In med Maggan och Paggan i sosseledningen

Idag visar Aftonbladet en bild på hur engelsmännen anser att en förtroendegivande person ska se ut. Det var 111 personer som fick betygsätta ett antal bilder och den manipulerade bilden överst i artikeln är den idealbild som blev resultatet.


Som avskräckande exempel
nämnde Aftonbladet journalisten Janne Josefsson och – Leif Pagrotsky!

Det är lustigt eftersom jag personligen är över-
tygad om att Margareta Winberg och Leif Pagrotsky i en handvändning skulle ta socialdemokraterna ur det opinionsdebacle som Mona Sahlin fört i partiet i. Skulle jag göra mig till tolk för folkopinionen så skulle jag hävda att folk inte litar på henne, hon gör alltför många misstag och varje gång säger hon att hon varit – klantig.

Men Winberg och Pagrotsky har folk förtroende för. Jag tycker att bägge dessa personer verkar vara utomordentligt sympatiska och även om jag inte skulle rösta på (s) så skulle jag nog inte ligga sömnlös om den duon ledde det socialdemokratiska partiet. Jag har skrivit om det förut och då har några invänt att dessa bägge är EU-motståndare och att de därför är helt omöjliga som partiledare. Själv tycker jag precis tvärtom, det gör dem extra kvalificerade i mina ögon. Dessutom är folkflertalet tämligen skeptiska till EU vilket givetvis skulle stärka partiet i folkopinionen.

Och jag tror inte någon av dessa skulle vilja att Sverige hoppade av EU-samarbetet, det är valutan och överstatligheten som de vänder sig mot.

Och ger man Aftonbladets fantombild lite hjälp i Photoshop så kan man rätt så enkelt göra den unge mannen till en transa. Och vem skulle ”hon” då vara lik? Tänk lite längre hår och svarta eyeliners, ögonskugga och ett kraftigt rött läppstift! Just det, hon skulle bli väldigt lik sossarnas nuvarande partiledare men vad hjälper det Mona Sahlin att hon har ett utseende som folk anser vara pålitligt? Det är en persons handel och vandel som avgör, och hon kan aldrig tvätta bort sin image som nationens slarvmaja nummer ett.

Somliga bråkade friskt på Göran Persson i samband med tsunamikatastrofen, illa skött och vissa gick till och med så långt att de skyllde socialdemokraternas valnederlag på det bristande handlag han uppvisat. Jag påstår givetvis inte att jordbävningen skulle ha vållat större vågor i

Indonesien, Thailand och på Sri Lanka med Sahlin som statsminister, men jag är övertygad om att andra skulle påstå något sådant.

Egentligen så borde jag med hjälp av besökarna på denna sida plocka fram en ”skuggregering”. En samling bilder på vilka vi skulle vilja ha på de viktigaste ministerposterna. Även om jag faktiskt inte röstar på (s), och aldrig har gjort, skulle jag inte ha något emot att ha både Maggan och Paggan med i en sådan regering. -> AB1 HD1 SvD it

Andra om: , , , , , , , , , , ,

[tags]Leif Pagrotsky, Margareta Winberg, Förtroende, Socialdemokraterna, Folkopinion, Slarvmaja, Mona Sahlin, Klantighet, EU, Skägg, Opålitlighet, Politik[/tags]

——————————–
Vill du påverka sossarna i riksdagen att rösta klokt när det gäller Lissabonfördraget? Gå då till sidan ”Rädda den svenska modellen”, klicka HÄR!

  14 comments for “In med Maggan och Paggan i sosseledningen

 1. Mr Biz
  18 november, 2008 at 11:00

  Spelar ingen roll vem som är partiledare för S om de inte har en politik som väljarna önskar. 92 procent av LO:s medlemmar är motståndare till ratificeringen av Lissabonföredraget och S är emot att vi ens får rösta i frågan.
  De företräder alltså endast de resterande 8 procenten och detta är endast ett exempel i mängden av frågor de motsätter sig väljarnas vilja.
  Som det nu är har de varken politik eller partiledare som är något egentligt alternativ till den pågående nedmonteringen av samhället och det hjälper då inte om partiledaren är duglig när politiken är skit. Eller tvärt om.

