Israel tvingar USA att kriga mot Iran?


Idag på lunchekot berättade Sveriges Radios USA-korrespondent, Ginna Lindberg, att Israels premiär-
minister Benjamin Netanyahu är i USA för att för att hålla tal på den amerikanska Israellobbyns (AIPAC) årliga möte. Det som dominerar årets möte är förstås – Iran och landets misstänkta kärnvapenprogram.

Ginna Lindberg/SR: (fritt citerat) ”Israel har talat om att angripa Irans kärnanläggningar och i USA trappas tonläget mot Iran upp i den inrikespolitiska debatten. The Nation beskriver dagens möte som en ”uppvisning i rå lobbymakt” ”AIPAC håller USA:s regering i ett livsfarligt strypgrepp, om inte greppet lättar snart så kommer vi vara indragna i ännu ett krig”, skriver The Nation, och fortsätter: ”Netanyahu vet att han kan räkna med att kongressen följer Israellobbyns linje, precis som den gjort i många år, och han kan slå vad om att han kan få Obama att betala ett högt pris i November om inte presidenten samarbetar med Israel.”

Egentligen så tror jag inte att någon är överraskad över påståenden som att den amerikanska kongressen följer Israellobbyns önskemål till punkt och pricka. Men samtidigt så visar det återigen att den amerikanska presidenten är en marionett, det är andra som styr USA. Är det inte AIPAC så är det den amerikanska vapenlobbyn, eller varför inte det militärindustriella komplexet eller olika religiösa rörelser.

Man kan givetvis peka finger mot AIPAC, men det känns allt tydligare för varje dag som går att det är USA självt som är problemet.

it Andra om: , , , , , , , sr svt1 dn12345 svd123456 ab1234


7 svar till “Israel tvingar USA att kriga mot Iran?”

 1. Obama vill bli omvald och därför han måste gå ihop med den israeliska lobbyn
  Israel har använt USA för sina egna syfte i många år och det kommer att bli svårt för Obama oavsett om han ger klartecken till Israel eller inte

  Obama kommer att övertyga Netanyahu att inte angripa Iran under de kommande månaderna men Obama har sagt att USA kommer att slå mot Iran om de ekonomiska sanktioner inte hjälper
  Obama har också sagt att det är en djup nationell säkerhetsrisk till förenta nationerna om Iran blir ett kärnvapen land och det kommer att bli fritt för alla länder att skaffa kärnvapen samt det kommer att bli mycket farlig för världen

  När världen har kunnat leva med Israel och Nordkorea som kärnvapenmakt så kan de leva med Iran också , Iran kommer att ha kärnvapen oavsett om landet bombas eller inte och då inget land kan hota Iran

 2. Värre med pakistans kärnvapen i nuläget, Iran har iaf koll på sitt folk:)

 3. USA har bombat mer än 50 länder sedan andra världskriget, Iran har inte anfallit något land på hundratals år. Ganska ironiskt!

 4. Skall bli inressant att se hur falsk flag händelsen kommer att se ut.

 5. Israel skriker Iran är ett hot, USA hänger med och skriker, då står omvärlden och fundrerar: Fan, Iran fixar kärnvapen och är då ett hot. Skämt är hela diskussionen. Israel har portat varenda en från FN(IAEA) som skickats ner dit för att checka kärnvapenläget, men inte ett ord från omvärlden. Men när Iran som dessutom tillåtit nyligen att bli inspekterad av FN och sagt att de bara vill ha den för fredliga ändamål så ses dem som ett hot och måste attackeras. Iran har inte startat ett krig sen 1700-talet. Varför skulle de vilja attackera Israel om dem nu inte utgör ett hot mot Iran? Iran skulle ha startat krig mot Israel om så var fallet. Men de som hetsar till krig(USA, Israel, UK m.m) befinner sig just nu i krig i diverse länder och har varit i krig med andra under 1900-talet. Så vem ska man vara rädd för?
  Det jag kan säga är att ett land som Somalia med ingen regering utgör ett större hot mot USA än Iran. Punkt.