Islam är ljuset?


Om man tar del av det amerikanska nyhetsflödet så häpnar man ofta över den puritanism som råder i USA. Vill man skada en amerikansk politiker så kan man beskylla vederbörande för att vara – muslim.

Och för att fortsätta demoniseringen av en stor del av planetens befolkning så ger man uppmärksamhet åt en liten talande docka, vars joller låter som om den bland annat säger ”- Islam är ljuset!”, detta trots att den troligen är från Kina som minsann inte är speciellt positivt till någon religion över huvud taget.

Tidningen Dagen är f.ö. en sida som jag ofta besöker. Nu har de också en artikel om att bussar i Storbritannien kör omkring med reklam för ateism, och att den kampanjen drar in rekordresultat. Dagens medarbetare anser nog att de gjort sig nyttiga.

Videon här är producerad av Fox Television.

Dagen1 it

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]Pingströrelsen, Dagen, Filadelfia, USA, Fox, Islam, Islamofobi, Religion, Mediekritik, Politik[/tags]


14 svar till “Islam är ljuset?”

 1. Inte för att jag förstår varför en docka ska säga sådant. Vem har sett till att en docka talar om Islam? Och även om dockan säger Islam is the light, var är problemet?

  Den absoluta majoriteten av de leksaker, spel filmer och kläder för barn, som svämmat marknaden i årtionden är amerikanska. Sådana som är tillverkade av giftiga material eller har giftiga budskap och åtminstone folk i den fattiga delen av världen inte kunnat stå emot alls. Allt det har amerikanerna inget emot, men en docka som kanske säger något blir till en sådan spektakel. Det visar på hur skört detta samhälle är, hur paranoida och hatiska dessa människor är.
  Jag har aldrig hoppat upp för en docka som säger någon amerikansk dumhet. Inte av skräck i alla fall :-)

 2. Det är en del av ett krig. Lyssna till vad folk säger i filmen, Bush och hans hejdukar har varit skickliga i att demonisera islam.

  Det är bara att ta av hatten och säga snyggt jobbat. Ett annat resultat är att hatnivån ökar och därmed risken för vanligt folk. Det påminner en del om hur antisemitismen drevs framåt före WWII.

  När hatet är tillräckligt starkt så är grunden lagd för ytterligare ett folkmord.

 3. Det komiska är att Obama beskylls både för att vara muslim, alltför inspirerad av radikal kristendom och för att vara ateist – samtidigt! Om man letar hittar man säkert nån antisemit som tror han är jude också.

 4. Jag såg dockan för några dagar sedan på s.k. ”WOW-TV”
  http://video.msn.com/video.aspx/?mkt=sv-se&vid=c3402d5b-1031-415d-a0ff-8f88e836c154&from=SVSE_MTV&tab=m1224225742269&wa=wsignin1.0

  Ärligt talat var det tragikomiskt att se i vilken paranoja-värld lever vi i, samtidigt det att fobi mot allt som handlar om islam och muslimer legaliserades som en vanlig vardaglig rutin.

  Jag såg väskor, tröjor och även skor för barn liksom vuxna med kors och änglar likadana som man målar i kyrka, men har aldrig hört att någon har sagt om att detta är dåld religiös budskap.
  Minns att jag såg på en blogg Jesus-dockor som säljer man i Jerusalem, och..?

  Men jag ska inte bli förvånad om man börjar att producera dockor som ska säga ”Islam är terrorism! Muslimer är ondska!”

 5. Bara för att knyta ihop trådarna läser jag idag i arabisk press om en ny konflikt som håller på att blossa upp i Israel: det är den gamla moskén i byn Salama utanför Jaffa som håller på att förvandlas till en nattklubb. Muslimska föreningar säger: Det får inte ske.

  Ännu ett muslimskt tempel kommer att bli en skådeplats för alkoholservering, fylla, dans och hångel.

  Att supa och hångla i moskér verkar vara väldigt åtråvärt för israelerna. Undra om orgasmer blandade med rasism och hat känns häftigare.

 6. Rawia!
  VA..?!

  Kan du hitta info på arabiska al jazeera eller..?
  Skriv om det, lite mer, vad väntar du på, snälla..? :o(

  Det kändes som att jag måste läsa din kommentar #7 i flera gånger för att äntligen bli säker och tro på mina ögon! Skrämmande och oacceptabelt!

 7. Nu förstår jag ju plötsligt Carl Bildts alla underliga uttalanden. Han är naturligtvis också programmerad att göra automatiska uttalanden precis som dockan, dock är ju han programmerad av USA.

 8. Men, Rawia, hur ska man f*n veta det om man inte kan läsa arabiska? Du är känd som översättare så borde vi få texterna översatta :o(
  Frågan är varför andra medier inte talar om det som en av största påhopp på muslimer och kränkning av deras religion som någon har kommit med?
  I alla fall, liknande saker kommer aldrig att ske utan att det uppmärksammas förr eller senare, och självklart kommer det att orsaka ännu större hets mot Israel som kanske man vill ha – för att ”försvara sig” och på så sätt ta över ännu mer mark!

  Vidrigt.

 9. Ida!

  Ska Rawia sitta och översätta allt för att hon är en ”känd översättare” ??

  Har hon inte nog med sitt yrke tror du?

 10. Tom :-)

  Det är det de inte gör! Alltså äger det! De som äger det är muslimska Waqf efter det att byborna fördrevs därifrån.

  Skitförbannad skulle du bli om någon körde ut dig från din stad, din by, och förvandlade din kyrka till en inspelningsplats för porrfilmer, särkilt om de som gör det, inte är kristna utan exempelvis muslimer. Och det har hänt. Porrfilmer har spelats in på moskéer.

  Jag har aldrig varit inne i en moské för att be med det skulle aldrig falla mig in att förvandla ett buddistiskt tempel exempelvis till en nattklubb. Men jag kommer från en ett samhälle med många etniska grupper och religioner och har lärt mig vad respekt för den andre är, även om jag inte förstår hans språk eller hans tro.

  Till skillnad från vissa andra som kallar allt som de inte begriper för trams. För det är sådant som kan framkalla massakrer och folkmord i slutändan.

 11. ”Varför ska det gullas med islam på detta vedervärdiga sätt?”, HAHaha. Du är verkligen rolig du!!! Eller menar du allvar??? Och hur ska man göra för att inte gulla med Islam??? förinta den?? Din idiotiska kommentar skrämmer verkligen! tycker verkligen Islam och muslimer inte behöver ”gullas” med, de klarar sig verkligen utan västvärldens ”gullande”!! Fy vad din intolerans stinker!