 2. bob
  18 november, 2008 at 11:13

  Mona Sahlin maste vara en kluven personlighet.

  Henns politiska dagispladder handlar om solidaritet,rattvisa och omtanke om de svaga i samhallet.

  Hennes praktiska handlande ar pa alla omraden mygel och fordelar at sig sjalv pa skattebetalarnas bekostnad som fiffel med statens kreditkort, lyxsemestrar for sig och familjen pa Mauritius , onodigt topp jobb och bostad at okvalificerad dotter pa Washingtonambassaden.

  Fordelarna for henne sjalv har realiseratsoch bekostats med skattemedel medan det hon gjort for andra stannat vid politiska dagispladder

 3. Karlsson på höjden
  18 november, 2008 at 13:20

  Med tanke på Borgs utspel om att arbetslösheten kommer att stiga till 9% (och sannolikt långt över det med 2 istället för 1 miljon arbetslösa) skulle S, om det nu vore ett arbetarparti, ha ett guldläge inför nästa val.

  Om man skulle få för sig att som Posten ”gå tillbaka till kärnverksamheten” dvs. klassisk socialistisk politik så här inför nyliberalismens och USAs sammanbrott, med offentliganställningar, tuffare tag mot bankirväldet, förstatligande av viktig infrastruktur och att återinföra riksbanken under demokratisk kontroll som vallöfte skulle valet i praktiken vara vunnet. En förutsättning vore givetvis att byta ut den socialdemokratiska nyliberala politbyrån med Sahlin i spetsen och stoppa inaveln i partiet med ständigt nyagamla men defekta nyliberaler.

  På sikt borde man också propagera (som Palme gjorde) att vi skall samarbeta men helt stå fria från superstatsbyggen och sammanslagningar som EU.

  Men nu är ju inte S ett självständigt arbetarparti längre utan kommer att fortsätta med att slava under EU och den politik som förordas från Bryssel tills korthuset faller samman….

 4. Gripen
  18 november, 2008 at 13:24

  Vi behöver få social demokraterna ti´llbacka till vänster politik.

  Så Maggan och Paggan kan vara en början, men vi behöver få bort Sahlin först.

 5. 18 november, 2008 at 14:08

  Är inte bilden lite lik Jeffrey Dahmer?

 6. Max
  18 november, 2008 at 14:39

  Winberg känns marginellt mer kompetent än Sahlin. Pagrotsky tillhör utan tvekan de politiker som jag har förtroende för, även om jag i övrigt ogillar socialdemokraterna.

 7. Thomas E
  18 november, 2008 at 16:23

  Det känns onödigt att göra det här till en personfråga. SAPs partistyrelse/kongress vill uppenbarligen inte ha en socialistisk politik. Om Mona tvingas gå så kommer hon att ersättas av nån annan queerfeministisk latteliberal man eller kvinna som kommer att fortsätta jakten på de osäkra mittenväljarna.

  Till syvende och sist så röstar man ju på ett partiprogram och inte på nån person, jag röstade flera gå ett parti som leddes av en alkoholiserad tant.

 8. Daniel A
  18 november, 2008 at 16:25

  Dessa två politiker kommer ju från ett geografiskt område som även v har problem med.
  såna människor som lars lönnroth visar att huvudstaden öster om prag inte alltid är så öppna för tankar västerifrån. :)

 9. Daniel A
  18 november, 2008 at 16:30

  Det är faktiskt även därför som såna som josefin brink inte kommer att bli partiledare. Man är ärligare, och man pratar inte samma språk. Samt att man får lära sig att vara glad även om vädret pissar på en oavbrutet. :)
  Arg och glad på en och samma gång.

