Israel – en vansinnig nation


Den som någon gång närt ett hopp om att det ska bli fred i Mellanöstern tappar alltmer av sitt hopp om framtiden. Många islamistiska grupper talar om att landet Israel borde försvinna och upphöra som nation, nu ser världen tydligt varför den sortens tankar dyker upp och finner näring.

AB: ”Läkaren Mads Gilbert, 61, står i sjukhusentrén och ser det som resten av världen stängs ute från. Bebisar med trasiga huvuden. En syskonskara där alla tre kämpar för sina liv. Och ambulanspersonal som skjutits ihjäl när de hjälpt offren. Här är norrmannens vittnesmål inifrån Gaza. Det första han mötte när han anlände till sjukhuset Shifa i Gaza City var en kollega. En död kollega. – Läkaren hade åkt i en ambulans när den blev beskjuten. Både han och sjukvårdaren dog. Bara de senaste två dagarna har israelerna skjutit på två ambulanser och dödat personalen i dem, säger Mads Gilbert, professor i anestesi och akutsjukvård.”

Jag får dagligen e-post med bilder förställande offer för israels aggression och expansionsplaner. Israel skördar offer, mängder av offer. Dessa offer är ibland så illa tilltygade att man faktiskt inte ser att bilderna förställer människor, eller det som blivit kvar av dessa människor. Igår fick jag en bild förställande det som varit ett barn, huvudet hade träffats av något och bilden var så otäck så att jag blundade direkt. Jag överväger att visa den på bloggen utan varnande text innan, men frågan är vad gott som kan komma av det. Många som läser denna blogg anser redan att Israel är ett land som bevisat att vansinne kan drabba en nation, inte bara enskilda individer.

Den enda trösten i nuläget är att mängder av judar protesterar världen över, det var inte detta de bett om, några av dem skriver mail och kommentarer här men de vågar sällan använda sitt riktiga namn. Trycket från sionistlobbyn är för starkt och de strävar inte efter epitetet självhatande jude som kommer som ett brev på posten för många som kritiserar sionismen.

AB: ”ASHKELON. Den vice premiärministern upprepar orden som ett mantra: – Det pågår ingen humanitär kris i Gaza. Aftonbladet får en intervju med Israels vice premiärminister, Haim Ramon, 58. I ett skyddsrum på hotellet Holiday Inn, 14 kilometer från Gaza, svarar han på frågor.
AB: 400 döda, 2 000 skadade på andra sidan muren. Vad tycker du om det?
– Alla offer är beklagliga, men det är ingen humanitär kris i Gaza, säger han.
AB: Hur menar du?
– Att det inte är en humanitär kris där. Fråga vilken hjälporganisation som helst.
AB: Det har jag gjort. De säger att det är kris.
– Det är Hamas fel.”

Aftonbladet intervju med Haim Ramon visar tydligt den israeliska extremism som landet hoppas att omvärlden ska bejaka och finna naturlig. De enda som tycker att den nuvarande situationen tyder på något sunt i det israeliska samhället är olika schatteringar av fascister, här i Sverige gäller det också ”liberaler” eller ”illiberaler” som de numera kallas.

Resten av världen tappar hakan inför det folkmord som staten Israel ägnar sig åt. Våra egna politiker ”vädjar” om eld upphör. Det känns som ett stort skämt. Är det förresten någon som hört något uttalande från Mona Sahlin? Nej just det, hon var en av dem som var med och firade Israels 60-
årsjubileum. Så otacksam så att hon kritiserar landet efteråt är hon inte.

Bloggat: Motbilder Röda Malmö Annarkia Radarblogg Svensson Björnbrum Royamatilda FFF Rawia Bulten Ali Anna Paolo Peter

AB1 DN1 SvD1 VG123 Dbl1234 Pol12 it

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Etnisk rensning, Intifada III, Israel, Bombningar, Gaza, Palestina, Mellanöstern, Livni, Olmert, FN, Genevekonventionen, Ockupation, Mänskliga rättigheter, Apartheidstaten, Bosättningar, Ockupation, Blockad, Politik[/tags]


28 svar till “Israel – en vansinnig nation”

 1. Förhoppningsvis har inte alla judar i landet blivit vansinniga, men visst är staten Israel vansinnig. Man skulle inte göra på detta sätt annars. Du och andra har sagt att denna fascism har sin grund i det kommande valet, det är så skrämmande att det är som en dålig film. Människorvärdet för palestinier är noll. Och detta görs av dem som nästan utplånades i Hitlers koncentrationsläger. Det är ondska i kubik!

