Israel med neddragna byxor?

Idag på morgonen så har jag tittat på ett inslag från TV-programmet 60 Minutes (CBS), det handlar om att andelen kristna palestinier minskar i Betlehem och jag rekommenderar alla att titta på det på nätet.

Bilden här till höger visar hur Israels ockupation ter sig för en kristen familj på Västbanken, deras hus har Israel helt enkelt byggt in i muren. Men programmet handlar egentligen om vilka konsekvenser det får när andelen kristna minskar drastiskt både inne i Israel och i de palestinska områden som Israel ockuperar, eller blockerar som Gaza. Jerusalem är ett mål för miljontals kristna turister men får hela tiden ett sjunkande antal kristna innevånare, samma sak gäller Betlehem och andra platser som ingår i den kristna historieskrivningen. Israel är helt enkelt oroliga för att amerikanska turister kommer att strunta i att besöka landet om där inte längre finns några kristna, utan bara judar och muslimer.

Jag bekymrar mig inte om det eftersom jag är ateist, för min del kan jag tycka att det vore vissa fördelar om all religion glömdes bort i morgon bitti. Men det intressanta med 60 Minutes, som jag länkar till här, är att den israeliska ambassadören ringde upp CBS ordförande (!) och sade att han var orolig för att programmet skulle ge en felaktig (?) bild av Israel, och det redan innan det hade sänts.

Det är skojigt, USA är väl det mest tok-kristna landet i världen, och när CBS vill berätta att kristna förtrycks i både Israel och i Palestina så blev den israeliska regeringen orolig. Möjligen kan jag tycka att israelerna borde oroa sig mer över att hopplösheten bland palestinierna har ökat så att många har börjat tala om en tredje intifada..
(inslaget börjar 15 minuter in i programmet)

it Andra om: , , , , , , , ab12 sr dn12 svd12

  3 comments for “Israel med neddragna byxor?

Comments are closed.