Irland MÅSTE rösta igen, säger Sarkozy!


Ord som demokrati och medinflytande nedvärderas alltmer för varje dag som går. Det är inte bara FRA-lagen, en av de saker som inte uppmärksammats tillräckligt mycket är Irlands nej till den nya konstitutionen.


Jodå, tidningarna har rapporterat
om det, men det nya som Sarkozy slänger ur sig har ännu inte riktigt gått fram.

Dagen: ”Irland måste genomföra en andra folkomröstning om Lissabonfördraget, kräver den franske presidenten Nicolas Sarkozy, som nu är EU:s ordförande, uppger nyhetsbyrån Reuters.

– Irländarna måste rösta igen, sade Sarkozy i dag till kollegor i partiet…”

Så var det med medinflytandet i den Europeiska Unionen. Irländarna röstade fel och därför så måste valet göras om. Antagligen ska det kryddas med lite extra inkomster för Irland så att medborgarna blir mer positivt inställda, men om man kan kalla det för demokrati är tveksamt. Men så är inte heller EU något som bygger på demokrati, det är en elit som bestämt om EU och samma elit bestämmer nu inom EU. Politikereliten, de som förstår allt så mycket bättre än de vanliga medborgarna.

Sarkozy är ett levande bevis på att demokrati inte existerar om den inte gör det på hans

EU, Demokrati

villkor. Det är exakt samma inställning som svenska politiker har, och det är orsaken till att vi inte får folkomrösta om Lissabonfördraget.

Vi kan ju rösta fel gubevars… Men demokrati?

Icke!

Dagen SDS HD DN SvD i t Svensson om Chile

Rawia om Libanon

Andra om: , , , , , , , ,

[tags]EU, Lissabonfördraget, Irland, Folkomröstning, Politikerelit, Politikerförakt, Demokrati, Elitprojekt, Politik[/tags]


10 svar till “Irland MÅSTE rösta igen, säger Sarkozy!”

 1. Sarkozy har rätt i att medborgarna måste få rösta- men inte bara Irlands folk.
  Dax att ta upp debatten om varför vi inte får rösta i Sverige. Reinfeldt kan väl inte längre sägas representera Sverige. Ok han blev vald på falsk marknadsföring. Men det finns ingen VDN-deklaration på politiker tyvärr.
  Folkomröstning NU!

 2. @Björn Wadström:

  Ja det är märkligt att folket inte anses kloka nog att ta ställning. Särskilt när man ser hur kloka politikerna är…

 3. För säkerhetsskull kanske denna andra Irländska omröstning skulle hålla i Frankrike, man kunde ju låta nöja sig med att låta de Irländska europaparlamentarikerna representera det Irländska folket.

 4. Det är det jag kallar västerländsk demokrati när den är som allra bäst!
  Jag ser det som mycket generöst att gräsrötterna på Irland ges tillfälle att rösta än en gång. (När nu dessa puckon inte förstod sitt eget bästa i det förra!)

 5. lustigt! Ska de fortsätta rösta tills det blir ett ja?? Är det inte en form av diktatur?? Att trötta ut medborgarna?

 6. Dags för Sverige att rösta för ett EU utträde! Det går inte va?
  Hur sjutton kan att en idiot i Frankrike eller en kärring i Tyskland representera oss i Sverige? De har inte ens samma moraliska värderingar som oss!

 7. Korruption, korruption, korruption.
  Miserabelt folkförakt.

  Envåldshärskare, oanständiga profitörer, krigsförbrytare, fascister, maffiagangsters, storsvindlare, bankirer, vapenexporten, krigshetsare, narkotikahajar, krimminella ligor, gamla ss- are är bl. a de som styr EU- eliten.

  Dessa vill våra etablerade partiledare samarbeta med…

  Leve folket! Leve demokratin!

  Folkomröstning nu!

 8. OM det skulle bli en ny folkomröstning i Irland; vad skulle då resultatet bli?

  Nu är jag visserligen emot Lissabonfördraget ty jag anser att makten skulle bli än mer koncenterad i EU. Fast låt oss anta att
  jag skulle varit för detta fördrag och bott på Irland och alltså röstat ja till det.
  Vad skulle jag då ha röstat en andra gång när EU:s nuvarande ordförande säger att resultatet i folkomröstningen inte är acceptabelt och att ni måste rösta igen?
  Inte tusan skulle jag ha röstat för att den personen skulle ha fått mer makt.