Israel och hotet mot FN och Folkrätten


Jag har tidigare påpekat samma sanning, sanningen att staten Israel är ett hot mot Folkrätten, och därmed ett hot mot Genèvekonventionerna, Förenta Nationerna och i förlängningen mot allas rätt till mänskliga rättigheter.

AB: ”Nael Qwader, 30, sköts ihjäl av israelisk militär i går morse. Så långt är alla överens. Därefter finns två historier.

Den om en död terrorist. Och den om en martyr.

Människorna i Gaza har sin bild klar. Det här är vad de berättar.

Nael Qwader och fyra andra män gick ut från stranden tidigt i går morse. De vadade ut i det långgrunda vattnet, femtio eller kanske hundra meter.

I händerna hade de små nät, för att fånga sardiner och annan fisk.

Långt därute låg ett israeliskt fartyg. Plötsligt, runt klockan fem på morgonen, öppnade israelerna eld. Männen flöt döda in mot stranden.”

Alla politiker kan konstatera att Israel står över alla lagar, det är inte längre bara diktatorer i olika bananrepubliker som urinerar på FN:s regler om Mänskliga Rättigheter, en stat som kallar sig demokratisk gör det också. Vad det säger till alla länders regeringar världen runt är uppenbart. Om inte ett land som kallar sig för demokratiskt bryr sig, varför ska då andra länder bry sig?

Israels agerande är på det sättet ett hot mot hela mänskligheten, som om vi inte hade nog med kommande klimatför-
ändringar och annan miljöförstörelse. Många har talat om risken för ett tredje världskrig, och om möjligheten att Mellanöstern-
konflikten spelar en avgörande roll i att starta det. Jag hoppas att de har fel, men själv är jag inte övertygad längre.

i Tags: , , , , , , ab12 dn12 svd123 ex12 Läs oxo: johannes allende hampus k&å soc partiet zaramis t


13 svar till “Israel och hotet mot FN och Folkrätten”

 1. Idag i DN kallar man de mördade männen för ”terrormisstänkta”. Skrämmande hur man genom språkbruk påstår något man inte har bevis för, och genom detta övertar de också en ”sanning” som man inte gör ett dugg för att vare sig problematisera eller åtminstone bevisa att man har grund för.

 2. Jo, det ligger en hel del i vad du säger. Det som händer just nu påminner, i alla fall i mina ögon, en hel del om situationen strax innan andra världskriget. När världen tappade allt förtroende för Nationernas Förbund då de tydligt visade att de inte kunde ta hand om situationen som var under uppsegling. Och om inget radikalt händer där FN tar kommandot kan vi hamna i en situation där det blir som så att ”stora” länder och deras allierade får göra lite som de vill.

  • Det tycker jag att vi har redan i dag. USA:s anfall på Irak är väl det mest talande exemplet på hur stora stater kan nonchalera FN utan någon som helst konsekvenser. Likadant i Afghanistan, där FN-trupper deltar i USA-ledda NATO-aktioner riktade mot den fattiga civilbefolkningen. Israel sitter i högsätet på grund av den inrikespolitiska situationen i USA, där det mäktiga AIPAC har gjort Israel till USAs protegé oavsett kostnaderna. Vi borde inte längre tala om folkrätt, utan om USA-rätt, eftersom vi lever i en värld där USA:s syften och åsikter formar världspolitiken. Kort sagt: America rules the world.

 3. Mycket bra skrivit. Hur ska saga till de s.k banan republiker att man ska folja internationell lag och manskliga rattigheter nar Israel dag efter dag skit fullstandigt pa det och kommer udan med det utan ens for nagon som helst kritik.

 4. Jävla israeliska barbarer hur länge ska världen titta på bara när dem skjuter palestinier hela tiden och sen säger dem är terrorister,om det finns nån TERRORIST då är det fan i mig ISRAEL det.USA och EU pratar om demokrati men låter Israel i 40 år göra vad fan dem vill ni borde skämas över ordet ”Demokrati” pissar på dem demokrati som säger att Israel har.

 5. EU kommissionen gjorde en undersökning den 12 November 2003 som visade att 60% av européerna ser på Israel som det största hotet mot världsfreden än Iran och Nord Korea , undersökning genomfördes i 15 av EU-länderna

  Israel PR-män vill få oss att tro att Israel är ett land med västerländska värderingar men faktum är att Israel bryter mot alla FN resolutioner och utgör en unik och allvarlig hot mot regionala och internationella fred och säkerhet
  Israel har en mycket mörkregister av brott , övergrepp , statsterrorism , brott mot mänsklighet och apartheid

  Varje gång Israel dödar barn och kvinnor så här vi folk som motiverar detta
  Israel har varit en terror stat fån början och bildades genom terror som baserad på religiös ideologi
  Israel är den mest framgångsrika terror stat under hela 20:e talet

  Etnisk rensning kommer alltid att vara avgörande för att åstadkomma sionisternas mål att skapa en judisk stat
  Israels demokratin baserad på att kasta ut så många som möjligt av ursprungsbefolkning
  Varför ska omvärlden kritisera Israel när de själva var med från början och satt grundstenen till en av världens mest rasistiska stater

 6. Vi har ju hamnat i det läget att om desperata människor försvarar sig mot våld, stöld och terror från modernt beväpnade länder så kallas det terrorism.
  Dom som sprider mest terror omkring sig kallas dock inte för terrorister.
  Som vanligt har makten lagt rabarber även på språket.
  I USA;s och israels fall börjar det nästan få ett löjets skimmer över sig, då det snart räcker med ett litet men, för att bli kallad terrorist och dessutom räcker det nu tydligen med att bara vara misstänkt terrorist för att israel skall ta sig rätten att mörda personen i fråga.
  Dom som stödjer detta kan ju svara på hur sjutton det skall kunna leda till fred och rättvisa i världen.

 7. Som Gerald Celente har sagt: When All Else Fails, You Go To War, vad tror ni att Israel kommer att hitta på när dom nästan har hela världen mot sig..??

  En FALSE-FLAG-Operation är det enda dom kan göra, en klassisk skenmanöver av stater för att utmåla politiska fiender, denna gång står Iran högst på listan, förra gången var det Irak/Afghanistan, är det konstigt att många tror att 11:e September var ett insiderjobb när världshistorien är nedlusad av exempel på såna militära operationer dessutom så kom det inte något gott ur attackerna på ovannämda suveräna stater snarare tvärtom, det var rena lögner som spreds då, precis som nu men nu har man bytt ut K:et mot ett N… Irak/Iran

  Läs på lite om fenomenet sen kan ni börja tänka själv och fundera på hur händelser framställs i massmedia..