Israel bygger ett Auschwitz åt palestinierna


Jag konstaterar att, som vanligt måste jag tyvärr säga, Dagens Nyheter har ännu inte noterat att Olmert kommit med ett fiktivt ”fredsavtal” i förhandlingarna med Olmert.


Det finns egentligen
inte speciellt mycket att tillägga, det går att komma med hur många förslag som helst så länge Israel tänker fortsätta att ockupera Jerusalem och dess omgivningar. Vad än israelerna kan tänkas komma upp med för fantasifulla förslag så finns det ingenting som tyder på att de vare sig menar allvar eller ens förväntar sig att någon av kvinna född ska tro på att de menar allvar. Ett slående bevis på detta är de ”premiär-
ministerkandidater” man skrapat fram.

Hampus Motbilder: ”De israeliska premiär-
ministerkandidaterna är inte guds bästa barn. Tzipi Livni har nu kommit ut som tidigare Mossad-agent (Israels motsvarighet till KGB). Som sådan har hon medverkat i de dödspatruller vars uppgift det varit att mörda palestinska ledare som befunnit sig i europeiska länder. Bl.a. medverkade hon i mordet på Mamoun Meraish i Athen. Meraish befann sig då i en bil tillsammans med sina tre barn, 4, 9 och 13 år gamla, som alla skadades i attacken som utfördes av två beväpnade motorcyklister som urskillningslöst besköt bilen.”

Åter en i raden av terrorister som är på väg mot den absoluta makten i landet, jag antar att jag inte behöver rapa upp namnen på dem som innehaft ämbetet förut, jag vet faktiskt inte någon som inte varit terrorist och mördare. Men ”förhandla” gör de, bilden illustrerar den palestinska synen på saken.

Rawia Morra: ”Det känns märkligt att räkna och följa med det som Olmert presenterar som 93 procent av hans ut-tuggade lögn, som säkerligen godkänts Vita Huset, när man kommer ihåg att den amerikanska ambassaden i Baghdad sträcker och vältrar sig över 420 000 kvadratmeter irakisk mark mitt i huvudstaden Baghdad.”

Hebron, Västbanken
Bilder från Hebron på Västbanken

Att media behandlar Mellanösternkonflikten styvmoderligt har vi tyvärr fått vänja oss vid. Det är möjligt att det handlar om en ägarfråga

Olmert, Abbas

för vissa tidningar och TV-kanaler, även om tanken känns lätt motbjudande. Men tyvärr så har även Sveriges Radio fått en allt sämre bevakning i regionen. Häromdagen så beskrevs Israels apartheidmur som ”vacker” av SR:s korrespondent Cecilia Uddén, dessutom beskrevs den dödliga och elektrifierade rakbladsvassa barriär som Israel satt upp som ett ”stängsel”. Den palestinier som försöker passera den spärren blir antingen elektrifierad eller dör av blodförlust.

Hebron, Västbanken
Bilder från Hebron på Västbanken

Personligen är jag ytterst pessimistisk när det gäller palestiniernas framtid i sitt eget land. Israel håller på att bygga ett eget Auschwitz åt palestinierna. Lägret i Gaza är klart och nu håller man på att färdigställa det på Västbanken.

SvD DN1 HD SDS Dagen it

Andra om: , , , , , , , , , , ,

[tags]Israel, Palestina, Olmert, Abbas, Livni, Mellanöstern, Apartheidmuren, Auschwitz, Statsterrorism, FN, EU, Politik[/tags]


24 svar till “Israel bygger ett Auschwitz åt palestinierna”

 1. -Nog har sionisterna tagit lärdom av Hitler, det är knappast på någon punkt som de avviker från den nazistiska läran! Skitstövlarna och marodörerna!!!

 2. Ännu en gång påstår man sig ha erbjudit sig så gott som allting och att palestinerna ratat!

  Syftet? Varför släpper man ut sådana lögner till israelisk press? om tio år kommer någon israelisk professor att räkna upp dett tillfälle som ett av många som palestinerna missat att grabba tag i freden.

  Men den här gången har inte någon hört om Olmert fred i Ramallah. Det är bara alla andra som hört talas om det :-)

 3. @Mats K:

  Eller Treblinka, Bergen-Belsen och liknande. Helt klart är att man håller på att göra sig av med palestinierna, jag klurar på att visa lite bilder från Hebron, det är en rasism som är helt i paritet med den nazistiska. Dessutom med klotter på väggarna ”Gasa Palestinierna” och liknande…

 4. Jag tror att det är bara en tidsfråga innan Murens syfte blir klar och
  tydlig. Västbanken kommer att få det tusen gånger värre än Gaza. För mig är
  Västbanken redan ett Awschwitz.

  Man går in och avrättar vem man vill när man vill utan att någonsin ställas
  till svars! Vad är det? Vänta tills palestinierna börjar törsta. Snart finns
  inte tillräckligt med vatten till alla därför att Israelerna dränerat och dränerar landet på vatten för sina industrier, jordbruk och swimingpooler.

  Palestinierna kommer att fly därifrån för
  något som vardagligt som ett glas vatten. Och då kanske främställs det som en sorts naturkatastrof, istället för att rikta anklagelser om vattenstöld mot ockupanterna.

 5. Allt annat än att sionisterna vill ha ut palestinierna ur landet är lögn
  och förbannad dikt.
  Och nu skyndar man på processen av bara fan!
  För övrigt finns det inte ett enda avtal som israel under sina sextio år, av mer eller mindre stulen maktposition i området, inte brutit emot. Allt fredsmäkleri har bara bara varit ett raffinerat, långdraget och arrogant spel för gallerierna.