  En annan som jag hade haft förtroende för är Jan Eliasson även om han verkar lite grå, för att han hade fungerat. Han kan skämta samtidigt som han kan peka med hela handen.

 10. blingbling
  18 november, 2008 at 18:50

  Jag är benägen att instämma i Mr Biz & Karlssons analyser, sossarnas problem ligger till stor del i att man har en partitopp som löper amok utifrån en agenda som definitivt inte emanciperar från väljarna.

  Jag skulle uppskatta om någon vänlig själ kunde bistå mig med en sammanfattning av de ’dynamiska effekter’ som Dinkelspiel ställde i utsikt som en konsekvens av ett svenskt EU-medlemskap, och i vad mån denna profetia har infriats och för vem ?

 11. 18 november, 2008 at 23:39

  Leif Pagrotsky ÄR sympatisk – de gånger han känner igen en… Han har alltid svinbråttom till något annat och det är mer regel än undantag att han lämnar sal/aula under viktiga samtal för att prata i mobil. Han är rolig och vitsig. Dock älskar han att synas i rampljuset och det gör att jag inte litar på honom.

  Margareta har jag aldrig träffat, antar att hon satt landsförvisad i Brasilien av storbonden Persson när jag var aktiv, men hon är betydligt mer förtroendeingivande än kändis-Paggan i alla fall. Man kan aldrig lita på en som säger sig vara socialist och samtidigt håller på ÖIS, Överklassens Idrottssällskap..;)

 12. Johnny
  19 november, 2008 at 02:01

  Instämmer med Mr Biz. Vänsterpartierna har ingen politik överhuvudtaget. Vad vill de egentligen? Vad är Sveriges problem och vilken framtid kan deras politik erbjuda?

  Att höja skatten ytterligare på arbetare som redan betalar världens näst högsta skatter verkar rena rama självmålet. Höja barnbidraget till jul??? Hur många nya företag som kan konkurera framgångsrikt på världsmarknaden skapar det? Svar inga allas.

  Varför inte föra en politik för välstånd genom att sänka skatten för de välståndsskapande krafterna, dvs arbetare (löntagare), företagare och investerare och skära ordentligt i dagens slöseribudget och höja konsumtionsskatterna om det behövs, så att Sverige kan börja konkurrera på världsmarknaden, i stället för att gå baklänges in i framtiden.

 13. Mr Biz
  19 november, 2008 at 03:43

  Leif Pagrotsky har nu föreslagit att S bör gå till val på att starta en ny statlig bank. Kan nu väljarna ta till sig denna självklara lösning av den ekonomiska härdsmältan kan de visa upp både en användbar partiledare och en bättre politik.
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2064087.svd

 14. bob
  19 november, 2008 at 10:30

  En omfattande bank och finanskris har drabbat varlden och foranlett politiker att gora stora insatser I mangmiljadklassen for att forhindra en totalkollaps I varldsekonomin med massarbetsloshet och ressesion som foljd.

  Mona Sahlin har under krisen helt koncentrerat sig pa tva fragor

  Dels vill hon hoja ersattningen I A-kassan dar regeringens forslag betecknas som” sataniskt” och dels vill hon ge barnfamiljer en julapp pa ungefar en tusenlapp

  Ekonomiska utfallet av den foreslagna okningen av a-kassan ar
  som P J Anders Linder visar i SvD skillnaden mellan socialdemokratisk godhet och borgerlig satanism enligt Mona Sahlin 50 kronor om dagen, i 100 dagar.

  Den ekonomiska effekten av en allmosa pa 1000kr I extra barnbidrag inses latt.

  Den ekonomiska realiteten av de forslag hon presenterat under omfattande dagispladder ar forsummbar I forhallande till vad finanskrisen kan fa for effekt pa folks vardagsekonomi. Det vore battre om landets storsta parti gjorde en insats pa det omradet I stallet for de grova bondfangartrix som Mona Sahlin agnar sig at med enda syfte att fiska roster.

Comments are closed.