 2. Jag blir rädd och ledsen över det som händer. Varför bryr sig inte världen om Palestina?

  • Jag blir rädd och ledsen över det som händer. Varför bryr sig inte världen om Palestina?

   Bra fråga Anna. Dessvärre har jag inget bra svar, jag konstaterar bara att personangreppen mot dem som dristar sig att kritisera Israel bara blir grövre och grövre. Alla Israels advokater är nu engagerade i att skriva skit om dem som höjer rösten. Sådant kanske spelar in?

 3. Visst är regimen israel sjuk, det är helt uppenbart! Generation efter generation unga människor har tvingas i sin militärtjänstgöring att behandla palestinierna som icke-människor och får dagligen många tillfällen att praktisera denna onda människosyn vid vägtullarna och i inträngningar i Gaza och på Västbanken. Inte undra på att unga israeler, kvinnor som män, reser till Goa för att knarka bort resterna av vett och samvete som inte det brutaliserade våldet i israel klarat av.

 4. Det är patetiskt att Israeliska politiker endast minns hemskheterna(och gärna påminner resten av världen) ifrån 2a världkriget när man vill ha medlidande och sympati.

  Dessa politiker skulle mycket väl kunnat utgjort en del av Hitlers regering(baserat på deras agerande) om det inte varit för att de var judar.

  Jag skriver POLITIKER eftersom förhoppningsvis anser inte det Israeliska folket att dessa handlingar är berättigade.

 5. Det må være lov å stille spørsmål.

  Å være kritisk til staten Israels handlinger er ikke å være anti-semittistisk.

  Da vi var små og kranglet sa vi ”det var han som begynte!”

  Alle gode ønsker til de som jobber for fred, til hjelpearbeidere og til de som vender det andre kinn til, på begge sider av denne konflikten.

  Vi mennesker har en ting felles:
  Alle ønsker å være lykkelige.
  Krig og terror er ikke veien å gå.

 6. Det är helt sjuk men ingen vågar säga något , man hör privat om vad folk tycker om Israel och dess sett emot andra men Israel vännerna spelar alltid på förintelsen så man kan tycka och tänka on alla jordens länder och raser och befolkning men inte om Israelerna.

 7. Israel är inte en ”frisk” nation, i vart fall är inte deras politiker friska

 8. det är självklart att det finns många Judar som är trötta på Israeliska ledare som bara gillar att kriga och straffa Palestinier. därför är det alltid klokt att aldrig dra ett helt folkslag över en kam för det finns goda människor i alla folkslag och det finns trångsynta okunniga idioter.
  vare sig det är Judar eller icke Judar som höjer sin röst på galenskapen som Olmert o Livni o Ehud ställer till med så hjälper det föga eftersom de tillsammans med USA och EU redan bestämt att hamas skall besegras oavsett antal offer.
  det är hemskt det är tragiskt men så är det tyvärr o man känner sig som sagt maktlös när man inte kan göra något åt detta barbari som drabbar Palestinierna.
  det har aldrig som sagt handlat om några raketbeskjutningar utan det handlar om som jag skrev att Israel tillsammans med EU och USA bestämt sig för att en gång för alla förinta Hamas eller försvaga de så mycket att de längre inte kan höja sin röst.

 9. Det Israel gör nu är ett brott. Men det är inte ett folkmord. Varför verkar många så angelägna om att devalvera ordet? Israel har haft 60 år på sig att fullborda ”folkmordet”. En miljon ”folkmördade” bor underligt nog i Israel och verkar vara ganska levande. Och även i de ockuperade områdena ökar befolkningen trots ”folkmordet”.

 10. Det måste rimligtvis vara israels dödsryckningar vi bevittnar. Detta bestialiska beteende utesluter några som helst tankar om framtiden -likt ett djur som fastnat i en fälla handlar det bara om nuet.

  När nu all mänsklig värdighet skalats av dessa bestar återstår bara vidunder. Stackars judendom, och stackars de som är i vägen innan ridån faller.

 11. Visst är de sjuka, hur kan man annars förklara att 90% av befolkningen (inkl. barn som signerar missiler riktade mot andra barn) hurrar över folkmorden på icke-judar?

  Svårt i israel men lättare för andra judar som lever i demokratier, att åtmonstone något abdikera från självutnämnd tribalistisk ”utvaldhet” och ubermensch-status. Sett i ett sådant perspektiv blir icke-judarna av arabisk börd människor igen och utspillt blod högst påtagligt och inte bara som ”yra kackerlackor i en flaska” som någon mördargeneral uttryckte saken.

  israel som etnokratisk rasstat skall givetvis utplånas så fort som möjligt och bli en demokrati för alla medborgare oavsett ras, nog nu.

