Israel – Århundradets Desperados


De senaste åren har vi fått uppleva att Israel gjort Gazaremsan till ett friluftsfängelse för de palestinier som bor och lever där. Man har stulit deras pengar, bombat deras kraftverk, stängt av transporter av mat och medicin och dessutom hindrat Gazaborna från att få det vatten de behöver.


Befolkningen i Gaza
har blivit allt desperatare, och eftersom palestinier inte tillåts ha vare sig kanoner eller stridsvagnar så har vissa extremister börjat bygga raketer som de skjuter in över sina plågoandar.

I Israel drabbas givetvis enskilda civila av dessa raketer, det har inträffat dödsfall även om de lyckligtvis har varit sällsynta. Och om orsaken till palestiniernas frustration är världen enig, möjligen med undantag för Israel och USA, men då inträffar nästa sak som skulle visa sig vara en svår motgång för de inspärrade palestinierna. Detta svåra visade sig vara folkopinionen i Israel. De har nämligen uttalat sitt starka missnöje med den regering som leds av Ehud Olmert, och man insåg då att detta missnöje kan leda Netanyahu direkt till premiärministerposten.

En av orsakerna till missnöjet med Kadima var Israels misslyckade krig mot Hezbollah i Libanon. Visserligen dödade man ett par tusen civila libaneser och ett antal FN-tjänstemän, men Hezbollah växte sig starkare än någonsin. Av någon anledning så blev libaneserna förbannade på Israel som vräkte ner klusterbomber, bomber som än idag lemlästar och dödar libanesiska barn.

Folket inom Kadima tar då fram en listig plan. Det gäller att visa den israeliska civilbefolkningen att Kadimas politiker minsann också kan vinna krig, därför ger man sig på den lilla palestinska folkspillran som man håller på svältgränsen i Gaza. Man sätter in en av världens starkaste krigsmaskiner mot ett folk som inte kan försvara sig. Och man gör det enkom för att visa sina väljare hur potenta ledarna är i Kadima.

Oavsett vad Israels församlade advokatkår, den s.k. Israellobbyn, tycker om detta så är det sanningen, en sanning som är rapporterad av alla tidningar, Radio och TV-bolag runt hela vår glob. Kriget mot de försvarslösa palestinierna beror på att man vill vinna valet i februari mot Benjamin Netanyahu.

Det Israel har gjort är således att urskillningslöst bomba ett litet inspärrat och i princip försvarslöst folk, människor som man först ser till att de saknar mat, medicin och vatten. Man gör det för att Kadima ska få behålla makten efter det val som kommer i början av februari månad. Man startar således ett krig beroende på inrikespolitiska hänsynstaganden, ett krig för att övertyga den inhemska opinionen.

Det gör Israel, den enda staten i Mellanöstern som har kärnvapen i sina förråd, landet som har mördat närmare tusen palestinier på två veckor, människor som mördats på grund av israeliska politikers strävan att behålla makten.

Det vi har all anledning att oroa oss över är om den judiska staten, som av många beskrivs som en rasistisk apartheidstat i Sydafrikas anda, kan komma att använda dessa atombomber mot sina civila grannar i något läge.

Jag har tidigare frågat mig om en stat, vilken än det vara må, kan utveckla symptom som är att likna vid sinnessjukdom. Det är visserligen en absurd tanke att en stat skulle kunna bli mentalt sjuk på samma sätt som en enskild människa, men ser man till verkligheten så är frågan adekvat. Det har aldrig funnits något berättigande i att kollektivt straffa en civilbefolkning för vad enskilda extremister gör, men Israel bryter mot alla krigets lagar, de struntar i Genèvekonventionen och alla FN:s resolutioner.

Det är med andra ord en befogad fråga om denna lilla krigiska nation ska få hålla sig med bomber som kan utplåna alla större befolkningscentra i världen. Har de någonsin uppvisat ett politiskt omdöme stort nog? Och om Olmert, Livni och Barak är beredda att offra några tusen palestinier för att vinna valet, vad är då Benjamin Netanyahu kapabel att göra då han varit premiärminister ett antal år och ligger under mot Kadima inför kommande val i opinions-
mätningarna? – DN12 SvD12 AB123 VG123 DBL12 it

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Israel, Kärnvapen, Atombomb, Kadima, Likud, Netanyahu, Olmert, Livni, Barak, Opinion, Val, Palestinier, Gaza, Offer, Judiska staten, Partipolitik, Libanin, Hamas, Hezbollah, Politik[/tags]


9 svar till “Israel – Århundradets Desperados”

 1. Lägg till det som palestinierna gjort mot sig själva. Korruption tex av medel som skänkts av bl.a Sverige, och stridigheterna mellan Fatah och Hamas med t.o.m gatustrider. Du gör det så enkelt för dig…

  • Va? Det har jag skrivit om. Dessa stridigheter var vansinniga, men de stöds direkt (inte indirekt) av USA/Israel. Det är dessa bägge länder som skapat konflikterna. Hur skulle det vara att läsa en bok för ovanlighetens skull?

 2. Jag tycker att det är dags att sluta beskriva invasionen i Gaza som om det gällde strid mellan två jämnställda parter. Palestinierna har femtio atombomber, färdiga för anfall, de har den allra senaste vapenteknologin från storebror USA – och de drar sig inte för att använda vit fosfor mot civila, barn, kvinnor och åldringar.
  Vad har Hamas?
  Inte mycket!
  Dödstalen talar sitt tydliga språk.

  Det är så oerhört fegt, arrogant och vidrigt det som israel nu försöker fullfölja med sin ”slutgiltiga lösning”, att på längre sikt se till att livsbetingelserna blir så outhärdliga för de stackars palestinierna att det inte längre går att hålla dem vid liv.
  Syftet är att försvaga dem till döds, eller att ett större antal flyr från AB Det Heliga Landet, där våldets representater till största delen ägnar sig åt värsta tänkbara terror mot ett försvagat folk.

  Power to the Palestinian people!!!

 3. Joachim Jensen, når jeg ser sånt som det du har skrevet her blir jeg flau over å være norsk.

  Hva feiler det deg?? Hvordan er det mulig at den ene sidens oppfordring til masseslakt er gal, men den andre sidens identiske oppfordring er riktig?? Hvordan kan hjernen din komme frem til dette?

  Det eneste svaret jeg kommer på er at du er ødelagt av religion. Jeg synes synd på deg.

 4. Man får lust att enrollera sig i Palestinas armé, om de nu hade fåt ttillstånd att ha någon!