorna i Gaza för att skydda dessa mot fientlig eldgivning, dessutom användes han av soldaterna när de skulle gå in i olika byggnader.

Dagbladet.no: ”Menneskerettighets- eksperter hos FN har avslørt flere graverende detaljer om oppførselen til den israelske hæren under konflikten i Gaza. For få dager siden kom det fram hvordan soldatene brukte bilder av døde barn, voldtektsofre og gravide lik som motiv på humoristiske t-skjorter. Den israelske avisen Haaretz skriver nå at FN har avdekket at en 11 år gammel palestinsk gutt har blitt brukt som menneske-
lig skjold av israelske soldater.”

FN:s sändebud säger att övergreppen som israeliska soldater gjorde sig skyldiga till är för många för att ha möjlighet att redogöra för dem i detalj. FN:s representanter har också berättat att israeliska soldater med berått mod skjutit ihjäl palestinska barn, något som de kommer att ta upp i mötet med FN:s säkerhetsråd ikväll. Även Hamas har anklagats för att använda mänskliga sköldar, men det är inget som FN:s utsände har kunnat bevisa.

Det visar sig att Israel angripit 34 medicinska institutioner i Gaza och bland annat dödat 16 läkare eller annan medicinsk personal.

Så det är inte bara osmakliga tröjor som de israeliska soldaterna skämmer ut landet med, det har de gjort på marken i Gaza också, om det nu var någon som tvivlade.

Andra om: , , , , , , , , , it Dbl1 DN12 SvD

Gaza Peace Ali Annarkia Svensson Lasse pastey Serhatdaran FFF

[tags]Israel, Mellanöstern, Folkrättsbrott, Genevekonventionen, Mänskliga rättigheter, Krigets lagar, FN, Resolutioner, Krigsförbrytelser, Politik[/tags]


31 svar till “Israeliska soldater använde palestinsk pojke som levande bete”

 1. Sammandrabbningar just nu inne i Israel, i den arabiska staden Um al-Fahm där israeliska faschister ur bosättarrörelsen som förespråkar transfer av de palestinier som finns kvar i landet, vill demonstrera och hissa israeliska flaggan som bevis på att landets ursprungliga befolkning inte har där att göra.
  Palestinier samlades för att förhindra detta och tusentals poliser som är där för att skydda rasisterna ur Meir Kahanes rörelse drabbar samman med ursprungsbefolkningen.

 2. Dessa fakta om fruktansvärda brott har nu kommit ut i så många decennier och ingen förändring till det bättre sker. Tvärtom blir Israels utrensningen av Palestiner värre.
  Vart bär det i väg denna gång? Kommer världssamfundet att sätta press som man gjorde med Sydafrika? Kommer man att agera med att invadera Israel som man gjorde med Irak? Kommer man att välja ekonomisk bojkott mot Israel som med Zimbabwe? Eller kommer man ännu en gång välja ord utan handling och sluta där?

  På något sätt hoppas jag att denna gång blir det annorlunda för att internet har gjort så passa stora massor medvetna om vad som egentligen händer att det blir omöjligt att fortsätta som förr. Kanske därför vi ser en hysteri bland de som väljer att jobba med att mörklägga och tysta ner brott mot mänskliga rättigheter, korten ligger på bordet för alla att se: vem väljer att försvar dödandet och skadandet av fler hundra oskyldiga barn, kvinnor och män.

 3. Ingenting förvånar längre när det gäller Israel. Och nu när du tar upp det så kommer antisemitismstämplarna att yra i luften! Herregud vilka idioter det finns bland israels försvarare.

 4. R.Falk som presenterar rapporten är själv jude och förintelseöverlevare. Ändå gastar den israeliska ambassadören i vredesmod och amerikanska UD dömer ut rapporten som partisk.

  Vad vill de? En rapport som fördömer de 438 barnen som dödats? de tusentals som kommer att leva som handikappade? Det är säkert palestiniernas fel att de brinner när man häller vit fosfor på dem.

 5. Nej, T-tröjorna (som publicerades i Haaretz den 20/03) var inget skämt.
  Man menade det man skrev på T-tröjor och man visade det tydligt. Jag tycker att sionister & IDF visar mer och mer öppenhet och ärlighet med varje dag som kommer. Jag tycker att de har svårt att hantera sitt hat genom att ständigt anstränga sig och gömma sina brott under mattan med massor naiva och värdelösa påhitt.
  De har blivit trötta på det!
  Nu är det dags att gå ut, öppet, ärligt, rakt på sak med sin folkmordspolitik & handlingar.

  Hade jag varit sionist, skulle jag också bli trött på att ljuga mig själv och alla andra runt om kring!

 6. Ingen!
  Utom att T-tröjor talar om sionisternas sätt att ”skämta” med människornas liv. Och inte sionisterna heller har skämtat – de har visat tydligt & klart med sina handlingar att de menade det som tryckte man in på T-tröjorna.