  • israel som etnokratisk rasstat skall givetvis utplånas så fort som möjligt och bli en demokrati för alla medborgare oavsett ras, nog nu.

   Jag har problem med ordet ”utplånas”. Den bör upphävas och Palestina och Israel bör bli en multikulturell och multireligiös stat med en demokratisk författning. (Varför drömmer jag hela tiden dagdrömmar..?)

 12. För all del, ordvalet kan diskuteras men inte andemeningen, denna styggelse och världsparia har utverkat sina befogenheter…

  Intressant är också, för övrigt och under omständigheterna, att Hollywood ger ut inte mindre än sex filmer om förintelsen. Knappast en tillfällighet.

  Det kan ju antyda lite om vad som är i görningen, för är rasstaten ändå på G med att ”rensa upp” bland de lokala icke-judarna kan saker lätt, medvetet eller omedvetet, eskalera till inte bara till Palestinierna Irak och Afghanistan utan också att försöka dra in USA att invadera Iran, för, som bloggaren Xymphora säger:

  ”Despite bleatings from the ’Hollywood’-controlled press, one of these movies, ’Valkyrie’ (med Tom Hanks, min anm.), looks likely to bankrupt one – or even two – of the major, indeed iconic, studios. That’s a big price to pay for a little propaganda, and indicates how important World Jewry regards its total control of the message.”

  • Jag tror att många är eniga med dig om att staten Israel bör byta namn till Palestina och bli en sekulär demokrati där folk själva avgör om de vill tro på någon gud eller ej. Ett land som tillämpar de mänskliga rättigheterna. Men ordvalet är anstötligt, många slutar läsa när de ser ordet utplåna. F.ö. så var det inte det Irans president sade heller, men det är en särskild utvikning.. :P

 13. Det finns ord som aldrig borde komma över någons läppar.
  Men visst borde israel byta namn till Palestina, bli en demokrati som låter de fördrivna få komma hem efter sextioett år och bli ett demokratiskt föredöme i Mellanöstern

 14. Och så lite konsumentupplysning!

  Ett antal av Israels advokater försöker hela tiden ställa frågan om vad vi skulle gjort om Normännen började skjuta in raketer över Sverige. De låtsas som om det är en adekvat frågeställning.

  Ja, hade Sverige ockuperat 80 procent av Norge, och dessutom fördrivit 700 000 norrmän, byggt bosättningar inne på kvarvarande norsk mark och regelbundet sänt in våra mordkommandon och dödat ett antal norrmän så.. Hade vi dessutom byggt en åtta meter hög mur och spärrat in alla Olsobor bakom murar, snott deras pengar, deras vatten och elektricitet, Ja då hade vi väl tuggat ihop till dessa raketer.

  Jag hade ALDRIG accepterat ett sådant beteende från mina landsmäns sida.

  Men vissa idioter bland sionisterna tycker uppenbarligen att det är en mänsklig rättighet att få pissa på norrmän och palestinier…

  En rekommentation: Åk dit och pissa så visar det sig vad norrmän tycker om skvättande svenskar…

 15. Ja det finsn mycket skitinformation utifrån nu. Bonniers Newsmill är väl den riktiga sionistmegafonen just nu. Det verkar som om ”Simulev” ska godänna alla texter innan de släpps fram.

 16. Det verkar som om det aldrig var tänkt att Israel skulle bli en ”suverän stat”. När man granskar Balfourdeklarationen från 1917 så talas där endast om en nationell hemvist för det judiska folket i Palestina.
  Enligt internationell rätt finns heller inget stöd för att en stat har ”rätt att existera”. Detta begrepp har uppstått, helt unikt, inom internationell diplomati för Israel men betyder, för den skull, heller inte ens ”rätt till självbestämmande” eller att någon kan använda dessa famösa begrepp för att legitimera ensidiga krav.

  Om en stat ska ha ”rätt att existera” måste första frågan i så fall bli: Var?. Israels gränser har aldrig blivit fastställda och de har heller aldrig uppgett sina planer för gränsdragning.
  Tänker de begränsa sig till Palestina eller planerar de ett världsherravälde? Ingen vet.

  Det blir därför omöjligt att, som Sigge #14 skriver, utplåna en ”statsbildning” som inte ens existerar.
  Däremot kan, och borde, namnet ”Israel” utan vidare utplånas och ersättas med ”det i Palestina ockuperade territoriet”.

