Intifata III, Israels slakt har börjat


Som jag skrev igår så planerade Israel att sätta igång dödandet av palestinier nu i samband med helgerna. Orsaken är givetvis att folk är upptagna med annat än att bry sig om Mellanöstern-
konflikten.

Samtidigt hävdas det i Jerusalem Post att västliga media inte rapporterat om de palestinska Qasamraketer som skjutits in i Israel, det har rapporterats i samtliga svenska tidningar jag läst, och dessutom i radio och TV. Det gäller också samtliga utländska medier som jag följer på nätet, och det är inte få. Med andra ord så är det en lögn som Jpost presenterar för sina läsare.

Jpost: ”The officials also said that the barrage of rocket and mortar attacks over the last few days had not been covered that widely in the international press, which is currently focusing on Christmas holiday stories. Though an argument could be made that this would be a good time for a military operation, because much of the world is currently on vacation and not focusing on the Middle East, others say that because the world has not paid sufficient attention over the last two days to the pounding of the western Negev, any massive IDF attack now would seem inexplicable.”

Jag anser att Sverige och EU:s politiker sviker Israel och i förlängningen alla judar om man inte agerar kraftfullt mot denna aggression. Den kommer med hundraprocentig säkerhet leda till en kraftigt ökad antisemitism och det är inte de israeliska politikerna som drabbas. Det är fullständigt oskyldiga människor världen runt, människor som inte alls stöder den israeliska aggressionen. Först svälter Israel ut palestinierna, stjäl deras pengar, stänger av vatten- el och oljeleveranser. Sedan hindrar de mattransporterna till Gaza och låser in befolkningen i sitt friluftsfängelse. När palestinierna blir så desperata att de skjuter raketer så kallas det israeliska flyget in.

AB: ”Flera Hamas-befästningar ska ha skadats allvarligt. Minst 120 personer kan ha dödats enligt uppgifter från flera medier. Enligt sjukvårdskällor uppgår dock siffran till minst 140 omkomna människor. 120 i Gaza stad och ytterligare minst 20 i den södra delen av Gazaremsan, rapporterar Reuters. Dessutom kan 250 personer ha skadats, skriver CNN med hänvisning till palestinska sjukvårdskällor. CNN rapporterar också att Hamas polischef hör till de döda.”

Jag tror att vi nu ser starten på en fullbordan av Israels etniska rensning av Palestina. En rensning som USA och EU skulle kunna stoppat redan för många år sedan, men man gjorde inte det.

Carl Bildt: Vi vädjar starkt till bägge partnerna om återhållsamhet och om att så snart som möjligt återgå till vapenvilan.

Viktigt är också att bryta den humanitärt allvarliga isoleringen av Gaza. Om Israel trott att denna politik skulle kunna bidraga till att bryta Hamas makt måste man nu konstatera att den varit kontraproduktiv också i detta avseende.

En mycket tam och till intet förpliktigande kommentar från utrikesministern. ”Så snart som möjligt…”

AB1 DN12 SvD123 HD Pol12345 VG1 Dbl12 Dagen it

Bloggat: Svensson Carl Bildt Annarkia Scraber N Röda Malmö Hellman

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Intifada III, Israel, Bombningar, Gaza, Palestina, Mellanöstern, Livni, Olmert, FN, Genevekonventionen, Ockupation, Mänskliga rättigheter, Apartheidstaten, Bosättningar, Ockupation, Blockad, Politik[/tags]


63 svar till “Intifata III, Israels slakt har börjat”

 1. OK Jinge, det låter som ett skämt men om du bevakar vår landsförrädare No 1, CB, lite bättre så är hans ambitioner som EU-ordförande 2009 kristallklara.
  Det ockuperade Palestina ligger numera i Europa – liksom Turkiet.. De jävlarna har ritat om kartorna sedan vi gick i skolan!