  En del människor som tror att det var ”ett grovt skämt” – har fel. Det är en grov sanning!

  (capitto?) :o)

 7. Så länge omvärlden nöjer sig med ursäkter som att Hamas har sig själva att skylla, eftersom de gömmer sig bland civilbefolkningen, så händer ingen radikal förändring. För på så sätt slätas de brutala övergreppen över och israel kan fortsätta mörda oskyldiga utan att någon egentligen blandar sig i. I varje fall inte med något större engagemang.
  I över sextio år har världssamfundet i stort sett nöjt sig med terroriststatens lögner och bortförklaringar.
  För ”israel är ju Mellanösterns enda demokrati”.
  FN kommer med sina tandlösa sanktioner med jämna mellanrum – och EU går för det mesta på israels förklaringar. USA ger det illegala landet miljarder i stöd till militär upprustning.

  Vi små och maktlösa kan inget göra mer än att protestera med allt vad vi mäktar.
  Men vad händer den dagen när allt fler resignerar?
  Vad händer då?

 8. Ida, folk i allmänhet känner inte till dessa groteska T-tröjor, istället tycker man bara i vanlig ordning ”att israelerna har all rätt att försvara sig…”
  Att forna Palestina numera är den fjärde största krigsmakten i världen, som dagligen terroriserar de kvarvarande palestinierna med det mest fruktansvärda våld som tänkas kan
  tycks inte gå in huvudet på vissa.
  Däremot vet man att Hamas är terrorister, för det har USA och israel gemensamt bestämt.

 9. SaraG: Fjärde största krigsmakten , det var som fan, hm vilka ligger före på listan tro? Usa, Nordkorea och Kina eller Ryssland gissar jag på? Nån som vet?

  Fick tipset om denna blogg igår av brodern. Hej hej om du läser /Sue

 10. Sara, att folk allmänt inte känner till vilka T-tröjor har israeliska soldater har haft på sig under genocid i Gaza – har jag förståelse för!
  Men skribenter i olika tidningar borde ha grundläggande kunskaper och allmänbildning för att tala om detta tydligt! Journalister som kallar sig för ”balanserade” och ”objektiva”. Politiker.
  Det är känd för alla de nämnda ovan, när man viftar med flaggor där står Shehada på (muslimsk trosbäkännelse) eller Bismillah på gröna bandet runt om huvudet (betyder i Guds namn). Det är känt. Överallt.
  Men T-tröjor då..?

  Jag är fullständigt övertygad om att Memri kommer snart att hitta på en källa som säger att T-tröjor var Hamas-propaganda!

  Och ni där ute, alla som undrar varför muslimska konstnärer, poeter och författare har blivit radikala, borde ni verkligen veta nått om T-tröjor med bild på en gravid muslimsk kvinna där står: ”1 shots – 2 kills”!
  Det borde man tänka på när man lyssnar på Israels bidrag i melodifestivalen ”Det måste finnas en annan väg” … att botas av kroniskt hat mot ett folk vilket land trampar man på!

 11. PS! Jag tror att jag hade någonstans en källa som jag plockade upp från Hampus om att Israel ligger på 7 – e plats.

  Men, oavsett, borde de göra design för tvångströjor för hela sin armé istället T-tröjor som publicerades i Haaretz!

 12. Jag googlade för att kolla om detta med texten på t-shirtsen stämde (skadar aldrig att dubbelkolla, för jag hade inte hört det förr) och ja,det gjorde det , de hade även flera vidriga t-shirts bla en på ett barn,man undrar vad som pågår i huvudet hos den som får ihop nåt sånt här :

  http://news.sky.com/skynews/Home/World-News/Israeli-Army-T-Shirts-Mock-Killing-Palestinian-Women-And-Children-During-Gaza-Offensive/Article/200903315245946?lpos=World_News_Carousel_Region_2

 13. solojuve 15 #: ”…Med andra ord, säger sionistregimen: “Hamas använder barn som mänskliga sköldar” så bör det översättas till “Vi använder barn som mänskliga sköldar”. Glöm nu inte detta! Den anklagade byts alltså ut till “Vi” för att det ska stämma överens med verkligheten.”

  Men när de anklagar länder, olika folkgrupper, nationer, religiösa grupper, FN, Amnesty för antisemitism – då måste vi vara välmedvetna om att sionisterna själva är största antisemiter som upptäcktes inom hela antisemitism-historia!
  Ingen antisemit har etablerat uttrycket ”självhatande jude” som man gjorde i Israel. De skapade t.o.m. register för ”självhatande judar” (nämligen, de som vägrar att stödja ockupationen.