 17. ”Det blir därför omöjligt att, som Sigge #14 skriver, utplåna en “statsbildning” som inte ens existerar.
  Däremot kan, och borde, namnet “Israel” utan vidare utplånas och ersättas med “det i Palestina ockuperade territoriet”.”

  Jag skrev att ”israel som etnokratisk rasstat” bör utplånas, skrotas etc, vad man nu vill använda för ord.

  ”israel” är här helt synonymt med rasstaten som sådan och som politiskt/rasfascistiskt fenomen (inte med människorna i den). Det är inte bara möjligt utan livsviktigt för Palestinierna och världsfreden att en sådan konstruktion utplånas, skrotas, raseras och slängs i historiens skithög för evig tid. Sedan kan alla medborgare oavsett ras & etnicitet under lika rättigheter bo under samma demokratiska tak.

  Riktigt dock att landet saknar inte bara författning utan också gränser, anledningen till detta förklaras bra av landets flagga som symboliseras av en punkt mellan de två floderna Eufrat och Nilen och 60 års markstölder och ockupationer. Meningen? Terroristen och presidenten Ben gurion såg framför sig, förutom en del ”visioner” som man redan realiserat en ”globaliserad värld med Jerusalem som huvudstad”….

 18. Det sägs att var tids problem tar sin tid att överbrygga.
  Och om människor i grupp bestämt sig för vara oense, så verkar det finnas en tidsrymd av ca 30 människoår som håller det ihop.
  Därefter kommer en uppluckring, därför då har äntligen tillräckligt många av de ”gamla” ivrarna försvunnit ut i historien, så de ny ”ivrarna” kan skönjas.
  Och det är dessa, som i alla fall jag börja skönja idag, i detta 30-åriga eländes dilemma.

 19. Det är för jävligt när man läser norska debattsidor på nätet. samma tendenser till israelkramande finns där också. Man undrar vad somliga tänker med?

 20. Angående Israel och palestinerna.

  Författaren Thomas Carlyle (1795-1881)
  sade en gång:
  ”Överallt står människans själ mellan
  en ljusets och mörkrets hemisfär”.

  Det är lätt för oss som sitter i vårt
  relativt trygga Sverige och ha en massa
  åsikter. De flesta av er som besöker denna
  sida känner till historien. Staten Israels
  utropande 1948, sexdagarskriget 1967 där
  ca. 750 000 araber fördrevs och till sist
  samlades i flyktingläger i Gaza och på
  Västbanken där de flesta fortfarande finns.

  Båda sidor hävdar sin rätt till land, trygghet
  och suveränitet. Båda sidor hävdar sin rätt
  till sin tro och sin frihet. Båda sidor begår
  övergrepp emot civila.

  Jag är absolut ingen expert på det här, men
  för mig verkar den ständigt pågående konflikten
  vara ett Moment 22. Ingen kommer att ”vinna”,
  därför att alla på ett eller annat sätt kommer
  att förlora. Om Hamas (och en del andra arab-
  stater) erkände Israel som en stat skulle
  kanske en dialog kunna inledas. På samma sätt
  måste staten Israel erkänna palestiniernas
  rätt till sin del av landet och kanske ge
  upp en del av de ockuperade områdena.

  Jag är emot allt våld. Men jag tycker att
  alla människor/folk har en rätt att försvara
  sig emot aggressioner.

  Jag vet inte hur det ska gå.

  Är det någon som vet det?

  Med vänlig hälsning
  Tom J

 21. Men om vi säger såhär då: Staten som idag kallas Israel bör avskaffas då? De gränser som sattes upp 1947 ska upphävas, landets styre tas ifrån den rasistiska sionistregimen och istället delas 50/50 mellan folken judar och palestinier som bor där. Detta skall ske utan så mycket som ett hårstrå kröks på någon som bor i landet eller i något av grannländerna.

  Jag fattar att ordet ”utplåna” låter illa när det kommer till Israel, men det galna landet kan inte tillåtas att existera mer. Det kommer att dra världen in i krig så länge det finns.

 22. Javisst Nicklas Eriksson! #27,
  Avskaffa är ett bättre ord. Har nu testat att dra in några långa texter där ordet ”Israel” ofta ingår till ordbehandlaren och ersatt detta med sök- och ersättfunktionen till ”Palestinska ockupationsmakten.” Fungerar utmärkt och Israel avskaffas genast ut ur sinnebilden. Dess existens upphör!

  Uppmanar härmed alla hackare och programmakare att fixa ett tillägg för webbläsaren som ersätter på samma sätt. Om det inte redan finns måste det genast skapas.