Idag har Israel dödat SJU palestinier, hittills


Ordet ”hittills” är bäst att tillägga eftersom det bara är morgon än så länge. I förrgår började det med fyra och såvitt jag vet blev det nio totalt.


Dagens Nyheter berättar
idag, för ovanlighetens skull, om det israeliska dödandet. DN brukar normalt undvika nyheter som kan tolkas negativt om Israel.

DN: ”Israeliska soldater har i skydd av pansarvagnar och stridsflyg trängt in i Gazaremsan. Fem palestinier dog vid det israeliska angreppet, uppger Hamas. De var medlemmar i organisationens militära gren al-Qassam, skriver AFP.”

Att AFP skriver att de dödade tillhörde al-Qassam, som låter rätt så krigiskt, beror på att israeliska militären uppgett det för journalisterna. Vi vet av erfarenhet att det dödas minst lika många oskyldiga, inklusive barn, när Israel dagligen dödar ett antal palestinier.

Överhuvudtaget så är de svenska tidningarna tystlåtna när det gäller israelernas alla brott mot mänskligheten, den etniska rensningen och den förda apartheidpolitiken. Det är endast då t.ex. Jimmy Carter skrev i en bok att han anser att Israel alltmer liknar en apartheidstat som det får någon uppmärksamhet.

Att israelerna konsekvent bryter mot Genèvekonventionen och FN:s alla resolutioner


Palestinska barn, vanliga offer för Israels attacker

bryr sig inga tidningar om, antagligen tror de att alla vet och att ingen längre bryr sig. Ibland står det i tidningarna om att palestinska militanta skjuter raketer in mot Israel, men hur ofta frågar sig tidningarna varför de gör det?

DN HD Aljazeera

Andra om , , , , , , , , ,

[tags]Israel, Genèvekonventionen, Folkrättsbrott, Palerstinier, Palestina, Gaza, Västbanken, Apartheid, Mellanöstern, Politik[/tags]


8 svar till “Idag har Israel dödat SJU palestinier, hittills”

 1. Det som man inte skriver är att man har bombat en skola precis när barnen skulle in till klassrummen. En lärare dödad, många barn skadade!

 2. Sju mördade palestinier och fem sårade nu på morgonen skriver Maan. Medan Israel fortsätter trappa upp våldet ytterligare – som hämnd…
  Om hämnden vore rättvist fördelad så skulle Israel inte kunna döda någon på minst femtio år!

 3. ja, vad ska man säga.

  sinnessjuka kräk…….
  hur fan ska man försvara sig mot ett så djupt hat.

 4. Idag läste jag att de bombat en skola. Hur fan kan man med berått mod bomba en skola? Och visst är det märkligt att tidningarna skriver så lite om apartheidstaten. Det dör ju nästan fler palestinier varje dag än det dör irakier nu.

 5. Som om inte det räckte med mördandet, rullande stridsfordon, rivningar av hus och flygattacker så har Israel skurat av eltillförseln till Gaza igen.

  http://www.palestinedaily.com/

  ”(New York, February 7, 2008) Israel cuts of fuel and electricity to Gaza, set to escalate today, amount to collective punishment of the civilian population, and violate Israels obligations under the laws of war, Human Rights Watch said today. These cuts, which Israel says are intended to pressure Palestinian armed groups to end their unlawful rocket attacks against civilians in southern Israel, are having a grave impact on Gaza’s hospitals, water-pumping stations, sewage-treatment…”are having a grave impact on Gaza’s hospitals, water-pumping stations, sewage-treatment facilities, and other infrastructure essential for the well-being of Gaza’s population.

  Starting today, Israel will reduce the electricity it sells directly to Gaza by 1.5 megawatts over the next three weeks. This adds to a series of Israeli measures since 2006 that have caused a 20 percent shortfall in Gaza’s electricity needs. The Israeli Supreme Court approved the most recent cuts last week, rejecting a petition by 10 Israeli and Palestinian human rights groups…”

 6. Jag tycker att du ska skriva en bloggning varje dag som israelerna mördar någon palestinier. Lägg dem gärna i en kategori så man efteråt kan söka på dem!

 7. Magnus E,

  Många palestinska skolbarn har fått huvudet bortskjutet när de tittade ut genom fönstren för att se vad som pågick utanför… de dödades inför sina andra kamrater… Det var mest under intifadan
  Jag brukar sällen skriva om sådana saker för att de är så enkla, så horribelt vulgära… att de nästan låter som lögner… men de allra flesta fall är väldokumenterade…

 8. Jag tycker det låter som en toppen idé att skriva om detta varje dag. Sen tycker jag att vi som ser det som sker i Palestina bör göra något och saken och inte bara prata om det.