ISIS attentat i Tunis igår.


Tunisienexperten Charlotte Svärdström har skrivit böcker och flera blogginlägg här. Hon har berättat ”Efter drygt tio år i landet Tunisien där jag bl.a. upplevde revolutionen 2011 tror jag mig vara lite av röd expert på Nordafrika. Har skrivit många artiklar och kommer i januari ut med en bok ”Upproret i Tunisien med Jenny Bond direkt”.
Hon har även publicerat ”Arbetaren i stället för kungen” 2000, ”Goda Granitens skrönor” 2001, ”Häxdikter” 2003, ”Jenny Bond i befriat land och andra berättelser” 2007, ”Blicken mot bergen”, Kharouba 2009 och ”Ya Mohammed, revolution” 2013.

Idag rapporterar Charlotte

”Kl 17.20 den 24 november slog islamistiska staten till i Tunisiens huvudstad Tunis. En polisbuss ur presidentens egna säkerhetsstyrkor blåstes i luften när den svängt in från AvenueBourguiba vid Place de la Liberty. 12 död, 27 skadade. Vi är i krig med islamisterna sa president Beji Essebsi tre timmar efter dådet. Flygplatsen Cartage hade stängts, utegångsförbud inträtt mellan kl 21.00 och 05.00. Sen kom hycklarnas parad med solidaritetsyttringar. Först på plan var Ghanouchi, för islamistpartiet Ehnada, troligtvis inblandad i attentatet liksom de flesta terrordåd som Tunisien utsats för de senaste två åren.”

XVMfb9fdcf4-938b-11e5-8c96-8807ea764bf1
Bomben vid AvenueBourguiba exploderade efter skärpta motsättningar inom de styrande skikten de senaste dagarna och ett ohyggligt mord på en tolvårig pojke i SidiBouzid samma dag som terrorattentaten ägde rum i Paris.
En självmordsbombare?! Ett insiderbrott?! Såväl polis som militär har blivit infiltrerade från den internationellt verkande islamistiska staten. Hur försvarar man sig mot professionella mördare och en organisation av vapen och oljehandlare styrda från Washington, Stockholm, Paris och andra europeiska storstäder?!
NATo-demonstration III
Hur många har ställt sig frågan om vilka som är finansiärar bakom hela verket?
Gör det DU var du än befinner dig och är det i Sverige så aktivera dig i nätverket NEJ TILL NATO. Stöd de folk som drabbas av terrorism.

i Andra om: , , , , , , , ,

Le Figaro – attentatet i Tunis