  Det är helt förståeligt att den s.k fredsprocessen, i folkmun går under det ytterst adekvata namnet: the piss-process…

 6. När jag skriver vänta tills palestinierna börjar törsta så menar jag inte att de inte törstar redan idag.

  Var bjudna till lunch hos en palestinsk familj från Västbanken som bor här i Stockholm för en månad sedan. Redan då led deras släktingar av vattenbrist och måste återanvända tvättvattnet till städning, dusch kunde man inte göra varje dag eller varannan dag heller torts värmen. Men det kan komma tider då vattnet inte räcker till just livsuppehållandet.

  I sin reportage om den vackra muren berättade Uddén att ytterligare källor som ger 4 000 000 kubikmeter vatten årligen har nu hamnat på den israeliska sidan av muren.

 7. Det finns inga gaskammare i Gaza och ingen systematisk utrotning, så Auschwitz-analogin känns inte helt rätt. Att Gaza-förvandlats till ett koncentrationsläger är dock klart och FN:s sändebud har slagit fast att det handlar om folkmord (om än ett långsammare än nazisternas).

  Benyamin Netanyahu, en av israels premiärministerkandidater, har tidigare sagt att han vill stänga av allt el och vatten till Gaza. Då skulle det bli ett Auschwitz på riktigt.

 8. @Hampus Eckerman: Benyamin Netanyahu, en av israels premiärministerkandidater, har tidigare sagt att han vill stänga av allt el och vatten till Gaza. Då skulle det bli ett Auschwitz på riktigt.

  Tvivlar du på att det kommer? Det är ju redan på väg i hög fart…

 9. Nej det finns inga gaskammare på Västbanken, men uppenbarligen så anser bosättarna att det är en brist. Men israelerna har redan bombat elverket i gasa, man har stulit PLOs pengar, de håller på och stjäl alltmer av det vatten som palestinuerna skulle haft. Jag undrar efter skillnaden? Lyssnar man dessutom vad de exremaste säger så är det ditåt det lutar.

 10. Jinge, du skriver i inlägget ”Personligen är jag ytterst pessimistisk när det gäller palestiniernas framtid i sitt eget land.”… sen när finns landet Palestina?
  Och var har du hämtat bilderna till inlägget. Jag kan fixa fler om du vill… i Paint. Vad står initialerna JDL för?

 11. Jonatan

  Skitsamma vad landet hette eller inte hette. Det ger er inte rätt att ta livet av dess ursprungliga befolkning heller. Israel har det aldrig hetat heller för den delen.

  När gubben Abraham köpte en gravplats åt Sara i Hebron, gjorde han det därför att han var en främling, inte en konung.

 12. Köpte och köpte förresten. Även det måste ha varit en efterkonstruktion. En av alla tusensagor i GT.

 13. Åk till Hebron Jonatan och kolla allt klotter som finns på väggarna där. Har du inte sett det på teve?

  Du kan passa på och fråga bosättarna vad JDL betyder. Och israeliska armén som skyddar dem när de misshandlar folk och slår sönder deras hus.

  Men akta dig för att passera i den palestinska marknaden. Om de ser några eventuella kunder på marknaden så häller de klor på dem från de övre våningarna som de ockuperar.

  Du riskerar att se dina kläder förvandlas till aska medan du bär dem.

 14. Olmert är mycket känd för sina undanflykter , lögner och bedrägeri
  När förhandlingarna i Camp David misslyckades fick vi höra att Ehud Barak har erbjudet Arafat 99% av de ockuperade områdena och att Arafat tackat nej och nu försöker Olmert att upprepa samma scenario fast den här gången med 93%
  Det vad Olmert vill är att palestinierna ska avstå hela Östra Jerusalem och avstå rätten att återvända
  Han kräver att barriären ska vara Israels fasta gränser i framtiden , om man ser på barriären storlek då kan man förstå att det som återstår är 64%
  Olmert påstår att Abbas har accepterat överenskommelsen och frågan är varför har de inte undertecknat avtalet ?

 15. 2. Osakliga personangrepp eller provokativa kommentarer är inte tillåtna.

  6. Okontrollerbara och overifierbara faktauppgifter accepteras inte.

 16. Sarah G ”-Nog har sionisterna tagit lärdom av Hitler, det är knappast på någon punkt som de avviker från den nazistiska läran! Skitstövlarna och marodörerna!!!”

  I bland kan man faktiskt också ta det ett steg bakåt och då ser vi att Hitler bara tagit lärdom av britterna. Blev så tidigt som denna vecka påminn genom sommarprataren på P1 om britternas fruktansvärda aktioner i Irland för några hundra år sedan. Där man även kallade Irländare för djur. Så Hitler lärde sig av britterna, körde samma metoder och utvecklade andra. I dag har vi Israel som begår folkmord på Palestinier.

  På tal om något helt annat på eran stavkontroll på datorn har ni ordet Palestinier? Inte jag, så jag fick lägga dit det. Men israeler har jag.

 17. Jag vet inte om jag skulle gå så långt som att kalla Gaza och Västbanken för koncentrationsläger, men man kan nog utan vidare klassa det som ghetton av sann Warsawamodell.

  Det är annars lite märkligt – men på samma sätt som det ibland sägs att barn till misshandlande föräldrar själva blir frekventa utövare av barnaga så tycks det vara så att länder tar till sig av sina tidigare förtryckare.

  Israel förföljer ett folkslag på samma sätt som det judiska folket själva har blivit förföljda och jänkarna försöker pådriva andra sin vilja trots att det var orsaken till att de en gång i tiden flydde från Europa och skapade en egen nation.

  Är det någon slags nedärvd grupp-psykologi som spökar? Den mobbades rätt att ge igen?