Inte Göteborg väl?

För andra gången idag så blir det några rader om socialdemokratin och partiets problem, nu illustrerar jag inte det skrivna med en skäggig mysfarbror, nu visar jag istället en gatupoets alster, en kopierad sak som fanns uppklistrat under St: Eriksbron när jag var där en gång för ett antal år sedan.

Att statsministern då hette Persson behöver ingen tvivla på, att jag tog bilden berodde nog på att jag tyckte mig förstå känslan bakom orden, i vart fall trodde jag att jag förstod. För att återigen nämna mysfarbrorn så tror jag inte att han kommer skapa en stämning omkring sig som leder till denna form av gatupoesi, men se också texten nedtill till höger om vad skattebetalarna gillar den sortens konstverk.

Dessutom börjar redan turbulensen öka inom (S). Nu går flera tunga sossar ut och kritiserar processen när det gäller tillsättandet av en ny ordförande, samtidigt verkar det som att de egentligen har lite olika skäl till sin kritik, möjligen beror det på att de aldrig själva förekommit i de allmänna spekulationerna.

I en kommentar tidigare så tipsade Bosse om att man själv kunde rösta på sin favorit på Socialdemokraternas hemsida, den möjligheten tog jag givetvis till vara på och har nu röstat på Paggan. Men så läste jag att han är riksdagsman från en valkrets i Bohuslän någonstans, kan det betyda Göteborg? Han låter visserligen inte som en Kålle när han pratar, men han har kanske jobbat bort dialekten som alla andra som lyckas undkomma staden. Men ränderna sitter i, och en göteborgare som statsminister vore givetvis en katastrof.

Nu var det nog närmare trettio år sedan jag var i den staden sist, och jag hoppas kunna undvika stället under resten av min jordavandring. Staden är som Ronnie och Ragges ”Byhåla” fast större. Mitt enda positiva intryck därifrån är Feskekörka, vi köpte ett par kilo nykokta räkor och satt sedan på bron och åt upp dem, vad den nu heter. Det är lite samma stuk över den staden som TV-programmet Uppdrag Granskning. Det leds av en man som heter Josefsson. Josefs son, det vet ju alla vem det handlar om då. För har den kretinen funnits så vad han definitivt inte Guds son i alla fall, det inser alla utom möjligen de som bor i Götet.

it , , , , , svd123 dn123 ex12 ab123 svt

  9 comments for “Inte Göteborg väl?

 1. Linda
  8 mars, 2011 at 19:13

  är det här något slags stockis-skämt? Ungefär som att man märker att det är stockisar i stan eftersom de stinker damparfym har kostym, spelar golf och röstar på moderaterna…

 2. Manne
  8 mars, 2011 at 19:25

  Hahahahahaha!!!

  Som Göteborgare själv kan ju Paggan inte bli bättre. Du, Jinge, får komma hit igen, helt enkelt. ”Mycket” har hänt här i staden.

 3. Per Nygren
  8 mars, 2011 at 19:40

  Jodå, visst är Paggan göteborgare. Det gör ju honom ännu bättre som kandidat. Och vad hände mer den där gången för 30 år sen, som fick dig att hata Göteborg? Kom hit igen och hälsa på!
  Som vänstermänniska borde du gilla Göteborg – Sveriges största arbetarstad! :-

  • Manne
   8 mars, 2011 at 22:43

   Håll dig bara på lägligt avsånd från Avenyn nattetid. Närmaste du får komma är Styrbord/Babord, om du frågar mig. Linnégatan/Andra Långgatan bjuder på bra atmosfär. Också Gamlestan/Majorna/Kvillebäcken är värt ett besök. Kom hit! Vi behöver bryta ett ”Stockholmskomplex” här borta också, så det blir jättebra. Check It Out!

 4. Robert
  8 mars, 2011 at 22:25

  Varför anser du att Jesus var en kretin? Är det något speciellt i hans budskap som du ogillar?

  • 9 mars, 2011 at 05:17

   Guds son har aldrig funnits på grund av att det inte finns någon gud. Vare sig Gud, Allah eller Jahve, eller vad man nu kallar henne, finns. Men Josefs och Marias son (om han nu funnits) bara måste vara en jävla kretin för att ställa upp på sina föräldrars bluff.

   • Rickard
    10 mars, 2011 at 11:23

    Hahaha! Bra, på dem bara dessa kållar! :-)

 5. snushane
  9 mars, 2011 at 01:25

  Göteborg är nog glad om vi slipper dej under din Jordvandring! Håll dig på Moderatkanten i stället!!

 6. 9 mars, 2011 at 03:24

  Aha, göteborgskorna ratade dig :-)

Comments are closed.