Ingemar Stenmark, ständig idolVi var väldigt många som snabbt insåg att Ingemar Stenmark skulle bli Mästarnas Mästare, han var helt enkelt för duktig på det mesta, men så är han också den som fortsatt att träna efter idrottskarriärens slut och så är han otroligt – allround.

Själva programformen är kul för tittarna, och det fyller alla tänkbara krav på en TV-underhållning. Det bästa är förstås att de flesta tittarna kan tänka sig in i situationen, de flesta grenar skulle vara möjliga att själv delta i, och det innebär att det är lätt att identifiera sig med de svårigheter som deltagarna råkar ut för. Nu handlar det om kända idrottspersonligheter, men det finns ingenting som säger att inte ens arbetskamrat eller granne skulle kunna ta sig till final i tävlingen.

Visst kan man ha synpunkter på TV-underhållning, men ska man kritisera det här programmet så ska det väl i så fall vara för att det i vissa lägen är alltför konstruerade grenar, möjligen är det nödvändigt för att de riktiga hurtbullarna som Stenmark inte ska slå ut dem som inte tillbringat fritiden i träningshallen hela tiden efter avslutad karriär. Men sammantaget så är det faktiskt riktigt spännande och roligt. Och Stenmark, han är nog helt omöjlig att slå.

Lättviktig TV-underhållning? Ja visst, men kul, och Stenmark kommer att minnas av folk även om hundra år…

it Andra om: , , , , ab12 ex12 svd svt gp

  2 comments for “Ingemar Stenmark, ständig idol

  1. Mackan
    29 maj, 2011 at 22:20

    Ja stenis är fortfarande stenis. Man förstår varför han vann så mycket när han vann i skidor, han var likadan då. En mycket intressant person faktiskt!

  2. john
    30 maj, 2011 at 09:04

    STenmark är vår legend. ingen annan har varit mer överlägsen. tyvärr all a idrottare,men stenmark är kungen. även nu på äldre år. vilken legend. kommer någon att komma upp i det? shuemacher var bra, men stenmark viner. tack stenis för allt du gav mig som barn. du var och är kungen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.