Idiotlön till bankdirektör


Annika Falkengren har väl närmast gjort sig känd för den bredare publiken genom det faktum att hon som kvinna har lyckats bli VD på SEB. Det är bra gjort eftersom kvinnor inom hennes sektor av näringslivet aldrig når så långt i vanliga fall.

Samtidigt så kan knappast någon hävda att man kan vara värd tjugo miljoner i årslön, dessutom tillkommer 7,3 miljoner så den faktiska lönen är 27,3 miljoner. Det blir en dagslön på 136 500.- per dag om man räknar bort helger och semester. Det är en horribel ersättning.

SvD: ”SEB:s vd Annika Falkengren har det mest guldkantade pensionsavtalet bland vd:arna för storbankerna, utöver att toppa löneligan för inkomståret 2008 som SvD Näringsliv skrev igår. Ifjol satte banken av 7,3 miljoner kronor till Annika Falkengrens framtida pension. Det är mer än hela hennes grundlön. Pensionsmiljonerna ska räknas ovanpå den sammanlagda inkomst på över 20 miljoner kronor som Annika Falkengren deklarerade för 2008 och som SvD Näringsliv rapporterade om igår.”

En intressant fråga blir förstås hur mycket hon har tjänat på de reformer som vår högerregering infört under den s.k. ”arbetslinjen”. Skattesänkningarna har enligt uppgift varit till för att motivera sjukskrivna, arbetslösa och pensionärer att försöka skaffa ett arbete. Men de som tjänar mest på dessa skattelättnader är dem som också tjänar allra bäst. Men det är bra, det visar exakt vad högeralliansen står någonstans och vems ärenden de går.

Arbetslösa, pensionärer och sjuka är de som idag har förlorarstämpeln mitt i pannan, något som ivrigt försvaras av Reinfeldt. Men ser man till Annika Falkengrens inkomstförstärkning pga. Alliansens politik så är den som ett hån mot Reinfeldts retorik. Och det finns till och med sådana som har tjänat

Falkengren

ändå mer på högerns skattereformer. Och det blir lite lustigt när man hör att de ska sänka skatterna ännu mer. Inte för de pengar som Borg talar om som de samlat i ladorna, nej nu ger de sig ut på den internationella lånemarknaden och lånar ihop pengarna till skattesänkningar.

Det blir med andra ord mina barn och barnbarn som ska finansiera Annika Falkengrens kommande skattesänkning. Allt i arbetslinjens namn.

intressant? Andra om: , , , , , , , , , , , , , , svd12 dn1 ab dps1 n24 t


5 svar till “Idiotlön till bankdirektör”

 1. …Men hon är ju kvinna!!!

  …kommer det att heta, som om det kvalificerade till vad som helst. Sanningen är dock att på den pinnen hon sitter på är tillvaron avkönad…

 2. Jag tycker att Reinsvålen ska sänka skatten till arbeterskan ännu mer, den stackars människan sitter ju på en utsatt position.
  Sen så sätter vi dit de sjuka,pensionärerna och arbetslösa lite till.
  Det är det som kallas arbetslinjen i det nyliberala Sverige.

 3. När vi betalar vår skatt och gör Amf ledare till miljonärer Chefer för företag till miljonärer. hela tiden heter det att företagen går dåligt . Pensionärerna får en hundring i månaden som ploitikerna gör stor sak av. VART ÄR VI PÅ VÄG.

  Hur många bilar/produkter måste göras för att betala dessa enorma belop till Topparna.
  Panda