  Jinge #13 – Jag minns inte musiken och inte texten heller. Låten kommer att bli min toalett-paus under kvällen på melodifestivalen. Man ser bara en stakas palestinska som sjunger med sin ockupant efter folkmord på hennes folk som utfördes av soldater vilka egentligen borde stoppas i tvångströjor…men fick en annan modell av T-tröjor istället: Det som Sue visar i #18

  • Fast du som är gravid måste väl ha flera ärenden för att pudra näsan under den kvällen, det är ju ändå i maj…

   Men jag kan banda den åt dig så att du har den i full kvalitet, och i HD-kvalitet på bilden, när du pudrat färdigt. Då kan du digga på den hur mycket du vill sedan… Blunda med öronen i den läbbiga refrängen bara.

 14. Min man är musikproducent, Jinge… jag kan lämna ditt ”musik-ärende” till honom, att ni inte skrämmer skiten av min bebis med kichiga låtar som påminner bara om musiken från Finlands och Estlands båtar :-))))

 15. Sue, du hittar lätt på webben att uppgiften om att israel är världens fjärde krigsmakt stämmer.
  Vad som däremot sällan kommer upp där är att sagda terroriststat har c:a 150 atombomber, färdiga att sprängas över – exempelvis Iran. När andan faller på…
  Bra information om Palestinas historia finns bl,a hos Palestinagrupperna.

 16. Ida, är det sant! att du är i lyckliga omständigheter?
  Jag gratulerar så mycket jag orkar!
  Tänka sig ett underbart litet knyte som kommer nu i maj när göken gal!
  Helst ska du nu bara tänka ljusa tankar och omge dig med vackra saker och glömma det som är hemskt och svårt.
  För allt har ju sin tid…

 17. Sanningen urholkar den israeliska demokratin. Den börjar likna en sweitserost. Allt som dom anklagar Hamas och palestinierna för har dom själva gjort. Apropå deras fula låt – var det inte Bert Carlsson som föreslog att Israel skulle bojkottas. En utmärkt ide. Lika bra att bojkotta hela tävlingen om det där skitlandet ska vara med.

 18. Tack Sara, det känns så varmt i hjärtat att läsa #23 :o)

  Men nu förstår ni ännu mer att jag har sett mig själv på T-tröja som israeliska soldater har haft på sig när de gick in i Gaza:
  Jag en en gravid muslimsk kvinna!
  (OK, har inte samma kläddstil som förmedlades på T-tröjor), men i alla fall, man kände sig träffad! ”Shot 1 – 2 kills!”

  Jag som själv har överlevt folkmord & etnisk rensning, mitt i Europa för 16 år sedan, har väldigt svårt att svälja och se pågående folkmord & etnisk rensning av palestinier.
  Helt enkelt för att sionisterna själva har stoppat mig in i den här korgen: Dert är muslimeeeer som är deras största problem!
  Nämligen – jag!
  Det är jag som borde skjutas, utan den minsta promille av empati – även rakt in i mage! Där min bebis ligger!

  Enkelt recept att få även en konstig konstnär att bli radikal muslim..? Jo, definitivt!
  Israel vill att vi alla muslimer, intellektuella, konstnärer, författare, forskare – att alla blir ”radikala” enbart med målet att generalisera oss under sina atombomber. Ingenting annat!
  Även Ida, som vänder huvudet mot väggen när det kommer en scen på TV där människor slåss. Ida som ringer polisen för att någon har sparkat en hund – Även mig vill man ha som ”militant muslim” eller ”radikal muslim”! Liksom under ett förhör fick jag en rad skurkar på bloggen som frågade mig om det jag tycker och tänker om Mohamed Omar. Jag måste alltså uttala mig tydligt och ta ansvar för allt som andra muslimer säger eller gör!

  Åt helvete vad vill man..?! Att jag ska skjuta upp raketer från Sicilien eller Malta mot Israel? Jag tror att i så fall skulle man bli nöjd med mig. Eftersom just militanta muslimer man vill se! Inte jä**la konstnärer, sångare och poeter! Det stämmer inte med bild som Israel vill sälja.

 19. Allt skitsnack om att Hamasmilisen använde mänskliga sköldar och dylikt har visat sig vara en dimridå för att skifta fokus från Israels krigsbrott. Men vi ska väl inte vara förvånade – det är ju inte första gången som IDF använder palestinier som mänskliga sköldar.

 20. Och, Serhat, de 437 mördade barnen var inte de första. Israel har under årtionden, med berått mod, mördat eller lemlästat hundratals barn och satt 8-åringar i fängelse för att dom kastat sten.
  Jag vet ingen mera bestialisk regim, den har för för länge sedan gått över gränsen och blivit patologiskt omänsklig och vidrig!

 21. Ida D, inte säker på att raketerna går så långt. Kan kanske träffa Libanon eller Egypten också. Inte bra.

  Zhr