  • Men det betyder att ett mycket stort antal palestinier i Europa får resa in i Israel? :-)

   De som är medborgare i EU kan åka till Israel och arbeta? :-)

 2. Hur ska man bli EU-medlem om man välkomnar enbart judar från Europa att bosätta sig lagligt eller olagligt på ockuperat eller icke ockuperat mark?
  Vilket jobb skulle man få om man åker till Israel ”EU-s medlemsstat”? Att skjuta på palestinier? Att riva bort deras hus? … ???

  Mr Biz… :o) du är kul, men det är omöjligt! :o)
  Kina har större inflyttande i EU-s marknad, export-import, varor, arbetskraft, etc än Israel och i så fall har stötte chans att bli EU-s medlem :o)

 3. Det här liknar hur de vita behandlade indianerna en gång i tiden. Man skriver mängder med högtidliga avtal som sedan ignoreras, precis som med den senaste i Annapolis. Förr talade man om vildar nu talar man om terrorister. Och när ”vildarna” tröttnade på att behandlas som just vildar och dödade någon vit, så skickade man in armen för att lära ”vildarna” en läxa. Det är inget annat än en upprepning av historien, men det är inte mindre skamligt för det!

 4. Man har ännu inte hunnit räknat antalet döda skolbarn som mördats på väg hem från skolan…
  Det lär vara ett ansenligt antal barn som ligger döda där ute på markerna. Medan israel fortsätter sin massakeroch folkmord utan att störas av att civila dör och delar av omvärlden rasar mot de grymma brotten mot mänskligheten. Man vet att man har indirekt stöd från väst vad man än tar sig till!
  Att rasistregimen israel inte drar sig för att döda barn, det vet vi sedan långt tillbaka. Utan man gör precis som nazisterna, sionisternas bröder, dödar alla ”motståndare” urskiljningslöst. Spelar ingen roll om det är barn, gamlingare eller invalider.

 5. Jag som alltid har trott att rasistregimen israel fortfarande ligger i Asien!
  Men tänk så lätt verkligheten kan förändras! Om man verkligen vill något!

  Fast det förhåller sig så att vi inte behöver fler skogstokiga idiotstater i Europa, det räcker med fascisten Berlusconis Italien, så håll sionisterna borta – och upplös EU!

 6. There are only two ways possible to end war in gaza and Israel:

  Either Israel nuke Gaza or Gaza nuke Israel.
  then there will only be one of them left. And the fucking stupid war will be over.

  All of them are idiots anyway. the like making war instead of peace.
  So fuck them all!

 7. #52, Biz

  Åhfysatan, the bottom isn’t yet nådd, obviously. Det blir nog fint om vi ovanpå alla andra tokstollar med världshärskarkomplex ska kasta in även proffsockupanterna i EU.

 8. Nej, JPost har rätt i att vi inte i våra medier skriver att det är Islamisk Jihad med flera, som Al Aqsa som tar åt sig äran och utför en stor del av raketattackerna eller att det är förutom Hamas, Islamisk Jihad och Al Aqsa medlemmar de (IDF) mördar.

  Detta spelar dock in på den Israeliska regeringens spår att allt är Hamas fel och att det är Hamas man måste åt (förinta). Så där hjälper svenska medier Israels regim med sin snåla rapportering.

 9. Det vore mycket intressant om frågan, vilka grupper det egentligen är som skickar alla dessa urusla raketerna över till israel kunde besvaras på ett tillfredsställande sätt? Samt – varför använder världens fjärde krigsmakt sig inte av möjlig teknik för att stoppa fyrverkerierna innan de faller ner (och gör minsta möjliga skada) på israelisk mark?

  Beror det på att om man stoppade ”raketerna” i sin s.a.s linda så kan inte israel längre åberopa rätten till att försvara sig – med det groteska övervåld de idag tillgriper?

 10. Helsingborgarnas demonstration mot attackerna i Gaza gick över förväntan.

  500-1000 pers samlades i en stor demonstration och tågade från GA-torg fram till Kärnan.

  Hela stan var fylld med folk.
  Och allt började med ett sms-utskick!

  Ung vänster Helsingborgs video:
  http://www.youtube.com/watch?v=Hjun3T5Slvc